Kolovoz 02, 2025, 21:02:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prvi morski by GoranVrsac  (Posjeta: 5872 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Prvi morski by GoranVrsac
« Odgovori #25 u: Rujan 12, 2012, 11:51:19 prijepodne »
evo jedna slika na nacin kako kolega zeli sloziti, izgleda zanimljivo i vjerujem da se sve moze kad se hoce.. jest da je dosta kompliciranije za slaganje i ciscenje, ali da se sloziti nesto, uz volju i trud..

ovaj mi je super slozen, vidi se da je uredno sastavljen..

samo sto je ovaj manji, ali sigurno i kompliciraniji, jer ima manji otvor odozgora..

Offline GoranC

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
    • Prvi veći tank i jedini pravi
« Odgovori #26 u: Rujan 12, 2012, 11:53:49 prijepodne »
evo jedna slika na nacin kako kolega zeli sloziti, izgleda zanimljivo i vjerujem da se sve moze kad se hoce.. jest da je dosta kompliciranije za slaganje i ciscenje, ali da se sloziti nesto, uz volju i trud..

ovaj mi je super slozen, vidi se da je uredno sastavljen..

samo sto je ovaj manji, ali sigurno i kompliciraniji, jer ima manji otvor odozgora..
Već ima sliku na prvoj strani, akvarij s kojim sam ja počeo i zamijenio ga većim i jednostavnijim....

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #27 u: Rujan 12, 2012, 11:58:27 prijepodne »
da znam da si stavio sliku, ali morao sam i ja ovu, jer akvarij izgleda zanimljivo.. ovaj je jos manji, pa sam zato stavio, jer nista danas nije komplicirano, sve se moze.. kad pogledamo temu od Vipka, covjek nema sta nije napravio, pohvale za njega..  ;)  ako je nesto zamislio, ako je moguce, onda alat u ruke i neka krene u projekt..  :)

ali naravno puno jednostavnije je imati otvoreni gornji dio tanka, tako da neka kolega razmisli prije nego krene u taj projekt..
« Zadnja izmjena: Rujan 12, 2012, 12:07:42 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #28 u: Rujan 12, 2012, 12:07:08 poslijepodne »
Nemoze to napraviti, jer ce dobiti samo obicnu kocku (bez rupa za OF). Ako pogledas tank, to je obicna kocka, zatvorena sa svih strana, jedna rupa s gornje strane. I tu se nastavlja ajmo reci obrnuti L od stakla. Znaci podignuto je malo staklo da ima nesto volumena da more moze disati i koliko toliko podignuti razinu malo i sl. onda nakon toga ostatak OF ide VAN tanka, s vanjske strane i tu su cijevi i ostalo. Tako da skine gornju plocu, opet ima problem s preljevom, pa ili busiti staklo ili neki vanjski preljev raditi.

Znam, znam, na to sam i mislio, da busi rupe. A komplicirano je to prepravljati.

Ovo na slici izgleda fino i uredno, al vjerojatno se lik namuci kad gura ruku unutra :)

Ono sto poruznjuje sliku je zracni mjehur koji se napravio izmedju gornjeg stakla i razine mora. Kao sto je Vipko rekao, da su izveli gornju stranicu ukoso, to bi se rijesilo.

Ali mislim da bi i stream pumpa to rijesila bez problema.
« Zadnja izmjena: Rujan 12, 2012, 12:13:45 poslijepodne od Juricas »

Offline GoranC

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
    • Prvi veći tank i jedini pravi
« Odgovori #29 u: Rujan 12, 2012, 13:11:20 poslijepodne »
Zračni mjehur se lako istisne magnetom za čišćenje stakla, fora i je u tome da se vidi akvarij sa svih strana (i sa gornje strane bez titranja mora), na slici je orginalni fluval edge akvarij od 22l, i kroz otvor se jedva nagura ruka , da ne pričam o kamenu koji se mora manji i nabaviti da bi stao unutra, preinake teške, pogotovo rad s koraljima ili uloviti ribu a nemaš prostora za ruke.... mislim žao mi je truda i muke a neće čovjek biti zadovoljan kasnije

Offline GoranVrsac

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #30 u: Rujan 12, 2012, 13:23:45 poslijepodne »
Slike cu pogledati kada dodjem sa posla posto sa moba ne mogu da vidim. Hvala svima na pomoci i sugestijama. Naravno da treba strpljenja i malo muke da se sve odradi ali zelja je velika tako da ce slike biti lepe. :-)  Sta bi trebao u sump za pocetak za cikliranje?

Offline acabgd

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Beograd
« Odgovori #31 u: Listopad 14, 2012, 18:56:17 poslijepodne »
Evo ti jedan primer "domaceg" morskog Fluvala - ne znam da li ovde smeju da se postavljaju linkovi na druge forume, ako je problem izbrisite:
http://www.svetakvaristike.com/t3083-fluval-edge-60l-diy