Srpanj 18, 2025, 01:31:27 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc oko akvarija  (Posjeta: 1832 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline davor1984

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoc oko akvarija
« u: Rujan 14, 2012, 23:38:55 poslijepodne »
Imam akvarij juwel rekord 60, 54litre.
Naime,  kako poklopac gore stoji na njemu, zbog toplije vode u akcariju a hladnijeg okruženja ispod poklopca se stvara kondenzacija vode, i pokoja kap kapne s vanjske strane akvarija. Ocito je da ne dihtuje kako treba.
Nije me to toliko smetalo, dok nisam skuzio da ispod akvarija (kako ima svoje originalno donje pojacanje) ima vode.
Sad me najvise brine to, dali je ta voda ispod samo to od kondenzacije ili da nije doslo do neke rupice na samom akvariju.
Recite mi vi koji se vise kuzite u to, dali je moguce da je rupica od akvarija tako mala da ispod akvarija bude samo mokro dakle nije da curi voda?
I drugo pitanje je kako da rijesim taj problem sa dihtungom samoga poklopca?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Pomoc oko akvarija
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2012, 23:42:24 poslijepodne »
kondenzacija.

omotaj 2-3-4 sloja izolir trakom oko ruba, na to sjeda poklopac. mozda ce malo teze sjedati, ali nece ti vise curiti voda od kondenzata van.

Ako je rupica, voda ide van i ne zadrzava se samo ispod okvira, tece svuda. i jako brzo i najmanja rupica napravi povecu lokvu, a to onda primjetis, dakle, ja bih rekao - kondenzat, jer sam imao slican problem.

Offline davor1984

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Rujan 15, 2012, 00:12:32 prijepodne »
Mislis da omotavam oko samog akvarija i da onda stavim poklopac na to?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 15, 2012, 00:22:38 prijepodne »
tako je. poklopac nasjeda preko ruba sire nego sto je sirina izolirke.

dakle, samo omotaj par slojeva izolirke, nabij poklopac i to bi ti trebalo rjesiti problem

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Rujan 15, 2012, 00:41:22 prijepodne »
rekord 60 ima dupli rub i prema mojem iskustvu imanja istoga vec 10 godina to ti nije zbog kondenzacije nego zato kaj ribe koje ponekad idu na povrsinu ti izbace nesto vode izmedju tog ruba preko kojeg se slijeva kondenzat i stakla.

Offline davor1984

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Rujan 15, 2012, 10:45:45 prijepodne »
ok, a kako si ti rijesio taj problem?
mislim dugorocno ako mi je vlazno ispod akvarija unistit ce mi se povrsina ispod akvarija a rijec je o drvetu. ovo sa izolirkom je ok, ali se bojim da je pretanko..

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 15, 2012, 11:10:29 prijepodne »
ovo sa izolirkom je ok, ali se bojim da je pretanko..

Namotaj vise slojeva.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 15, 2012, 11:17:14 prijepodne »
ok, a kako si ti rijesio taj problem?
mislim dugorocno ako mi je vlazno ispod akvarija unistit ce mi se povrsina ispod akvarija a rijec je o drvetu. ovo sa izolirkom je ok, ali se bojim da je pretanko..
nikako, meni je na granitnoj ploci pa mi svejedno.  :D A i sad imam samo 3 corydorasa unutra, nesto neonki i kozica pa se to ne dogadja vise.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 15, 2012, 11:19:47 prijepodne »
namotaj izolirkom.

ako na knap sjeda poklopac, niti ce curiti kondenzat, niti ce ribe moci pljuskati vodu van.

Offline Ivica07

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #9 u: Rujan 15, 2012, 13:20:04 poslijepodne »
Nisam neki strucnjak ali i meni se to dogadalo sa moji akvarijem ( 100l) i jednu stvar koju sam pametnu cuo i na kraju napravio je da malo odskrines poklopac, manji za hranjenje recimo ( u mom slucaju ja sam ga skinu pa je stalno otvoren) i nemam vise problema sa kondenzacijom, a omotavanje te trake oko akvarija i brtvljenje neces nista postici jer ce ti kondenzacija probiti na drugom mjestu, jer voda je u akvariju topla i spoj sa vanjskim zrakom stvara kondenzaciju sto si i sam zakljucio..

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 15, 2012, 14:34:07 poslijepodne »
... a omotavanje te trake oko akvarija i brtvljenje neces nista postici jer ce ti kondenzacija probiti na drugom mjestu, jer voda je u akvariju topla i spoj sa vanjskim zrakom stvara kondenzaciju sto si i sam zakljucio..

ovo iz iskustva?

meni je izolirka omotana oko svakog akvarija, i niti jedan poklopac, bilo original ili diy, niti jedan akvarij ne izbacuje kondenzat na spoju poklopac-staklo.