Srpanj 23, 2025, 21:26:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Čudna voda  (Posjeta: 1172 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bamba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Čudna voda
« u: Siječanj 21, 2006, 11:47:00 prijepodne »
Nemogu se riještit malih čestica što plivaju u vodi. Kad se približiš akvariju točno se vidi da voda nije kristalno čista. Imam unutarnji filter od ferplasta bluwave 07. Mislio sam da mi je pumpa slaba (600l/h) pa sam jučer stavio vanjski od tetre ex 700, iako je protok vidljivo bolji nema nikakvih vidljivih rezultata, vodom opet plivaju sitne, sitne, sitne čestice. Čak sam uz one dvije plave spužve stavio i sintetičku vatu misleći da će ona pobrati čestice ali ništa. Kako sad to riješiti? Je li moguće da su te čestice od pijeska (pijesak je prije stavljanja u akvarij detaljno opran)? Akvarij je stavljen u pogon prije 30 dana i parametri vode su mi normalni.

P.S.
Kada sam prije tjedan dana u vodu stavio teta crystal water voda mi je bila kristalno čista. Ali to nije riješenje, kupovat taj proizvod i stalno ga stavljat kod promjene vode.

Ogulin

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Čudna voda
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2006, 13:37:00 poslijepodne »
Ista stvar je i kod mene, samo je kod mene aq u funkciji vec dva mjeseca. Ako su te sitne cestice bjelkaste boje (kao kod mene) pretpostavljam da je bakterioloski. Nije pomoglo ni zamracivanje na par dana, pa pretpostavljam da sam sam krivac (cesto nesto prckat po aq, ribe povade bilje iz podloge pa ga sadim nazad, naseljavanje novih riba etc...). Dogodi se da se voda pocne izbistravati (valjda taman da postigne 'ravnotezu') ali kako stalno nesto brljam ispod poklopca nikako da se ustabili.

Probaj 'ignorirat' tjedan dana da vidis da li se stanje popravlja, ja sam vec poceo stavljat lovu sa strane za EX1200 ali sacekat cu jos malo ... Valjda ce vrijeme pokazati

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline bamba

• Punopravni član
  • **
Čudna voda
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2006, 13:57:00 poslijepodne »
Ja isto mislim da su to neke bakterije. Probat ću da ne mjenjam vodu 2 tjedna pa da vidimo onda. Vanjski filter od tetre je zakon mada ti za te čestice neće biti od neke koristi.

Ogulin

Offline deko

• Punopravni član
  • **
Čudna voda
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2006, 11:42:00 prijepodne »
Bok

I ja sam imao isti problem.

Voda mi je stalno bila mutna ,nikad kristalno čista.

jedan akvarist mi je rekao da je to posljedica raspadanja organskih tvari prilikom truljenja bilja i viška hrane.

rekao mi je da kupim od Nutrafina-waste Control(korisne bakterije koje sve to razgrađuju)

Za 24 sata voda je bila kristalno čista.

Probajte!

Pozdrav!!

Offline papalina

• Novi član
  • *
Čudna voda
« Odgovori #4 u: Veljača 26, 2006, 19:57:00 poslijepodne »
U zadnje vrijeme mi se stvara pjena na vrhu vode, pa me zanima koji je
razlog njenog nastanka? Mijenjam 1 tjedno 1/4 vode, cistim
spuzvice iz filtera i svako 1.5 mjesec mjenjam aktivni ugljen
konstantno odkad imam akvarij (pola god), pa ne virujem da je zbog