Kolovoz 29, 2025, 00:56:20 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: putovanje  (Posjeta: 1825 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Oksap1983

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
putovanje
« u: Kolovoz 07, 2012, 00:33:50 prijepodne »
Dali je ok povesti 2 mjeseca starog kameleona na vikendicu 5-6 dana stim da ce putovazi bar 3 sata u komadu i boraviti to vrijeme(5-6dana) u manjem terariju nego doma?????
Inace kameleon mi je tek došao prije 3 dana,tako da se nije opustio ni u terariju doma!!

Molim vaše mišljenje!?

Offline Oksap1983

• Punopravni član
  • **
Odg: putovanje
« Odgovori #1 u: Kolovoz 08, 2012, 21:24:46 poslijepodne »
Evo malac je i dobio euro putovnicu :))

Pa da vidim ko ce mu sta rec na granici.Jedino nisam rješia papire za žohare.hahaha

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #2 u: Kolovoz 08, 2012, 23:42:10 poslijepodne »
Ne kužim, što je upisano u ovu knjižicu? I zbog čega ju uopće ima? Ovo je knjižica za pse i kao takva ima smisla - dlaka: zelena  :D

Koliko se sjećam oni su na CITES-u, dakle potrebna je prijava Ministarstvu - s ovom knjižicom ne možete preko granice s CITES životinjom. I to opet ovisi kud idete, preko BiH recimo ne možete ni s uvozno/izvoznim CITES-om.

Offline Oksap1983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Kolovoz 09, 2012, 08:39:38 prijepodne »
Zvao sam 50 brojeva,ukljucujuci i granicni prelaz preko kojeg prelazim.Recemo mi je da se javim veterinarskom zavodu i da trena napravit putovnicu i pregled životinje prije puta.To sam napravio!

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #4 u: Kolovoz 09, 2012, 12:58:33 poslijepodne »
Ok, eto sretan put. Savjetujem bolje informiranje o CITES životinjama i prelascima granice jer s ovom knjižicom ne možete. Treba vam uvozno/izvozni CITES za kućne ljubimce a ne ova knjižica koja je za pse a ne reptile.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #5 u: Kolovoz 09, 2012, 15:24:39 poslijepodne »
Zvao sam 50 brojeva,ukljucujuci i granicni prelaz preko kojeg prelazim.Recemo mi je da se javim veterinarskom zavodu i da trena napravit putovnicu i pregled životinje prije puta.To sam napravio!

Da li si prilikom ispitivanja uopce spomenuo ikome da se radi o CITES II zivotinji: LINK? Nazalost vecina ljudi nije informirana o tim stvarima i sasvim je moguce da si dobio pogresne podatke. Trebao si kontaktirati nadleznu instituciju za CITES - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode: LINK pa vidjeti sto ce ti oni reci. Jer da se radi o npr. bradatoj agami koja nije na CITESu ova knjizica bi vjerojatno bila dovoljna.
Na nasem granicnom prijelazu ce te vjerojatno pustiti, no problem moze nastati pri ulasku u drugu drzavu ako naletis na sluzbenika koji prepozna da se radi o zivotinji na CITESu. Stvari bi se mogle zakomplicirati do te mjere da ti zivotinja bude oduzeta i da platis globu.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org