Srpanj 27, 2025, 13:22:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Uzgoj i akvarij  (Posjeta: 1758 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Uzgoj i akvarij
« u: Rujan 06, 2012, 23:35:04 poslijepodne »
Eto, napokon sam se vratio s mora pa mi akvaristika neda mira. Jednostavno zelim opet nesto zabavno raditi. Plan mi je da se malo igram s uzgojem tj. mrijestenjem par vrsta.
Na popis ide: Corydoras Paleatus, Paracheirodon Innesi i Ancistrus sp. (za pocetak samo lake ribice)

Imam dovoljno akvarija i filtera itd...
To me ne muci, nego. Zanima me sljedece. Radi lakseg odrzavanja jel mogu svi akvariji biti bez podloge? Znaci oni u kojima cu ih mrijestit i oni u kojima cu ih uzgajati, htjeo bi da je sve golo. Cisce ce biti tako i manje odrzavanja, jel to OK?

Nece smetati ribama? Nesto sam citao kao radi toga sto je dno staklo da se odbija tj. reflektira sliku pa to ribice uznemiruje. Pricalo se o corydorasima. Stima ta prica ili je to BS?
Sta vi kazete na sve to? Neki savjeti, ideje?

Offline mirzoni

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 28
Odg: Uzgoj i akvarij
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2012, 16:41:50 poslijepodne »
 :klap:  :klap:  :klap:
svaka čast  :)  :)
ja bi ti preporučio još i zebrice jer su one isto tako jedne od najlakših ikrašica za uzgoj...
ima više fora što se tiče podloge neke mrežice i šašak(frnja ili mi to kažemo špekule)  :)
a ti pričekaj nekoga da ti to točnije objasni jer ja nikad nisam uspješno pario coridase tako da ti baš i ne znam  -?  ;)  ;)

Offline wizard

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Požega
    • http://google
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2012, 00:08:59 prijepodne »
........nisam siguran ali Paracheirodon Innesi ne da nije laka vrsta za razmnožiti već izuzetno teška...ovaj prijedlog sa zebricom pije vode.......
wizard

Offline valu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2012, 12:34:05 poslijepodne »
........nisam siguran ali Paracheirodon Innesi ne da nije laka vrsta za razmnožiti već izuzetno teška...ovaj prijedlog sa zebricom pije vode.......

Mah, nije to nista tesko. Kao i price o Diskusima, sve se to lako da. Paracheirodon Innesi uopce nije komplicirana, samo treba dati uvjete tj. parametre vode. Znam ljude koji su ih uzgojili, dok Paracheirodon axelrodi je zajebana. To ne znam jel netko kod nas uspjesno razmnozavao.

:klap:  :klap:  :klap:
svaka čast  :)  :)
ja bi ti preporučio još i zebrice jer su one isto tako jedne od najlakših ikrašica za uzgoj...
ima više fora što se tiče podloge neke mrežice i šašak(frnja ili mi to kažemo špekule)  :)
a ti pričekaj nekoga da ti to točnije objasni jer ja nikad nisam uspješno pario coridase tako da ti baš i ne znam  -?  ;)  ;)

Imam ti ja sve to sredeno. Kupio sam prokronsku mrezicu, taman da ikra padne ispod a, da odrasle ribe ne mogu doci do nje. Nego me bas zanimalo za corydorase jel mogu njih ubaciti u neki akvarij bez podloge, no. Cini mi se da cu im ipak stavit pjesak da se vesele  :)
Samo me jos muci prehrana malih ribica, artemija je najbolja za to - jel? No, pogledao sam onu spravicu za to i dode nekih 390Kn. Sto mi se cini prestravicno za komad plastike. Jel ima neki dobar homemade step by step guide za artemija hatchery?