hvala svima na odgovorima

...cijeli dan prošao u piljenju u ak., dotakanju hladnije vode i sl...
mi od kad imamo ciklide ( cca 1 god i 8 mj ) nemamo grijač vode jer u stanu s centralnim -voda je stalno topla . Također vodu stavljamo direktno iz pipe i nikad ništa nije bilo - čak mislim da su uvjeti bili odlični s obzirom na to da se oni stalno mrijeste ( čak su sad te male ribe-negriči- začudo preživjele, dužine 1 cm )...al već kod ulijevanja-jučer- mi se činilo da je voda mliječno prozirna, pa i ja sad sumnjam na pojačanu dozu klora u vodovodu tog dana. Ostatak riba su nakon vađenja pomrlih, plivale okomito sa udisajem zraka uz površinu...i tako dok opet nismo promijenili 1/3 VODE...pa sam ja svakih pola sata odlijevala cca 5 litara i ulijevala novu, potpuno hladnu. Čak sam im dala i prstohvat morske soli koju su progutale umjesto hrane i nakon cca 4 sata sve kao po starom...plivaju, ganjaju se i tak- kao da ništa nije bilo !!!

nemem riječi...vidjet ćemo sutra...
Sad ne znam da li da tako ostavimo ili da im sutra stavimo Aquasafe ( moram ga kupit, nemam više ni kapi )...?
i da...muž filter čisti samo pod tušom bez kemikalija...i nikad oba filtera odjednom-baš zato da uvijek zadržimo te pozitivne bakterije...čak je u kadu iz filtera upala mala ribica koja se izmrijestila u njemu kad je posaugao jajašca pa smo je prebacili u veliki tanak...i sve je sirotica preživjela ( nisu je ni pojele ove velike bitange ) ...držite fige da sutra bude sve ok !