Srpanj 13, 2025, 22:23:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bijela točkica  (Posjeta: 3201 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Bijela točkica
« u: Siječanj 21, 2004, 16:36:00 poslijepodne »
Borac mi ima bijelu točkicu na glavi ispod oka. Izgleda kao zrno pijeska. Nisam siguran da li je to ona bolest kad ribe imaju te točkice po perajama i puno više od jedne. Zanima me da li se može liječiti u zajedničkom akvariju jer trenutno nemam karantenski?
Rijeka - Hrvatska

Offline cosmo

• Punopravni član
Bijela točkica
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2004, 16:44:00 poslijepodne »
ja sam ti bez problema lječio u zajedničkom kad su mi 2 skalara imala bjele pjege,kupiš si sera costapur i koristiš po uputama,a poslje ubaciš aktivni ugljen u filter da izvuče taj ljek,naravno po završetku lječenja.
Zagreb/Hrvatska

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Bijela točkica
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2004, 17:06:00 poslijepodne »

Hvala!!

Kako ću biti siguran da je bolestan, a da nije nešto drugo? Da li pokazuje još kakve simptome? Ili da čekam da dobije još koju bijelu pjegu?
Rijeka - Hrvatska

Offline Elaron007

• Punopravni član
Bijela točkica
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2004, 18:33:00 poslijepodne »
Pricekaj
Rijeka / Hrvatska

Offline zmadaric

• Punopravni član
    • http://gameroom.com/h2o
Bijela točkica
« Odgovori #4 u: Siječanj 22, 2004, 02:28:00 prijepodne »
da, pričekaj, a onda kupi lijek i radi sve po uputstvima koji su priloženi uz lijek... Isto su imali moji oskari, ali sam ih uspješno izliječio Morat češ ugasiti svjetlo na par dana, izvadit aktivni ugljen i povisiti temperaturu 2-3 stupnja, te dozirati po uputama.......
Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu....

Offline zmadaric

• Punopravni član
Bijela točkica
« Odgovori #5 u: Siječanj 22, 2004, 02:30:00 prijepodne »
Iako postoji mogučnost da nije Ichthyophthirius multifiliis (bijele točke)..... Javi!!!!

Offline zmadaric

• Punopravni član
Bijela točkica
« Odgovori #6 u: Siječanj 22, 2004, 02:31:00 prijepodne »

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Bijela točkica
« Odgovori #7 u: Siječanj 22, 2004, 08:26:00 prijepodne »
Pogrešno je na prvu sumnju stavljati lijek.Možda se uopće ne radi o bolesti,možda je to samo nekakava cista ili slično.Svako stavljanje lijeka smanjuje imunitet ribe,pa će se češće i pojavljivati i teže otklanjati.Prvo,ako sumnjamo na nešto,trebamo promjeniti 30% vode u akvariju nekoliko dana uzastopce i ribe promatrati.Ako to ne pomogne(u većini slučajeva djeluje)trebamo pravilno determinirati uzročnika,pa tek onda djelovati sa lijekom!

Offline zmadaric

• Punopravni član
Bijela točkica
« Odgovori #8 u: Siječanj 22, 2004, 13:10:00 poslijepodne »
Slažem se!!!!  pa rekao sam neka promatra Ali čitao sam da su uzročnici tih bolesti gotovo uvijek prisutni u akvariju, a da ribe oboljevaju kada im oslabi imunitet, npr. od stresa...
dakle, ne uznemiravati ribe!

Offline mmart125

• Punopravni član
Bijela točkica
« Odgovori #9 u: Ožujak 13, 2004, 18:05:00 poslijepodne »
Halo! Prije ikakvog stavljanja lijekova u tvoj akvarij predlažem ti da ustanoviš kakve su to bijele točkice, jer ja imam staklastu ribu koja je također imala bijele točkice po perajama (kao da je pokupila griz) tip što prodaje ribice rekao je daje izvadim vani i po malo sa rukom maknem te točkice. To sam i napravila. Ribica je danas živa i zdrava i bez ikakvih ljekova i veselo pliva akvarijem i ganja druge ribe!
skalar

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Bijela točkica
« Odgovori #10 u: Ožujak 19, 2004, 01:32:00 prijepodne »
Citat: rijeka03
Borac mi ima bijelu točkicu na glavi ispod oka. Izgleda kao zrno pijeska. Nisam siguran da li je to ona bolest kad ribe imaju te točkice po perajama i puno više od jedne. Zanima me da li se može liječiti u zajedničkom akvariju jer trenutno nemam karantenski?

Ja sam se danas zabrinuo sa istim simptomom kod svog borca samo sto se kod mog ta ista tockica nalazi iznad oka, sad isto cekam da vidim sto ce biti oko toga, da li je moguce da se bolest manifestira kao jedna tockica ili se bas pojavi nekoliko tih bijelih tockica.??

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Bijela točkica
« Odgovori #11 u: Ožujak 19, 2004, 08:03:00 prijepodne »
Ako je bolest bijelih točkica,osim što postanu vidljive po cijelom tijelu,riba skupi sve peraje,sakriva se po čoškovima,odbije hranu,češe se itd.Znači za sada - nema brige.