Lipanj 25, 2025, 23:08:09 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ribnjak od 7.000 litara + kusur  (Posjeta: 2544 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ribnjak od 7.000 litara + kusur
« u: Kolovoz 29, 2012, 15:35:45 poslijepodne »
Ja to sve lepo napisao, kad ono meni sve ode u  :-[ ali ja se poslužio tehnike...brzo učim :D i vidi taj uradak.

http://www.youtube.com/watch?v=ooP9SoPEVlc&feature=youtu.be

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Ribnjak od 7.000 litara + kusur
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2012, 10:11:55 prijepodne »
Ljepo jezerce i opis. Samo kaj se ne vide ribe jel je voda takva kakva je bez filtracije -?. Jel radiš kakve izmjene vode?

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2012, 10:21:14 prijepodne »
hvala ti, eto vodu sam samo sad , kad je bila opaka vručina nadolijevao, inače sve radi majka priroda.Ribnjak mi se puni kad pada kiša, te kad se topi snijeg. A ribe ...vidim jih kad jih hranim, znam da su, kad u vručini šušti lišče lokvanja...ima i žabjih mrestova....a reko, treba sve to naravno da funkcionira...i da ima i mladih riba, baš sam neki dan vidio kad sam hranio i mlade...tako da sve to funkcionira ..kako treba..vidiš zaboravio sam i belouška kat tad dođe..ipak je oko ribnjaka mala džungla...šta mi je bio cilj...uradite jezerce ili ribnjak i uživajte u njome, ipak priroda svoje uradi i meni se tako baš svidja...a nastaviču sa videom u jesen,da se vidi razlika i neki radovi u ribnjaku...
« Zadnja izmjena: Kolovoz 30, 2012, 10:25:19 prijepodne od Bojko »

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2012, 14:41:09 poslijepodne »
Bio u biblioteki i sad znam koja je biljka na 47 sekundi videa to je obična kalužnica /lat.Caltha palustris/, to je biljka koja ima žute cvetove a lišče slično lišču lokvanja.
I malo sam pročitao još dalje..te ču iduče proleče u akvarij posaditi biljke oksigenatore, to jest biljke, koje uništavaju alge, jer se "hrane" ko i alge...pa se nadam bistroj vodi.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2012, 15:11:58 poslijepodne »
cvijet od žutog lokvanja

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2012, 15:06:53 poslijepodne »
Danas sam počeo sa operacijom "čista voda", nadam se da če takva i biti.
Naime jedan velik problem jezerca jeste zelena voda, pogotovo u ljetnom periodu...i ja imam takvu....no ne koristim nikakve filtracije.I napiso več da sam otišao u biblioteku te sam danas nabavio Egeriu densu /valjda je tako,ipak sa biljem nisam dobar/.Zašto to :
Egeria densa jeste biljka, koja "odžire hranu algama.Naravno pored te, nabaviču još dve vrst /Myrophillium i još jednu, koja bude u dučanu/, tako da bude to neka dobra efikasnost, ipak, kad jedna biljka ne radi, raditi če druge dve. Ali da bih te biljke bile dovoljno, preporučuje se  prekrivenost jezerca od 50%-70% nekim drugim biljem (lokvanj) i to imam.
A to nisam nit znao, reče mi prodavač, da se svatko toliko može kupiti i neka školjka, koja isto tako ima funkciju čiščenja vode.
Pošto sam pročitao, da i vrba pomaže, eto čim je vidim, par grana stavit ču u ribnjak.
Eto toliko...baš bi dobro, da bi to bilo uradjeno , ajde malo manje zelenom vodom...

A bude li rezultata pravovremeno vas obveštavam. :)

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #6 u: Rujan 03, 2012, 15:33:04 poslijepodne »
Lijep ti je i ribnjak i video! :)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline engin

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #7 u: Rujan 03, 2012, 16:40:32 poslijepodne »
Rezultate misije zelena voda s tim biljkama, vidjet ćemo vjerovatno tek sljedeće godine. Nadam se pozitivnom riješenju i da ćeš zelenu vodu riješiti bez UVC-a. Informiraj nas. :up:
jedriti se ne mora,ali je fora

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 15, 2012, 17:27:58 poslijepodne »
Novi video i novo razmišljanje

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 24, 2012, 10:22:44 prijepodne »
Pošto je sad jesen, ja sam več šplako počeo spremati jezerce za zimu.Sad sam počeo hraniti ribe jednom dnevno, a kad bude temperatura ispod 8 stupnjeva, prestat ču jih skroz hraniti.Naravno treba lopuču /lokvanj/ sve lišče koji truli lepo povaditi, da to ne potone, ipak takvi listovi ribnjak i vosdu još više opterečuju...eto toliko