Srpanj 25, 2025, 04:32:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: razmnožavnje skalara  (Posjeta: 1509 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 38
razmnožavnje skalara
« u: Prosinac 20, 2012, 23:36:18 poslijepodne »
imam par skalara koji se poceo odvajati u zajednickom akvariju i odvojio sam ih u poseban u kojem imam mali filter za vodu spuzvasti, na dnu pjesak u kojem je posađena biljka mislim da je ova Microsorum pteropus i skalari su kao preplasen isroje na jednom mjestu malo plivaju i to je to, bas i ne trzaju na hranu tek kada se pocne spustat pa onda pocnu jestisad me je strah da nebi uginuli a samo sam htjeo da ih razmnozim

Offline TKD

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: razmnožavnje skalara
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2012, 00:18:29 prijepodne »
moj savjet ti je drug da ih vratis u zajednicki akvarijum, nije to bas sa skalarima jednostavno, jer treba njima vremena da se uhodaju oko tog mrijesta. zato bi najbolje bilo da ih pustis da poloze 3-4 puta ikru u zajednickom i da vidis kako se ponasaju, dali je stite ili je odmah pojedu ili..... i kad nakon nekog vremena odlucis da ih mrijestis onda ih odvojis u zaseban akvarijum (kod mene je 60x30x40 d/s/v ) i vise ih nevadis odatle jer lose utice stalno maltretiranje i prebacivanje riba na njih same. sto se tice mrijesnog akvarijuma (opet ti govorim kako je kod mene) treba ti dobra filtracija, spuzva filter ti je los za njih, i najbolje je da nemas nikakvu podlogu u akvi radi lakseg odrzavanja, na sredini imam "cunj" za razmnozavanje diskusa i skalara, i unutra veliki rasprsivac. i to je to. kod mene su polagali ikru svakih 7 dana i to neki period oko 4 mjeseca dok im prvi put nije uspio mrijest, posle toga sve ide ko podmazano  :D ;)
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: razmnožavnje skalara
« Odgovori #2 u: Prosinac 26, 2012, 17:23:53 poslijepodne »
doživjeli su šok, sada ti se sigurno više neće mrijestiti u mrijesnom, možda su i parametri vode poremečeni, odnosno nisu isti kao u zajedničkom, vrati nazad jer će krepat,.