Srpanj 21, 2025, 18:42:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Skalari !?  (Posjeta: 1460 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vatroslav

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZD
Skalari !?
« u: Listopad 11, 2012, 10:07:12 prijepodne »
Dakle imam 6 odraslih skalara nabavljenih sa raznih strana i mislim da su dva para među njima , e sad me zanima pošto se oni stalno love po mom 300lit akvariju i šibaju jedan drugog tako da im oko usta već lagano vidim ozljede dali je to normalno i dal će stat nakon nekog vremena ili baš moram imat za svakog posebni akvarij ??? Please HELP dok su još u komadu  :up: :D

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Skalari !?
« Odgovori #1 u: Listopad 11, 2012, 17:26:18 poslijepodne »
Ah to ti sve zavisi, kod mene je situacija ok a imam 2 para + 6 ostalih neuparenih znaci ukupno 10 skalara.  Jedan par mi se upravo mrijestio jucer navecer po grijacu ali lagano tjeraju druge is tog coska bez neke pretjerane agresije!
Komplicirano moze postat jedino ako se odluce oba dva para mrijestit u isto vrijeme e tu bi moglo bit krvi!
Vidit ces ako se nastavi tako jedan par ces morat maknut, probaj malo gledat ko koga ganja!
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline vatroslav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZD
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2012, 18:11:23 poslijepodne »
Ma evo imam jednog crnog koji mlati sve ostale a kad maknem njega onda njegovu ulogu preuzme jedan šareni :-/  , sad sam crnog vratio i on ih lagano tjera u kuteve :-) , a valjda će se to sredit s vremenom , ima 300 lit i dosta bilja pa nek se ganjaju , bar se neće udebljat :-)

Offline dagz

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2012, 15:05:43 poslijepodne »
moze pitanje....kakvo ti staklo bude ako su skalari samo unutra....ja imam dva akvarija u jednom tetre samo a u drugom 3 skalara obicno mjenjam vodu u isto vrijeme samo sto tetrama je staklo uvjek cisto jeli to do njih jer su mi rekli da kao salari su dosta halave ribe??!?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Listopad 23, 2012, 15:15:38 poslijepodne »
nikad nisam primjetio da postoji ikakva razlika u cistoci stakla u akvariju u kojem su skalari, i u akvariju u kojem su bilo koje druge ribe. pod uvjetom da su svi parametri u sistemu ok.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Listopad 24, 2012, 01:06:15 prijepodne »
moze pitanje....kakvo ti staklo bude ako su skalari samo unutra....ja imam dva akvarija u jednom tetre samo a u drugom 3 skalara obicno mjenjam vodu u isto vrijeme samo sto tetrama je staklo uvjek cisto jeli to do njih jer su mi rekli da kao salari su dosta halave ribe??!?

nema to veze kakve su ribe unutra, to moze ovisiti o rasvjeti, cirkulaciji u tanku i naravno odrzavanju tanka, ali da se staklo prlja to je normalna pojava.. uzmes magnet i pocistis..  ;)

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Listopad 24, 2012, 10:11:45 prijepodne »
Isto nisam primjetio da je vezano uz pojedinu vrst nego vise od izmjene do izmjene,sta stavljam i dal sunce ide na aq
Ja ga cistim sa karticom( konzum,bipa...) da ga nebi izgrebao. Ne mislim ga prodavat al steta je

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #7 u: Listopad 24, 2012, 15:05:23 poslijepodne »
Od 8 skalara bio je jedan par i nikad se nisu tukli (500l), jedino bi se makli u stranu kad su se onaj par mrijestili i čuvali male ali sada su samo 3 ribe, onaj par +1 i taj jedan je zbacio sa trona prijašnjeg ribca i sada ga stalno tjera po akvariju a ostale ribe niti ne vidi niti ne dira..

Offline bare

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Listopad 30, 2012, 18:16:21 poslijepodne »
Dakle imam 6 odraslih skalara nabavljenih sa raznih strana i mislim da su dva para među njima , e sad me zanima pošto se oni stalno love po mom 300lit akvariju i šibaju jedan drugog tako da im oko usta već lagano vidim ozljede dali je to normalno i dal će stat nakon nekog vremena ili baš moram imat za svakog posebni akvarij ??? Please HELP dok su još u komadu  :up: :D

Sami će se dogovorit ;)