Kolovoz 10, 2025, 16:54:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Brujanje filtera  (Posjeta: 2617 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Brujanje filtera
« u: Svibanj 21, 2012, 22:08:15 poslijepodne »
Danas sam kupio filter za bettana, hang on, Boyu WF-2025. Dosta bruji i vec mi postaje nepodnošljivo. Da li je to normalno?
 Rekli su mi u shopu da je kao taj filter čak i bolji od atmana, a i skuplji je. Ima protok od 300l/h i mogucnost regulacije. Ali bruji cijelo vrijeme, čujem ga u cijeloj prostoriji koja je relativno velika čak i sada kada sam za kompom koji je udaljen nekih 4 metra od akvarija i još je i TV uključen.
Znam da filteri moraju brujati barem malo, al ovo mi se stvarno čini previse  -?

Evo snimio sam nakratko kako se to čuje. Ima li tome lijeka? Ili cu morati to trpiti   :'(

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Brujanje filtera
« Odgovori #1 u: Svibanj 21, 2012, 23:27:08 poslijepodne »
provjeri dali je svaki dio "usisne" cijevi sjeo na svoje mjesto, ovako se obicno cuje ako negdje vuce zrak. To moze biti bilo gdje, odnosno, na svim spojevima koji nisu u vodi, pa provjeri. Ili nesto kod rotora nije na svom mjestu, rastavi, isperi vodom, i sastavi pazljivo ponovo.

Druga varijanta je da vibrira od staklo, to rijesis komadicem gume (samoljepljive) za brtvljenje, zaljepi na plastiku filtera koja nasjeda na staklo. Ako nista ne pomogne, onda mozda nesto i sa filterom nije u redu, pa reklamiraj.

Atman je bolji.....a i atman ima modele s takvim protokom, i vecim. I ne, ne moraju brujati, dobar hang on se uopce ne cuje.

Offline Dini

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 21, 2012, 23:45:56 poslijepodne »
Hvala! :)
Sutra ujutro cu to sve rastaviti i provjeriti sve spojeve.

I staklo mi bruji, al to sam uspio stišati tako da sam stavio najobičniju spužvu tamo gdje dodiruje staklo, al on svejedno bruji i to mi se čini da bruji tamo di je taj njegov rotor ili ta pumpa koja vuče vodu.

Tamo gjde sam ja kupio su inače atmanovi po nekih 70-ak kn, dugo sam čekao taj filter, al nije došao. Dobili su ovaj po cijeni od 93 kn i rekli su mi da je kao bolji od atmanovih.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Svibanj 22, 2012, 10:44:26 prijepodne »
neke moje pumpe su užasno brenčale dok su bile nove a kasnije postale nečujne.  možda je to i kod tebe slučaj.

Offline Dini

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 22, 2012, 10:50:36 prijepodne »
Ja sam danas rastavio filter, al nisam dobio baš neke mogućnosti za rastaviti. I opet bruji.
Ovo žuto na slikama je spužva koju sam stavio da filter ne trese staklo.

Evo slika, na njima se vidi da bas i nemam šta rastaviti  -?
« Zadnja izmjena: Svibanj 22, 2012, 10:58:00 prijepodne od Dini »

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Svibanj 22, 2012, 11:05:43 prijepodne »
Ja sam jednom kupio atman HF-0300 koji je isto brijao, cak bi reko i vibrirao. Bas je bio nepodnosljiv zvuk. Rastavio sam sve i pregledao, na oko nije bilo nikakve greske. Ali svejedno je brujao sta god napravio s njim.

U isto vrijeme imao sam jos dva takva filtera koji su skroz necujni.

Reklamirao sam ga nakon 3 dana i trazio novi. Taj nije brujao. Moguce da je mala greskica (koju na oko na vidis) u rotoru pa zbog toga bruji.

Offline Dini

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 22, 2012, 11:16:04 prijepodne »
Čini se da cu ga i ja morat ici vratiti jer i moj vibrira, ako ne stavim onu žutu spužvu onda trese cijelo staklo.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #7 u: Svibanj 22, 2012, 11:31:14 prijepodne »
izvadi rotor, zajedno sa gumicom (gumicama) i osovinom, pa provjeri dali je tu sve u redu. dovoljno je da samo malo nesto ne sjedne na svoje mjesto, i da vise rotor nije centriran, i jasno, onda pravi vibracije i cuje se. Mozda donja gumica, da nije slucajno osovina iskrivljena.....

ili reklamiraj. a to sto vibrira o staklo, to bas i nije greska u proizvodnji,svaki bi trebao imati barem jednu kao nogicu s kojom se podboci odnosno pritisne uz staklo, i onda vise ne vibrira. ima li taj?

Offline Dini

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 22, 2012, 11:56:15 prijepodne »
Ja cu bolje danas ici njega odnjeti tamo di sam ga kupio, jer ne bi htio sam prčkati po tome.
A ovaj nema takvu gumicu, ima jedino na dnu nekakv kao krug, al mislim da to nije to.

Offline Dini

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 22, 2012, 16:37:39 poslijepodne »
Problem riješen, odnio sam ga do petshopa i dobio novi nečujan :)

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #10 u: Svibanj 23, 2012, 09:41:02 prijepodne »
Problem riješen, odnio sam ga do petshopa i dobio novi nečujan :)

To je to, jeftiniji filter, veca je sansa pogreske u proizvodnji. Jedan na 100 njih mora biti losije izveden i eto ti vibracija i brujanja.
Ne mora to biti neka velika greska, rotor mora biti 100% u centru, mikronska greska i ode u excentar sto za posljedicu ima vibracije.