Kolovoz 06, 2025, 05:30:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Topljenje  (Posjeta: 1135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kiki007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Šenkovec-Čakovec
Topljenje
« u: Studeni 02, 2012, 21:45:13 poslijepodne »
Pozz
Već sam u prijašnjoj temi napisao moje uvjete akvarija.....Ima hranjive podloge(zemlja za cvijeće).Akvarij ima 54l u sredini je 11W lampe, a sa svake strane je po jedna štednja(15 i 11W ).Ove biljke su na strani 15W.Dnevno gnojim makro oko 1,5(malo više) ml makkra po PPS i dodajem dnevno Profito i Carbo i DIY Co2.
Stabljika blxye se tobi...?Zašto....Dodao sam ispod biljke JBL kuglice prije par dana pa će mo vidjet dali će to pomoć..
Dali je opet u pitanju nedostatak co2?
Može li mi netko malo pomoć...
Hvala :)

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Topljenje
« Odgovori #1 u: Studeni 02, 2012, 22:07:34 poslijepodne »
svi pišete da dodajete co2 a dropcheker nitko ne spominje...
ja glasam da je carbo krivac, iako nemam iskustvo s njim i blyxom zajedno.

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Studeni 02, 2012, 22:08:51 poslijepodne »
Imao sam identičnu situaciju! Ispod blyxe sam stavio JBL kuglice i RASTOPILA se cijela u roku par dana!

Offline Kiki007

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Šenkovec-Čakovec
« Odgovori #3 u: Studeni 02, 2012, 22:12:43 poslijepodne »
Imao sam identičnu situaciju! Ispod blyxe sam stavio JBL kuglice i RASTOPILA se cijela u roku par dana!

Ali nisam dodao JBL kuglice prije,nego poslije.Počila se topiti pomalo prije 4-5dana i danas sam tek dodao kuglice.Carbo u zadnje vrijeme smanjujem,no poslošat ću i prekinut na neko vrijeme pa ću vidjet rezultat.Co2 doadajem diy tako da mi nema smisla kupovati  dropcheker jer se zna da ne mogu diy metodom postići veliku količini co2.Jučer sam napravio novu smjesu pa se nadam naboljem...
hvala

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Studeni 02, 2012, 22:46:54 poslijepodne »
ne možeš predozirati CO2 ali bez DC tapkaš u mraku. naravno da je išta bolje nego ništa, ali nemaš pojma koliko CO2 imaš u vodi. da bi ti se dao neki smisleni odgovor (ako ga uopće netko zna) trebao bi izmjeriti KH, GH i pH, uz pretpostavku da makro i mikro elemenata ima dovoljno.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2012, 14:48:38 poslijepodne »
fali co2 i hrane..meni je rasla u tanku bez hranjive podloge i to jako dobro, ali sam gnojio čak i više nego po preporuci ei sistema doziranja..
to je tak..uz tvrdu vodu treba više hrane, poželjno je čak i dnevno doziranje...a ne tjedno il svaka 3 dana

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 03, 2012, 17:53:01 poslijepodne »
Kod mene blyxa pati dok doziram easy carbo. Raste, ali dosta brzo propadaju listovi.

DC ti neće previše pomoći, gledaj bilje. Ako ima problema, a gnojiš kako treba, onda je ili svjetlo ili CO2.

Pretpostavljam da ti je akvarij visok 30 cm, kod mene blyxa raste bez problema sa jednom T8 od 15W na 36cm visine akvarija.

Tako da je najvjerojatnije CO2 u pitanju, odnosno način otapanja. Ili bježi van, ako imaš hangon filter.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr