Draga ekipa evo me nakon dužeg vremena na forumu. U međuvremenu sam napravio seobu svojih najbližih i sebe iz ZG u ST. No to nije razlog zašto se javljam.
Dakle, ostvario sam svoj davni san i složio "akvarijić" od 630 litrica. E sad, sve je izgledalo super dok sam ga slagao (poštovao sam sve već utvrđene postulate sa neta, prvenstveno sa akvaristika.com i prošlo je sve u redu. No sada kada sam ga napunio shvatio sam koliki je to bazen, pa me lagano podilazi jeza niz kralježnicu, što će biti ako se bazenčić raspadne. Naime, ne samo da će stradati hrastovih 60 m kvadratnih parketa i potopiti dva donja stana, nego imam i troje dječice, pa se mislim ne daj bože da budu blizu.
Dakle, akvarijić je 225x45x70 cm (malo atipična visina ali mi odgovara zbog boravka, a nije mogao biti širi). Uzeo sam staklo debljine 15 mm, te akvarijski silikon. Na gornjem rubu se dvijeuzdužne staklene ploče za ojačanje, te sam stavio i dvije poprečne ploče da ne bi stvarao trbuh tako da je podijeljen na trećine (ukupna duljina od 225 cm). Jedino što nisam napravio (mada sam i o tome razmišljao je željezni okvir"L" profila na kojem bi akvarij sjedio ali se nadam da to i ne bi trebalo biti nužno s obzirom na debljinu stakla i zalijepljene plohe.
Mislim da je kvalitetno zalijepljeno mada je na par mjesta minimalne mjehuriće zraka bilo nemoguće izbjeći ali sam ih istještio koliko se god dalo.
Dakle, zanima me mišljenje ljudi koji su do sada radili nešto slično, što misle?
Da li da ga praznim i stavljam rostfrei okvir kao podlogu staklu, dakle mišljenja općenito?
PS. poklopac sam napravio od pleksiglasa u Novaformi u Selskoj, ZG, svaka im čast kako su ga složili, sada montiram rasvjetu.