Srpanj 29, 2025, 19:20:58 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: par pitanja  (Posjeta: 766 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elnino

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
par pitanja
« u: Veljača 11, 2006, 18:52:00 poslijepodne »
akvari mi je u pogonu malo manje od 2 mj... ispod sljunka sam stavio gnojivo sto izgleda kao zemlja.... u tanku imam nekih 6-7 biljaka i primjetio sam da mi ne uspjeva bas.... na vecini je lisce pocelo trulit... sad neznam sta je to.. dali fali mozda co2??? danas sam kupio "plantamin" od tetre.. pise na bocici 5ml na 10l vode... ja sam stavio pola bocice... nekih 20ml.. jel to uredu... kolko cesto da to stavljam?? a sto se tice co2 neznam kako se to stavlja sta je najbolje kupiti??
zagreb-tresnjevka

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
par pitanja
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2006, 19:39:00 poslijepodne »
ako se ne varam aq ima 80litara?

moj ima 160, podloge nema nikakve osim sljunka i dodajem tekuce gnojivo jednom tjedno po 5ml - jedan tjedan plantamin a drugi tjedan nutrafin npk i bilje raste ko ludo.

mislim da je bolje stavljati cesce manju kolicinu nego 1xmj vecu kolicinu - a na bocici uz to doziranje pise, ako se ne varam "stavljati svaka 4tj"?

a to mislim da je bolje jer je preporucljivo svaki tj mijenjati 20-30% vode pa na taj nacin vadimo i to gnojivo, te onda bi prema tome trebalo stavljati malo gnojiva svaki tjedan...

eto, ako grijesim ispravite me...

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Kikaš

• Punopravni član
  • **
    • http://www.recdir.com/pets/fish_and_aquaria/
par pitanja
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2006, 19:48:00 poslijepodne »
Ja također nemem nikakvu podlogu,samo šljunak! Dodajem tekuće gnjojivo, ali i one tablete koje se stavljaju u šljunak. Mislim da je sera florenette. Nakon šta sam presta dodavat te tablete, lišće mi je počelo gubit na kvaliteti i otpadat. Kad sam opet stavio tablete, sve je u redu. Rastu ko lude! Mislim da im fali minerala i željeza za korijen pa zbog toga počinje propadanje! Ti imaš tu hranjivu podlogu,pa do toga nebi trebalo biti. A možda i je!

Offline D.I.T.

• Punopravni član
par pitanja
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2006, 04:07:00 prijepodne »

Citat: elnino
akvari mi je u pogonu malo manje od 2 mj... ispod sljunka sam stavio gnojivo sto izgleda kao zemlja.... u tanku imam nekih 6-7 biljaka i primjetio sam da mi ne uspjeva bas.... na vecini je lisce pocelo trulit... sad neznam sta je to.. dali fali mozda co2??? danas sam kupio "plantamin" od tetre.. pise na bocici 5ml na 10l vode... ja sam stavio pola bocice... nekih 20ml.. jel to uredu... kolko cesto da to stavljam?? a sto se tice co2 neznam kako se to stavlja sta je najbolje kupiti??

problema može biti svjetlo, gnjojivo ili kod zahtjevnijih biljaka CO2...što se tiće gnjojiva nikako ne prelaziti količine koje su naznačene od strane proizvođača jer bi moglo doći do problema s algama...najidealnije bi bilo dodavati dnevnu dozu gnjojiva, al i tjedno je ok, e sad kolko imaš svjetla i koje su biljke unutra?
Zagreb/Ravnice

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
par pitanja
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2006, 08:13:00 prijepodne »
a mozda je jednostavno bilje premlado i nema razvijen korijen? MAKNI LISCE SA BILJA.. OSTAVI TEK PAR LISTOVA NA BILJU DA SE KORIJEN formira i ojaca (sorry na caps), kad korijen ojaca bit ce sve ok, ako imas dosta svjetla i CO2
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)