Kolovoz 12, 2025, 15:00:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Sicce Voyager  (Posjeta: 1315 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline muku

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Sicce Voyager
« u: Studeni 26, 2012, 19:35:35 poslijepodne »
Razmišljam o nabavi stream pumpe Voyager. Akvari mi je od 200l, pa me zanima dali je netko ima i kakva su iskustva?
Za moju litražu proizvođač preporučuje Sicce Voyager 2, ali se bojim da će biti prejaka da će dizati pjesak i čupati biljke.

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
Odg: Sicce Voyager
« Odgovori #1 u: Studeni 27, 2012, 01:27:02 prijepodne »
Bojim se da iskustva ima premalo,jer su se pojavile prije par mjeseci na našem tržištu i uglavnom ih koriste reeferi i ciklidaši,iz osobnog iskustva imam na ciklidnom 220 l voyager 4 dakle duplo jača i ne diže pijesak taman kako treba(akvarij je visok 60 cm).
Ako je biljni onda te moram pitati što će ti?!
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Studeni 27, 2012, 10:32:58 prijepodne »
3000 litara stream pumpa za 200l akvarij je ok, mozda mozes i jacu, ali to se uglavnom stavlja na ciklidni akvarij, ili vec neki gdje je akvarij "zagusen" kamenom i slicnom dekoracijom, i gdje je takav protok onda potreban radi ravnomjerne cirkulacije vode posvuda. u biljnom akvariju bas i nema poante toliki protok, sto radi biljaka, sto radi toga da ce malo riba biti sretno s takvom jakom strujom vode.

za biljni 200l po meni ti je sasvim dosta jedna stream pumpa od 900L, ili kakav manji powerhead do 1000l smjesten negdje u cosak. a upravo je to kombinacija koju mnogi i koriste, uz strujanje vode od povrata filtera, jedna manja pumpica je cisto dovoljna, ne smeta ni ribama ni biljkama, a pomaze u cirkulaciji itekako, cak i ove najslabije tipa 200-300l po satu.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Studeni 27, 2012, 10:48:34 prijepodne »
puno previse za 200l biljni. Ja imam jbl proflow 1000 i morao sam ju opako prigusiti jer je inace tsunami. Uzmi sicce easy line micra 400, treblo bi biti dosta.

Offline merlin

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Studeni 27, 2012, 11:05:20 prijepodne »
puno previse za 200l biljni. Ja imam jbl proflow 1000 i morao sam ju opako prigusiti jer je inace tsunami. Uzmi sicce easy line micra 400, treblo bi biti dosta.

Ne bi se baš složio.
Imam Wavemaker 3000 na 240l i to mi je granično.
Da je jača, ne bi se bunio.
Sve ovisi koliko je bilja i ima li kakvih prepreka (kamenje, panjevi)

Offline muku

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Studeni 27, 2012, 22:05:48 poslijepodne »
I meni je bilo malo sumljivo 2500-3000l protoka, a i gledao sam na you tube da te pumpe prave dar-mar.
Uze ću si neku manju čisto da popravim malo cirkulaciju inače od filtera imam hailea HF-300.