Srpanj 26, 2025, 09:23:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Juwel akvariji - srednja žalost.  (Posjeta: 4537 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Juwel akvariji - srednja žalost.
« u: Lipanj 05, 2012, 17:48:11 poslijepodne »
Prošlo je nešto više od godine i pol od puštanja u pogon Juwela RIO 240 u vrtiću u Krku LINK NA TEMU i nakon što sam danas naletio na "ugašen" filter (izgorila pumpa) moram iznjet svoje nezadovoljstvo kvalitetom ovog akvarija.
Rasvjeta je počela štekat ubrzo nakon isteka garancije, neki put se upali, neki put ne.  Svako jutro  imamo borbu, pali-gasi-pali-gasi dok se napokon ne upali.
Pumpa od prvog dana loše radi, čim se malo zaprlja ne želi startat rotor nakon gašenja, tako da sam znao naletit na ugašen filter ako bi dan prije iz bilo kojeg razloga nestajalo struje. Sad je konačno i riknuo.
Zadnja zamjerka je na postolje akvarija koje je jako slabašno  i akvarij je na njemu dosta nestabilan.
Definitivno ga nebi ponovo kupio.
Zanimaju me vaša iskustva sa Juwelom -?
E da, pozdrav svim A-netovcima, dugo nisam bio tu, lijepo je u posjeti  :)

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Juwel akvariji - srednja žalost.
« Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2012, 18:36:56 poslijepodne »
Ja imam RIO 180, koliko je točno star nemam pojma, kupio sam ga prek oglasa i kod mene je skoro godinu dana. Sa zamjerkom na pumpu se slažem, i meni je znala zaštekat nakon gašenja, kad se opere opet radi neko vrijeme. Na kraju sam stavio vanjski filter. Sa rasvjetom sam zadovoljan, radi kako treba, pali/gasi na tajmer. Za stalak ne znam, nisam ga kupovao. Ali mi se niti ne sviđa tako da ga niti ne bi kupovao!  :D

Sve u svemu sam dosta zadovoljan, ali mislim da kad bi kupovao novi akvarij prvi izbor ne bi bio Juwel, išao bi na DIY varijantu.

Offline zeko1986

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Lipanj 05, 2012, 18:38:50 poslijepodne »
Ja se nemogu potužit na Juwel 125l imam gaveć 8godina,pred par mjeseci sam kupio vanjski filter a do tad je bio orginal unutarnji u njemu i nikad ništa.Sa rasvetom također nije bilo problema jedino mi je nakon 6,7 godina procurio malo na jednom mjestu a i za to sam ja možda kriv jer sam kod čišćenja algi sa žiletom ulazio i u silikon.Postolje mi je isto orginal,morao sam mjenjat gornju ploču postolja pred malo jer se je napuhala od vode ali nije nikakvo čudo nakon 8 godina.Sve u svemu nemam nekih većih zamjerki :)

Offline ana*žac

• Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2012, 21:00:55 poslijepodne »
Rio 180 imam godinama sa original ormaričem i zamjerka ide samo na pumpu.
Od mene samo pohvale na juwel.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2012, 21:22:56 poslijepodne »
Prošlo je nešto više od godine i pol od puštanja u pogon Juwela RIO 240 u vrtiću u Krku LINK NA TEMU i nakon što sam danas naletio na "ugašen" filter (izgorila pumpa) moram iznjet svoje nezadovoljstvo kvalitetom ovog akvarija.
Rasvjeta je počela štekat ubrzo nakon isteka garancije, neki put se upali, neki put ne.  Svako jutro  imamo borbu, pali-gasi-pali-gasi dok se napokon ne upali.
Pumpa od prvog dana loše radi, čim se malo zaprlja ne želi startat rotor nakon gašenja, tako da sam znao naletit na ugašen filter ako bi dan prije iz bilo kojeg razloga nestajalo struje. Sad je konačno i riknuo.
Zadnja zamjerka je na postolje akvarija koje je jako slabašno  i akvarij je na njemu dosta nestabilan.

Sve najbolje o Juwel akvarijima  :up: iz osobnog iskustva jer stvarno ih je prošlo kroz moju i sestrinu kuću dosta zadnjih godina.

Što se tiče juwel pumpi imam i ja jako loša iskustva do sada sam mijenjao nekoliko puta jer su pregarale (kod starijih verzija pumpi koje se nisu mogle rastavit) kod novih verzija isto kad se zaprlja zna zaštopat i stat s radom, ali imaju neku unutarnju zaštitu od pregaranja kao one tunze, pa se mora redovito čistit i opet startuju bez problema.

Uredno sam dobijao nove pumpe kad su bile pregorile čak sam slao u njemačku to savjetujem i tebi u svezi rasvjetne konzole.

Offline Che*

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Lipanj 05, 2012, 23:20:17 poslijepodne »
Juwel 125... Star cca 3 god. Pregorila pumpa kod bivseg vlasnika... Osobno nemam nikakvih zamjerki....

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2012, 01:35:21 prijepodne »
sve ovisi na kakvog covjek naleti.. znam dosta ljudi koji ga hvale i stvarno veci je postotak onih koji su zadovoljni nego onih koji nisu.. to sve ovisi kako sam vec napisao.. moj ga bratic ima cca 7,8god, radi se o jewelu 120, također pumpa je stekala nakon par mjeseci, malo radi malo ne, a tako i dan danas.. Lampa se je ubrzo morala promjeniti, jer je izgubila svoju svjetlost ubrzo nakon pokretanja akvarija.. također staklo se je odlijepilo na prednjem cosku, tako da ipak covjek naleti na onoga koji je malo losije slozen i to je to..  ;)

p.s. Pozdrav i tebi i dobro došao malo u posjetu!  :up:

Offline suabhiz

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 69
« Odgovori #7 u: Lipanj 06, 2012, 08:19:58 prijepodne »
I ja sam morala stalno vaditi pumpu i čistiti propeler, ali od kada kod promjene vodu ulijevam kroz filter, tada se filter odmah uključi. Neznam da li to ima ikakve veze...

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2012, 09:19:18 prijepodne »
Ja nekih godinu dana imam Rio 240 i jako sam zadovoljan. Nikakvih negativnih iskustva nisam imao, dapace, puno sam zadovoljniji  nego sa caymanom. Pogotovo sto se rasvjete tice! I unutrasnji filter mi solidno odradjuje svoj posao. Definitivno bi ponovo kupio juwela, osim ako bi isao na neku opaku diy varijantu. Caymana vise ne bi uzimao...

Offline zdgrunf

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 06, 2012, 14:09:05 poslijepodne »
Prijatelj ima Rio 180. Pumpa je isto tako štekala, no ionako je on malo lud za boljom filtracijom pa je juwelov filter zamjenio s vanjskim Fluvalom.
Rasvjeta je ok, nije štekala nikad.
Ormarić smo napravili sami jer obojica smo odj* juwelov stalak u startu. Za istu ili manju lovu smo napravili ormarić koji je neusporedivo bolji - veći je, deblje daske...

Offline Akviziter

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Lokacija: Hrvatska, Zagreb <-> Njemačka, Stuttgart (aq. u Njemačkoj)
« Odgovori #10 u: Lipanj 07, 2012, 11:21:49 prijepodne »
Ja i cura imamo RIO 240L šest mjeseci te do sada nismo imali problema s ničime. Iz filtera smo više puta izvukli sve, očistili i pumpu te nismo imali nikakav problem s resetiranjem. Sa svijetlima isto tako nismo imali problema. Postolje je žalosno jer ispod njega ne stane ama baš ništa : ). Jedini problem s filterom jest što je fiksiran na staklo pa ne mogu očistiti prljavštinu između filtera i stakla. Naime, fiksiran je silikonom kojeg treba rezati.

Offline Aqarius

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #11 u: Lipanj 07, 2012, 23:54:55 poslijepodne »
Imam Juwel 125 već nekih 6 godina. Super sam zadovoljan.  :zagrljaj: Pumpa mi nikad nije zaštekala niti jednom, a znalo je biti dužih perioda da me nema doma, da zbog ljenosti i sličnoga nisam filter otvarao XXXXX predugo  :devil: :) svejedno radi besprijekorno. Druga je stvar što bih možda radi osobnog iskustva volio isprobati vanjski filter pa da mogu napraviti usporedbu, mnogi kažu da je bolji. S rasvjetom nisam imao problema, a grijač sam nedavno svojom nepažnjom razbio pa sam morao uzeti drugi  :punch: Postolje nisam uzimao tako da ne znam. Meni osobno dizajn, dimenzije i sam izgled je nenadmašan... Juwel = ljubav na prvi pogled  :heart:  :D Razmišljam skupit love i prebacit se na veću litražu, i naravno: opet Juwel. Zamjerka - skup je!  :D :D

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #12 u: Lipanj 08, 2012, 02:25:43 prijepodne »
Po meni, loši su im grijači..

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 08, 2012, 08:03:56 prijepodne »

E točno, to sam zaboravio. Moj nije mogao dić preko 24, iako je bio na max.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 08, 2012, 11:50:06 prijepodne »

u usporedbi sa Eheimovim su bolji i kvalitetniji... takvo je moje iskustvo jer ove nove serije eheima precision su očajne i drži im prođu na akvarističkom tržištu stara Jager slava

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #15 u: Lipanj 08, 2012, 18:27:20 poslijepodne »
Cijena diktira kvalitetu,  ili ti koliko para toliko muzike  :D :D.
Što u krajnjoj verziji nemora bit,nekad se i najjeftinija stvar pokaže kvalitetnijom od one najskuplje  :up:.
Ana kraju sve određuje debljina novčanika , ako je pun  ide  :bike1: , a sa obzirom na stanje u drž
avi sretni smo ako bude i  :g055:    :D :D

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Lipanj 16, 2012, 14:24:24 poslijepodne »
Nemam Juwel, ali sta se tice rasvjete, imao sam slican problem, kada sam pojacavao rasvjetu na svom tanku. Malo je radila malo nije, Kinggo je dva puta sve prespajao i opet isto, dok nisam skuzio da je problem u cijevi , koja nije imala dobar kontakt. Zamijenio sam tu cijev i sad je sve ok.

Offline ttomy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #17 u: Lipanj 17, 2012, 12:28:45 poslijepodne »
Imao Juwel rio 180, bio je u pogonu 4-5 godina i nikakvih problema, sve je radilo bez greske

Offline MARIO79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #18 u: Srpanj 12, 2012, 18:48:03 poslijepodne »

Pozdrav!
Lijepo te vidjet opet ;)
Što se tiče svijetla, ja sam imao rio 180 i riknuo mi prekidač za paljenje, kupio novi u metrou za 15 kn
Ne postoje glupa pitanje, već samo glupi odgovori

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #19 u: Srpanj 25, 2012, 09:01:00 prijepodne »
Je da je Njemac, ali... Od početnog oduševljenja, baš ih više i ne volim. Na RIO 180 je bio problem u konzoli, nakon 2 godine prestala radit. Istva stvar sa JUWEL 400 litarskom. Nakon 3 godine otišle prigušnice. Ne bi to bio neki problem, da konzola nije zatvorena tako da je nemoguće išta popraviti i promijeniti. Legalno  :-[  . Ilegalno sam si dao truda i rastrančirao konzolu i od T8 napravio T5. Sad opet treperi svjetlo tu i tamo....
Zagreb, Kvatrić