Dakle imam trenutno u njemu Anubias nanu, Microsorum, Criptu i Limun. Koliko znam, a ne znam previše, to je sve nezahtjevno bilje. E, ja imam problem sa svim osim s Anubiasom. Možete li mi pomoći da odgonetnem u čemu je problem? Anubiasi uspijevaju manje-više bez problema. Microsorum se razrasao, ali počinje mu se događati ovo što se vidi na slikama. Limun je koma. Prvo vrijeme se čini OK, onda počne rapidno propadati i životari u stanju kao na slici. U akvariju su dvije pajčolanke koje, ruku na srce nisu preobzirne prema bilju, doduše nisam primjetio da ga jedu, "samo" ga čupaju. Isto tako imam i jabučare, ali nisam primjetio da i oni rade štetu. Podloga je isključivo šljunak 3-5mm, kripte i limun su u njemu, ima i pokoja JBL-ova kuglica, Anubiasi su vezani za panjeve, a Microsorumi za kamenje i panjeve. Pretpostavljam da je svjetlo u akvariju preslabo (Cayman 60 - non pro - jedna cijev (ne znam koja,ali 100% daje premalo svjetla za imalo ozbiljnije bilje).
Ako je po vašem mišljenju osvijetljenje razlog propadanja bilja, ima li što novo na planu LED rasvjete, to bi mi bilo najlakše kombinirati s postojećom rasvjetom?