Srpanj 30, 2025, 08:12:14 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoč, jel moguče "popraviti" bateriju na laptopu?  (Posjeta: 5106 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Pomoč, jel moguče "popraviti" bateriju na laptopu?
« u: Srpanj 11, 2012, 17:46:12 poslijepodne »
Riknula mi je baterija na HP laptopu (od starosti), problem je što je kod nas nigdi nema za kupiti, nit u ovlaštenom servisu a ni po trgovinama.
Jel se te baterije mogu kako popravljati?
Žao mi je škartirati ispravan komp (bez baterije spojen direktno na struju ne radi uopče a s baterijom ako ju punim cijeli dan i ak je spojen na struju  dok je upaljen max pola sata).
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Pomoč, jel moguče "popraviti" bateriju na laptopu?
« Odgovori #1 u: Srpanj 11, 2012, 17:54:22 poslijepodne »
koji model?

baterije se uglavnom ne popravljaju, ali možeš probat pogledat na www.baterije.hr ili eBay-u...

što se tiče ovog dijela da ne radi na struju (bez baterije) - to mi je malo čudno... tj. zvuči kao da je neispavan ili punjač ili MBO

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Srpanj 11, 2012, 18:40:31 poslijepodne »
Kako je riknula? Traje kratko ili uopće ne radi? Ako je prvo vjerovatno se može otvoriti i zamijeniti novim Li-Po baterijama.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 11, 2012, 19:13:22 poslijepodne »
Kad ostavim komp da se puni preko punjača ugašen cijeli dan nakon paljenja (a da ga ne otkapčam s punjača) radi skroz naoramalno kakvih pola sata i nakon toga počne javljati da mu je baterija prazna (svako malo u postocima) i brzo se ugasi.
Mislim da nije kvar na punjaču jer nebi punio bateriju ni kad je komp ugašen.
Ne vjerujem ni da je mešto krivo s matičnom jer tih pola sata dok mu je baterija puna radi bez problema, vjerojatno je napravljen tako da prvo puni bateriju i cijelo vrijeme radi preko nje.
Več sam razmišljao da ga odnesem nekom da mi direktno zalemi izlaze s punjača na ulaz od baterije, možda bi to moglo funkcionirati a komp mi je i tako i tako stalno ukopčan u struju.
Preko ebaya me je frka naručiti jer su me i u orginalnom servisu blijedo gledali kad sam im pročitao seriski broj na bateriji (zapravo su se čudili i modelu kompa, nije da je skroz muzejski primjerak, viša srednja klasa prije četiri godine).

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #4 u: Srpanj 11, 2012, 19:34:09 poslijepodne »
da se svasta nesto.. ima ne ebayu za kupiti Lipo i liION  ulosci. baterija se mora fizicki otvorit.. razrezat. raspilit ili sto zelis po varu.. i natrpat novim celijama da dobijes napon koji je deklariran na bateriji. ELEKTRONSKI DIO OBAVEZNO OSTAJE...

sto se tice lemljenja izlaza... da se to i lakse rijesiti... napajanje baterije je mislim 15,5V
adapter je vjerojatno oko 18V,,, dakle trebas regulator napona ( ima onaj tronozac crni) ali treba rijesiti dobro hladjenje jer vuce koji amper. Ja sam sebi napravio mali elektronski sklop u OG kutiju za struju 10 cm.. i gore nasarafio ventilator od napajanja PCa.. on se napajao na izlaz adaptera. Bateriju sam rasturio i ostavio samo poklpac.. jer mi je na njemu bila cetvrta nogica laptopa. Zalemio sam male zice  i na njih nalemio zenski dio uticnice koja pase na adapter.. (koju kunu u chipoteci) i ustekavao sam ko gospon coek adapter.. Kuciste se malo turpijom obradi i epoxyem se zalijepi uticnica...

voila... radilo super do prodaje laptopa....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Srpanj 11, 2012, 21:29:39 poslijepodne »
ajde mi molim te javi točan model laptopa i baterije... pa ćemo vidit što se može i koje su ti opcije ;)  :up:

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #6 u: Srpanj 11, 2012, 22:44:46 poslijepodne »
ponekad ni zamjena celija unutar baterije ne pomaze jer je u elektronici ugradjen eprom koji pamti status i bez reseta i dalje smatra da su celije dale svoje... naravno, to uopce ne sluzi tome da nas natjeraju svako malo kupit novu bateriju, ne....

Tuljan, kako rece Smiley, daj model i ako mozes ufotkaj naljepnicu (natpis) na samoj bateriji  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Srpanj 11, 2012, 22:49:00 poslijepodne »
da nije možda HP 6730s?

tom modelu je baterija loša strana, ako je taj javi, mogu nabavit bateriju... a možda mogu i za ostale modele samo javi koji je

Offline deklok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #8 u: Srpanj 11, 2012, 22:58:47 poslijepodne »
I meni je na HP laptopu vrisnula baterija prije godinu dana i od tada je stalno na punjacu, i radi super... Pitao sam koliko se krecu cijene kod nas za bateriju i kazu mi 700kn, a na ebayu je 200kn...

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 12, 2012, 00:20:54 prijepodne »
Model je Compaq nx9420, sutra ču poslikati bateriju da se točno vidi.
Nisam mislio da u bateriji ima elektronike  :( , znači lako moguče da ovo što sam planirao i što Child piše neče raditi.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #10 u: Srpanj 12, 2012, 10:52:50 prijepodne »
pa imas baterija zamjenskih po cca 25$ ili original za 50$ na ebayu.
Meni je vise sumnjivo to da ti lap ne radi uopce bez baterije. A trebao bi. U biti bi se baterije trebale vaditi van ako je lap stalno na punjacu iako je  :-X kad nestane struje.
ovo su modeli koji bi trebali odgovarati
HSTNN-OB06
HSTNN-I04C
PB992A

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #11 u: Srpanj 12, 2012, 12:24:40 poslijepodne »
Bozo, elektronika u bateriji sluzi kao kontrola punjenja i termike i kojekakvih faktora, ali su prokletinje naravno sebi udovoljile da imaju i kontrolu potrosaca... mozemo ih samo mrzit  :dead:

Ove zamjenske sa ebay-a su isto macak u vreci - iz prve ruke  - narucio bateriju za Acer (originalna mi je trajala oko 40min), platio bateriju nekih 250kn, pa carina i porez (nesto su se obrusili na baterije i ine proizvode) i lako dodjes do cifre od skoro 400kn (sa onom "dodatnom" postarinom koju udare ako ide i carina/porez)... a baterija jupijeje traje (nakon svih pokusaja kondicioniranja i formiranja) - 45min  :D :punch:

i di si - tu si...

a u pravu je ekipa - lap bi uredno trebao raditi i bez baterije, da ti se nije odlemio (odn. razlokao) sam konektor na maticnoj (provjeri da li ima lufta kad ukljucis punjac)... moralo bi radit i bez baterije, samo na punjacu  -?

ako mozes, probaj s drugim punjacem (ako netko u blizini ima i onaj "univerzalni-zamjenski") cisto da eliminiras da nije punjac krivac za situaciju...
« Zadnja izmjena: Srpanj 12, 2012, 12:31:03 poslijepodne od Pamook »
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 12, 2012, 15:22:10 poslijepodne »
Ma univerzalni punjač isto ne funkcionira bez škara i lemilica, imam doma dva različita (normalno za akv opremu kad su orginali riknuli  :) ) i ni jedan nema uz sebe priključak koji bi išao u ovaj moj laptop, svi su premali  >:(.
Moram dan dva razmisliti jel riskirati i kupiti bateriju ili tražiti nekog da mi to polemi.
Ljudi Hvala  :)!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #13 u: Srpanj 12, 2012, 15:46:14 poslijepodne »
Cura je imala slicne probleme na hp6730b, na ovlastenom servisu su rekli da je otisla maticna i naplatili 200kn tu dijagnozu. Posudio sam punjac od frendice i super je proradio, sve kako spada. Onda je cura od nekog tipa iz oglasnika uzela punjac i covjek ima punu kucu punjaca, a vjerujem i baterija... punjac koji je uzela od njega je od hp-a, 100kn ga je platila, ne znam jesu li novi ili rabljeni, ali covjek daje 3mj. garanciju, ako hoces Bozo nabavim ti kontakt pa da ga pitas ima li sto za tebe! :)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 12, 2012, 16:13:11 poslijepodne »
Ruki može, probat ču svašta da spasim taj stroj  :), večina poruka na anetu je natipkana na njemu, lagano sam i sentimentalno vezan za njega  :).

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #15 u: Srpanj 12, 2012, 17:17:12 poslijepodne »
E-bay!

Mene su za bateriju za Toshibu tražili u trgovini 900kn! Ma nema šanse! Naručio sam je preko e-baya, 165kn sapoštarinom i radi savršeno! Čak traje i malo dulje od originala!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #16 u: Srpanj 12, 2012, 22:03:59 poslijepodne »
Evo cura poslala kontakt i kaze da covjek jako brzo odgovara na mailove i preporucuje ga! :)
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 12, 2012, 22:10:15 poslijepodne »
Hvala Ruki

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #18 u: Srpanj 12, 2012, 22:15:45 poslijepodne »
Ma nista, drzim fige da to sredis!