Ceresitov nije los, 2 mane koje su mene mucile su te sto ga nisam pronasao u crnoj boji (iako pretpostavljam da postoji) i druga, u svim trgovinama, bilo je skoro nemoguce pronaci pakiranje koje nije vec godinu-dvije na polici (vidis po datumu proizvodnje).
Ako to zanemaris, funkcionira ok, posebice prozirni, malo smrdi, ali nista strasno.
mislim da ne postoji neki striktni poredak kako se sto lijepi, jer se svede na isto. ja sam obicno uvijek lijepio prvo prednju i zadnju stranicu, na dno ili oko njega, ovisi kako je rezano staklo, onda bokove. iz jednostavnog razloga, ako prvo sljepim prednju i zadnju stranu, to mi pomocnik drzi, dok ja lijepim bokove, lakse je tako nego da drzi bokove, a ja jednom rukom drzim staklo povecih dimenzija i ciljam.
Iako se to vjerovatno tako ne radi, i zamorno je, preporucio bih ti da zastitis unutrasnju i vanjsku stranu stakla odmah. novine i traka. ostavi prostor za fuge i ljepi, sutradan fugiraj. jer je nevjerovatno kako uvijek tamo gdje ne treba dodirnes prstom uprljanim od silikona.
jos jedna preporuka, nije od presudne vaznosti, ali pomaze. kad spojis stakla, osiguras ih trakama ili necime, uzmi komad cvrsceg papira ili tanjeg kartona, i odmah pokupi sav silikon koji ti izadje iz spoja s vanjske strane. da se ne moras kasnije zezati s rezanjem. unutrasnja nije toliko bitna, jer ionako fugiras. ali svakako ga zagladi malo i iznutra, posebice ako ti vise iscuri, ili si jace nanjeo, da ti ne ostane grba, koju ce kad se sasusi biti tesko ravnomjerno prekriti.