Pozdrav i dobrodošao,
iako i sam svako malo postavljam kojekakva pitanja na forumu, na neke stvari mogu ti odgovoriti.
Ovisi kakve ribice želiš imati. Ja sam započeo s akvarijem od 25 litara (imao sam iste brije u glavi kao i ti, kao "tek malo za ukras" i sl.) i zeznuo sam se. Akvarij od 25 litara je premalen. Savki manji akvarij teško je održavati i postići ono što želiš već u početku. Imao sam scena od zaraze i liječenja akvarija nadalje. Sada je sve o.k., osim što mi se nakupilo riba - krenuo sam s gupijima jer su mi od djetinjstva ostali najdraži, a oni su živorotke. Sada ih imam jako puno, ali još su mali, a uskoro kupujem akvarij od vjerojatno 60-ak litara, jer za veći nemam pogodnog mjesta u stanu. Ono što ti u stvari želim reći jest da će te akvaristika brzo "zaraziti" i htjet ćeš bolje i više. Zato ne kreći s ničim ispod 54 litre, ako ne i više (ako možeš).
U akvarij od 25 litara ti inače smije ići 10-12 gupija (ili riba takve veličine). Imaš u Pet centru super akvarija od 54 litre sa ful opremom, a nisu skupi.
Pozdrav