Zna li netko čiji je router nakon isteka ugovora za internet? Moj ili t-com-ov?
Postavio sam pitanje na HAKOM, ali ne vjerujem da će biti ubrzo odgovoreno, a možda će mi odgovor trebati ubrzo, pa da vas pitam...
Da ne pišem sve opet, evo pitanja koje sam postavio HAKOM-u:
Poštovani,
zanima me u čijem je vlasništvu nakon isteka dvogodišnjeg ugovora oprema (modem/router) koju sam dobio za priključenje na internet od operatera (konkretno t-com-a).
Naime, prilikom potpisivanja ugovora sa drugim operaterom (H1), došao je tehničar iz t-com-a i uzeo staru opremu.
Budući je bilo problema sa samim postupkom prebacivanja na drugog operatera, nakratko nam je t-com dao drugi (po mom mišljenju lošiji) router. Sad zapravo mislim da mi stari router nikada nije niti trebao biti oduzet, odnosno da je on moje vlasništvo, budući da je dvogodišnji ugovor istekao, a ako se ne varam, prema ugovoru s t-com-om router je prilikom priključenja, u promotivnoj akciji plaćen 1 (jednu) kunu. Za ovo posljednje ne mogu garantirati, jer se ne sjećam točno.
Sad, kad smo napokon prebačeni na drugog operatera, mogući scenarij je da t-com-ov tehničar dođe i po onaj drugi njihov modem koji su nam dali nakon što nam je stari oduzet, pa me zanima ima li t-com, odnosno njihovi tehničari pravo na to?
Vezano za to, mislim da t-com niti ne zna što rade tehničari koji rade "za njih". Naime, prilikom problema s prebacivanjem nisam imao pristup internetu 10-ak dana, jer mi je oprema odnešena, a nije bilo provedeno prebacivanje na drugog operatera. Zvao sam telefonom t-com-ovu službu za korisnike i razgovarao pritom s nekoliko operatera. Svaki od njih se čudio tome kako mi je oprema odnesena i pitao me tko mi je uopće odnio opremu, jer nalog za to ne postoji, a ja sam ja još uvijek njihov korisnik.
Ako je router zapravo moje vlasništvo, mislim da se t-com-ovi tehničari bave mutnim poslovima, jer je i onaj zamjenski router, koji je donešen nakon razgovora sa službom za korisnike, donešen u kutiji koja uopće nije originalna njegova, nego zapravo od potpuno drugog uređaja. Moguće je da sam zapravo dobio router koji su oduzeli nekom drugom korisniku, kao što su meni oduzeli moj, pa ih zapravo donose i odnose od korisnika kako im se svidi i zapravo samoinicijativno. Nisam bio kod kuće kada je zamjenski router donešen, pa nisam odmah uočio muljažu(?) s neoriginalnom kutijom. Preuzela ga je osoba koja nije baš informirana po pitanju tehnologije i uređaja za spajanje na internet, pa zapravo nije ni uočila da je uređaj donešen u neodgovarajućoj kutiji, što ocjenjujem kao njihov pokušaj prikrivanja toga da mi zapravo donose stari uređaj.