Srpanj 15, 2025, 10:34:02 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem sa algom  (Posjeta: 6177 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: problem sa algom
« Odgovori #25 u: Kolovoz 23, 2013, 12:44:05 poslijepodne »
pa i smatram se se sretnim ... tj. jesam sretan zbog toga...  :up:

nigdje ja nisam nikad napisao da Vi niste upravu .. ;) ...

možda me se ponekad krivo shvati, ni nije mi namjera bilo koga iskusnijeg omalovažavati na bilo koji način, a nemam ja ni iskustva ni znanja da drugima idem pametovati, ali se uvijek mogu osvrnuti na svoje vlastito iskustvo i iznijeti ga drugima ...  :up:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Kolovoz 23, 2013, 12:45:50 poslijepodne »
ali se uvijek mogu osvrnuti na svoje vlastito iskustvo i iznijeti ga drugima ...  :up:
upravo to i jest poanta..pisat i savjetovat iz vlastitog iskustva, a ne samo čitanja na forumima i portalima  :up:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #27 u: Kolovoz 23, 2013, 15:21:31 poslijepodne »
Bas to sto kaze cann - forum sluzi za razmenu iskustava.
Samo sam hteo pojasniti zasto se najcesce pocetnicima daju takvi uopsteni saveti.
Inace, svaki akv je prica za sebe...   :up:
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline crasho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #28 u: Kolovoz 23, 2013, 18:32:07 poslijepodne »
hvala svima koji su pridonijeli temi, što se tiče moje alge: fotoperiod je smanjen, "zaraženo" lišće ošišano, odlučio sam u što skorije vrijeme nabaviti makroelemente i dodavati jedno vrijeme easy carbo, eventualno ako pronađem negdje vrbinih grančica mislim da neće škoditi pa ću javiti ishod  :)

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Kolovoz 24, 2013, 16:10:13 poslijepodne »
Danas sam stavio 5 grančica bijele vrbe - Salix alba od 50-ak cm u akvarij, povezao ih silkom, stavio uspravno tako da ne diraju podlogu, očistio od lišća dijelove (40cm) koji su u vodi i sad me zanima ono što nisam uspio naći na forumu, princip na kojem djeluje vrba na alge: treba li potpuno očistiti grane od lišća tako da klija novo lišće i time izvlači štetne sastojke iz vode ili je poanta u salicilnoj kiselini koja se nalazi u vrbinoj kori?
Eto ako je netko imao iskustva sa vrbom u akvariju molim da me ispravi ukoliko sam nešto krivo napravio, u svakom slučaju mislim da je vrba dobra kao prva pomoć pošto je prirodni aspirin :)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Kolovoz 24, 2013, 16:55:53 poslijepodne »

filtracija eheim pickup 2010, tjedne izmjene vode uz FFM.

jao ovo tek sad vidjeh....
ovaj filter ti je problem, sad sam ga tek uočio na ovoj novoj fotki i reko idem pogledat prvi post..
96litara nikako ne možeš kvalitetno filtrirat sa ovim malim filterom..vanjski većeg kapaciteta ti ne gine..nažalost, ako želiš smirit i držat situaciju pod kontrolom

:up:

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Kolovoz 24, 2013, 17:08:48 poslijepodne »
Razumijem da su vanjski filteri najbolja rješenja ali trenutno ne mogu investirati toliko. Akvarij je 93 litre, oduzmimo kamenje i podlogu i dobije se puno manje efektivnih litara vode, eheim 2010 je deklariran za akvarije do 160 litara i ima max protok od 500l/h tako da sam uvjeren da dosta dobro odrađuje posao.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Kolovoz 24, 2013, 18:21:09 poslijepodne »
razumijem i ja tebe :)
..ali..ne možeš očekivat da imaš svjetlo upaljeno 13 sa filterom koji u sebi ima spužvicu 10x5 cm...to nikako..to što oni pišu za toliko i toliko litara, ne vjeruj, marketinška fora..
gledaj koliko ima filter materijala u njemu..
jedno veže drugo i bez toga nejde i obrnuto

Offline crasho

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Kolovoz 24, 2013, 19:06:13 poslijepodne »
..ali..ne možeš očekivat da imaš svjetlo upaljeno 13 sa filterom koji u sebi ima spužvicu 10x5 cm...to nikako..to što oni pišu za toliko i toliko litara, ne vjeruj, marketinška fora..

ni ne očekujem neki spektakl ali nikada nisam ni imao 13 sati upaljeno svjetlo, max je bio 11h i to od 9.00 do 21.00h, sada sam smanjio na 8 sa 2 sata pauze. od vanjskih filtera eventualno u skorije vrijeme bi mogao uzeti haqos expro 1200

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Kolovoz 24, 2013, 19:31:58 poslijepodne »

ja imam spužva filter na zrašnu pumpicu ...  :D

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Kolovoz 24, 2013, 19:33:03 poslijepodne »
Danas sam stavio 5 grančica bijele vrbe - Salix alba od 50-ak cm u akvarij, povezao ih silkom, stavio uspravno tako da ne diraju podlogu, očistio od lišća dijelove (40cm) koji su u vodi i sad me zanima ono što nisam uspio naći na forumu, princip na kojem djeluje vrba na alge: treba li potpuno očistiti grane od lišća tako da klija novo lišće i time izvlači štetne sastojke iz vode ili je poanta u salicilnoj kiselini koja se nalazi u vrbinoj kori?
Eto ako je netko imao iskustva sa vrbom u akvariju molim da me ispravi ukoliko sam nešto krivo napravio, u svakom slučaju mislim da je vrba dobra kao prva pomoć pošto je prirodni aspirin :)

jedna deblja grančica na kojoj si trebao ostaviti samo kmadić ove sa listićima bi bio bolje rješenje...  :up: