Imam dvije mosusne i jednu razorblade kornanjicu.
mosusne sam kupio prije nekih 9mj i imaju oko 9cm, i a ovu razorblade prije 5mj i velika je 5cm, po duzini mjeren okop.
Kako sam uredio terarij/akvarij vidi se u linku u potpisu. Ugavmom dosta je dubok, nekih 40cm vode je u igri.
Kornjace su se navikle na dubinu, jer sam ju pomalo podizao i sada mi se cini ok. Vani ih nisam jos nikad vidio, ali izadju dok nema nikog doma i valjda dok spot halogenka grije kopno(na timeru nekih 3h). Znam im staviti susene brasnare koji ponekad nestanu, tako da izadju... vrlo vjerovatno mosusne, jer su one puno aktivnije i idu po povrsini.
E sad pitanje, kao sto rekoh mosusne su dosta aktivnije i vole ici do povrsine, koja je 40cm daleka

Hranim ih uglavnom komplentim hrana, ali svaki 2-3 dana ubacim im smrznutog mesa, piletina i teleca jetreca.
Mosusne idu do povrsine, trpaju ko lude sve kaj dohvate, komepletnu hranu u stapicicima, skampice, listice od riba, granule od riba, tablete od riba, crve, sveeeeeee. Dok razorblade je usporena naspram njih i ne ide bas na povrsinu, dok ona nekaj spazi ove dvije sve pobrste kao i barbusi koji se motaju okolo.
Jedino kad joj na stapic nabijam komadice pravog mesa i guram u usta tesko dodje do hrane. Jedino granule i tabletice od riba uspije skuziti, jer stalno njuska po dnu. do druge vrste hrane tesko dodje. Vajda samo kad joj sfali zraka, ode na povrsinu i ak ne izroni blitu kakvog stapica, ni to ne pojede.
Imate kakav prijedlog kaj bi mogo napraviti?
jos nisam probao narezati meso i samo ga baciti u akvarij, jer mislim da ce mosusne sve te komadicke potrpati u sebe dok ne kazem keks. i ova opet nebu nista pojela. mosusne doslovce gutaju meso, a ova zvace komadicak od 5 mm3 po minutu i dulje.
Tjesim da ce biti bolje kad jos malo naraste, ali mozda je takva vrsta koja ne pliva po povrsini, a sve kompletne hrane za kornjace, ko za vraga, plutaju