Portal
Naslovnica
Forum
Akvarij.NET zajednica
Pomoć
Obrasci
Pošaljite mali oglas
AkTer! mreža
Za prave zaljubljenike
Akvarij.NET
Terarij.NET
AkTer! FEST
Prijava
Member Login
Registracija
Srpanj 25, 2025, 04:32:44 prijepodne
Najnoviji Član:
lfrketic
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»
Uzgoj slatkovodnih ribica
(Moderator:
ZliBrka
) »
razmnožavnje skalara
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
Tema: razmnožavnje skalara (Posjeta: 1509 vremena)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kuki
Trade Count:
(
0
)
Novi član
Spol:
Dob: 38
razmnožavnje skalara
«
u:
Prosinac 20, 2012, 23:36:18 poslijepodne »
imam par skalara koji se poceo odvajati u zajednickom akvariju i odvojio sam ih u poseban u kojem imam mali filter za vodu spuzvasti, na dnu pjesak u kojem je posađena biljka mislim da je ova Microsorum pteropus i skalari su kao preplasen isroje na jednom mjestu malo plivaju i to je to, bas i ne trzaju na hranu tek kada se pocne spustat pa onda pocnu jestisad me je strah da nebi uginuli a samo sam htjeo da ih razmnozim
Evidentirano
TKD
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Spol:
Dob: 45
Odg: razmnožavnje skalara
«
Odgovori #1 u:
Prosinac 21, 2012, 00:18:29 prijepodne »
moj savjet ti je drug da ih vratis u zajednicki akvarijum, nije to bas sa skalarima jednostavno, jer treba njima vremena da se uhodaju oko tog mrijesta. zato bi najbolje bilo da ih pustis da poloze 3-4 puta ikru u zajednickom i da vidis kako se ponasaju, dali je stite ili je odmah pojedu ili..... i kad nakon nekog vremena odlucis da ih mrijestis onda ih odvojis u zaseban akvarijum (kod mene je 60x30x40 d/s/v ) i vise ih nevadis odatle jer lose utice stalno maltretiranje i prebacivanje riba na njih same. sto se tice mrijesnog akvarijuma (opet ti govorim kako je kod mene) treba ti dobra filtracija, spuzva filter ti je los za njih, i najbolje je da nemas nikakvu podlogu u akvi radi lakseg odrzavanja, na sredini imam "cunj" za razmnozavanje diskusa i skalara, i unutra veliki rasprsivac. i to je to. kod mene su polagali ikru svakih 7 dana i to neki period oko 4 mjeseca dok im prvi put nije uspio mrijest, posle toga sve ide ko podmazano
Evidentirano
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit
“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat
jurgen88 & Nija
Trade Count:
(
+6
)
Punopravni član
Spol:
Dob: 48
Odg: razmnožavnje skalara
«
Odgovori #2 u:
Prosinac 26, 2012, 17:23:53 poslijepodne »
doživjeli su šok, sada ti se sigurno više neće mrijestiti u mrijesnom, možda su i parametri vode poremečeni, odnosno nisu isti kao u zajedničkom, vrati nazad jer će krepat,.
Evidentirano
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»