Kolovoz 09, 2025, 22:11:38 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Opet problemi s t-scum-om  (Posjeta: 8267 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Opet problemi s t-scum-om
« u: Siječanj 13, 2012, 15:48:24 poslijepodne »
Zna li netko čiji je router nakon isteka ugovora za internet? Moj ili t-com-ov?
Postavio sam pitanje na HAKOM, ali ne vjerujem da će biti ubrzo odgovoreno, a možda će mi odgovor trebati ubrzo, pa da vas pitam...
Da ne pišem sve opet, evo pitanja koje sam postavio HAKOM-u:

Poštovani,
zanima me u čijem je vlasništvu nakon isteka dvogodišnjeg ugovora oprema (modem/router) koju sam dobio za priključenje na internet  od operatera (konkretno t-com-a).
Naime, prilikom potpisivanja ugovora sa drugim operaterom (H1), došao je tehničar iz t-com-a i uzeo staru opremu.
Budući je bilo problema sa samim postupkom prebacivanja na drugog operatera, nakratko nam je t-com dao drugi (po mom mišljenju lošiji) router. Sad zapravo mislim da mi stari router nikada nije niti trebao biti oduzet, odnosno da je on moje vlasništvo, budući da je dvogodišnji ugovor istekao, a ako se ne varam, prema ugovoru s t-com-om router je prilikom priključenja, u promotivnoj akciji plaćen 1 (jednu) kunu. Za ovo posljednje ne mogu garantirati, jer se ne sjećam točno.
Sad, kad smo napokon prebačeni na drugog operatera, mogući scenarij je da t-com-ov tehničar dođe i po onaj drugi njihov modem koji su nam dali nakon što nam je stari oduzet, pa me zanima ima li t-com, odnosno njihovi tehničari pravo na to?

Vezano za to, mislim da t-com niti ne zna što rade tehničari koji rade "za njih". Naime, prilikom problema s prebacivanjem nisam imao pristup internetu 10-ak dana, jer mi je oprema odnešena, a nije bilo provedeno prebacivanje na drugog operatera. Zvao sam telefonom t-com-ovu službu za korisnike i razgovarao pritom s nekoliko operatera. Svaki od njih se čudio tome kako mi je oprema odnesena i pitao me tko mi je uopće odnio opremu, jer nalog za to ne postoji, a ja sam ja još uvijek njihov korisnik.
Ako je router zapravo moje vlasništvo, mislim da se t-com-ovi tehničari bave mutnim poslovima, jer je i onaj zamjenski router, koji je donešen nakon razgovora sa službom za korisnike, donešen u kutiji koja uopće nije originalna njegova, nego zapravo od potpuno drugog uređaja. Moguće je da sam zapravo dobio router koji su oduzeli nekom drugom korisniku, kao što su meni oduzeli moj, pa ih zapravo donose i odnose od korisnika kako im se svidi i zapravo samoinicijativno. Nisam bio kod kuće kada je zamjenski router donešen, pa nisam odmah uočio muljažu(?) s neoriginalnom kutijom. Preuzela ga je osoba koja nije baš informirana po pitanju tehnologije i uređaja za spajanje na internet, pa zapravo nije ni uočila da je uređaj donešen u neodgovarajućoj kutiji, što ocjenjujem kao njihov pokušaj prikrivanja toga da mi zapravo donose stari uređaj.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Opet problemi s t-scum-om
« Odgovori #1 u: Siječanj 13, 2012, 16:01:19 poslijepodne »
ruter ostaje tebi,meni su ostala 2 komada

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 13, 2012, 16:22:58 poslijepodne »
Aha
znači onda je  :-X od tehničara koji je došao zapravo lagao i ukrao mi router? On je kao došao izvršiti prespajanje na H1. Nije mi to bilo jasno, ali ajd... Povjerovao sam nekako, jer je router koji sam dobio od H1 neki sav čudan i zapravo nigdje ne mogu upisati svoj username i password za pristup internetu. Pa sam mislio da će mi to oni doći srediti. Kad je došao, ja već sve bio prespojio. Internet nije radio, jer nisam nigdje mogao upisati podatke, a i nije bio pušten signal.
Pita on gdje je njihova oprema. Kaže da je to njihova oprema i da ako ju ja ne predam njemu, onda on mora pisati neki zapisnik da oprema nije vraćena, a da ću ju ja morati osobno vratiti u t-com centar. Nije mi se dalo zezati njega da to piše i sebe da to moram nositi, pa sam mu na kraju dao. Sumnjivo mi je bilo čim je otišao, jer je pitao za splitter i njega je i odnio, ali nije tražio LAN i telefonske kablove. To mi je palo na pamet tek kad je otišao... Splitter traži, a kablove ne... Nekako čudno. Pola opreme je njihovo, a pola nije...
U takvim situacijama nekako ne želim komplicirati, jer ima dosta poštenih ljudi, koji korektno odrađuju svoj posao, ali eto... opet ima dosta i onih drugih. Ne zna čovjek što misliti više i kako se ponašati.
« Zadnja izmjena: Siječanj 13, 2012, 16:42:25 poslijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Siječanj 13, 2012, 16:28:16 poslijepodne »
ja mislim da je router tvoj jedino ako si ga prilikom potpisivanja ugovora platio...a posto si vjerojatno sve to dobio za kunu, mislim da je oprema njihova....mislim da u ugovoru cak i stoji da oni tebi opremu iznajmljuju...
e sad, druga je stvar sto oni to, koliko je meni poznato, ne provode i mislim da ta stavka stoji u ugovoru samo zato da si ostave neke ovlasti...realno, sta ce t-comu router koji je radio kod nekog par godina..nece ga dat novom korisniku, a sumnjam da im se nekam isplati gomilat "staru" opremu..

EDIT:
evo citat sa t-comove stranice:

Terminalnu opremu za pristup MAXadsl usluzi T-Com Vam daje na korištenje bez dodatne naknade. Oprema je vlasništvo T-Coma i na nju se primjenjuju sva pravila i obveze definirane Općim uvjetima T-Coma za usluge u javnoj komunikacijskoj mreži i Specifikacijom usluga ADSL pristup i MAXadsl paketi prometa.
« Zadnja izmjena: Siječanj 13, 2012, 16:33:10 poslijepodne od reebeech »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #4 u: Siječanj 13, 2012, 16:35:13 poslijepodne »

Nisam dugo čitao Ugovor ali koliko se sjećam njihovo je unutar ugovorenog roka a poslije je od korisnika...u svakom slučaju izgleda da po isteku ugovora ne traže natrag.

Imam i ja jedan stari MaxTv prijemnik i router za adsl od T-coma od prije 4 godine. Jel zna netko kako se može iskoristiti recimo taj MaxTv prijemnik...ima pun kufer utičnica, USB, daljinski...??

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Siječanj 13, 2012, 16:58:55 poslijepodne »
Zavisi kad si potpisao ugovor. Ja znam da je router moj jer mi tak piše u ugovoru. Al to je bilo jako davno kad sam ja ugovor potpisao.

Inače, u svim novijim ugovorima (unazad 2 godine, možda i više) je naznačeno da je router od T-Com-a i da ti ga iznajmljuju, i moraš ga vrattiti.

Ja imam ADSL već neke 4 godine, možda i više i platio sam router 100kn i uzeo ugovor na 2 godine, i znam da ostaje meni.

U međuvremenu je došao novi router s MaxTV-om i taj je u T-Comovom vlasništvu...

A i kad uzimaš ADSL nitko ti ne garantira da ćeš dobit novu opermu. Ljudi kad raskinu ugovor tehničari uzmu router i daju ga nekom drugom.

« Zadnja izmjena: Siječanj 13, 2012, 17:07:52 poslijepodne od Nuclear »

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #6 u: Siječanj 13, 2012, 17:06:59 poslijepodne »

A i kad uzimaš ADSL nitko ti ne garantira da ćeš dobit novu opermu. Ljudi kad raskinu ugovor tehničari uzmu router i daju ga nekom drugom.

tocno, isto je i sa maxtv prijemnicima - svi oni vraceni iz raznih "akcija" tipa 3 mjeseca probnog roka pa uzmi ili ostavi idu ponovo u upotrebu, tako da nema garancije da ces dobit novu opremu...

za router ne znam tocno, ali isto sam misljenja da ti je oprema trebala ostati u vlasnistvu nakon isteka ugovorenog roka  -?, isto je i sa maxtv prijemnicima (eno ih po oglasnicima)

Renta - prijemnik nije upotrebljiv jer ga cak i da ti krepa postojeci ne mozes sam zamijeniti za drugi i nastaviti koristiti, vezan je serijskim brojem za pretplatnika, tako da kad ti ga dodju recimo zamijeniti moraju nazvati svoju ekipu da "otkace" stari i registriraju novi prijemnik... daljinski je upotrebljiv i slobodno ga koristis uz postojeci...
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #7 u: Siječanj 13, 2012, 17:47:08 poslijepodne »

Nisam dugo čitao Ugovor ali koliko se sjećam njihovo je unutar ugovorenog roka a poslije je od korisnika...u svakom slučaju izgleda da po isteku ugovora ne traže natrag.

Imam i ja jedan stari MaxTv prijemnik i router za adsl od T-coma od prije 4 godine. Jel zna netko kako se može iskoristiti recimo taj MaxTv prijemnik...ima pun kufer utičnica, USB, daljinski...??
da nadopunim Pamooka koji je sve odgovorio...eto, ti USB-ovi su stavljeni samo da izgleda ljepsi...ne sluze apsolutno nicemu :)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Rossi

• Punopravni član
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #8 u: Siječanj 13, 2012, 17:52:29 poslijepodne »
meni je sve doma ostalo i routeri i prijemnik sve, jer kolko znam ako ga se ne isplati odmah isplatimo ga mjesecno 4 puta vise u ratama. mislim da ti ga nije smio uzet....

pamook mislim da nisi rentu shvatio, mislim da je htio pitat, sto i mene zanima, dai se moze negdje drugdje iskoristit osim za max tv, ili mi skuplja prasinu doma.
R-46

Offline deklok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #9 u: Siječanj 13, 2012, 18:02:04 poslijepodne »

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Siječanj 13, 2012, 21:01:51 poslijepodne »
meni se prije godinu dana pokvario moj stari Siemens bežični router! Došao je tehničar i donio novi router i novi max prijmenik , ništa nisam platio! Samo je rekao lik da su uređaji u vlasništvu T-com! U to vrijeme mi je čak i bila istekla ugovorna obveza!

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #11 u: Siječanj 13, 2012, 23:06:32 poslijepodne »
meni je sve doma ostalo i routeri i prijemnik sve, jer kolko znam ako ga se ne isplati odmah isplatimo ga mjesecno 4 puta vise u ratama. mislim da ti ga nije smio uzet....

pamook mislim da nisi rentu shvatio, mislim da je htio pitat, sto i mene zanima, dai se moze negdje drugdje iskoristit osim za max tv, ili mi skuplja prasinu doma.

Točno, znam da se za MaxTv mukte ne može koristiti...mislio sam na neki drugi način upotrebe, neku desetu stvar...evo ima gore link pa ću bacit pogled..

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 13, 2012, 23:14:38 poslijepodne »
Prodaš ga za 200kn i kupiš ribice  :D

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 13, 2012, 23:35:17 poslijepodne »

Tesko eno skoro godinu dana je na Njuskalu i pitalo me je njih mozda dvoje... eto toliko od prodaje a jos sam i spustao cijenu...

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #14 u: Siječanj 14, 2012, 01:33:39 prijepodne »
cudno da ti je uzeo ruter, jer ruteri inace u vecini slucajeva ostaju kod tebe, jer ti si ga otplatio ugovorom i oni s njim nemaju vise nista nakon isteka ugovora.. Ja sam koristio vip-ov net prije, 2x po 2god i uvijek je ruter ostao kod mene, znaci kad istekne ugovor ruter ostaje meni, stavim ga na oglas i ode za 150-200kn, sto ajmo reci dobro i dođe u danasnje vrijeme.. mislim da je taj lik koji ti ga je uzeo, dobro razmislio prije nego ce ti doc.. pa ga uzeo sebi, ili pak vratio nazad u t centar..

:D :D  :up:

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 18, 2012, 11:16:42 prijepodne »
Kaže HAKOM:
Poštovani,sukladno čl. 5., st.6. Općih uvjeta poslovanja T-Coma, a koji čine dio Vašeg pretplatničkog ugovora, pretplatnik se obvezuje da neće otvarati, oštećivati niti na bilo koji način mijenjati telekomunikacijsku terminalnu opremu koja je u vlasništvu T-Com-a te da navedenu opremu neće premjestiti s lokacije priključenja za koju je namijenjena. Cjelokupno održavanje i sve izmjene instalirane telekomunikacijske terminalne opreme u vlasništvu T-Com-a mogu obavljati isključivo osobe ovlaštene od strane T-Com-a, osim ako nije izričito drugačije navedeno u specifikacije usluge iz cjenika T-Com-a. Po raskidu pretplatničkog ugovora iz bilo kojeg razloga, pretplatnik je dužan T-Com-u omogućiti vraćanje telekomunikacijske terminalne opreme u vlasništvu T-Com-a u ispravnom stanju. U suprotnom, pretplatnik će biti obvezan naknaditi svu štetu koja bi na ovaj način mogla nastati T-Com-u.S poštovanjem,HAKOM

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 21, 2012, 17:46:35 poslijepodne »
Nešto sam se s jednim kolegom dopisivao preko PM, pa reko mogao bi copy/paste-at i ovdje, nek se zna kakvim stvarima se t-com bavi.

... došle neke 2 lole neki dan u dvorište, kao oni su iz t-com-a. 20-ak godina imaju. Kao provjeravaju linije... T-com je pravio probleme i ne da da se telefon prebaci na H1, tako da nam je telefon kod njih, a internet na H1.
Pitaju njih dvojica zašto je tako i kažem ja da smo se htjeli potpuno na H1 prebaciti, ali da oni prave probleme. Pa pitaju zašto bi se prebacili ovo ono... Reko zato što na H1 imam flat 4 Mbit/s za 130 kn, a kod njih ista stvar košta 180. Kaže nije 180, sad je 160. Reko super, a što sa ovih 30 kn razlike, odnosno 360 kn godišnje? zašto bi plaćao t-comu više za istu stvar?
Bio sam baš bezobrazan, jer mi je dosta kojekakvih pametnjakovića koji dolaze prodavati m**a pod bubrege. Onda kad je vidio da sa finim ništa ne postiže, kaže on meni to ne može tako, te žice su t-comove i ne možete vi imati internet preko H1. Reko jel vidite da može.
Na kraju kaže nemojte se začuditi ako krenu isključenja za takve slučajeve. I odoše njih dvojica dalje..
Koja je to gamad, na sve moguće načine, čak i na silu te pokušava natjerati da njima plaćaš. Očito je dosta ljudi otišlo od njih, kad su se takvim forama počeli služiti

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #17 u: Svibanj 21, 2012, 19:03:37 poslijepodne »
Nešto sam se s jednim kolegom dopisivao preko PM, pa reko mogao bi copy/paste-at i ovdje, nek se zna kakvim stvarima se t-com bavi.

... došle neke 2 lole neki dan u dvorište, kao oni su iz t-com-a. 20-ak godina imaju. Kao provjeravaju linije... T-com je pravio probleme i ne da da se telefon prebaci na H1, tako da nam je telefon kod njih, a internet na H1.
Pitaju njih dvojica zašto je tako i kažem ja da smo se htjeli potpuno na H1 prebaciti, ali da oni prave probleme. Pa pitaju zašto bi se prebacili ovo ono... Reko zato što na H1 imam flat 4 Mbit/s za 130 kn, a kod njih ista stvar košta 180. Kaže nije 180, sad je 160. Reko super, a što sa ovih 30 kn razlike, odnosno 360 kn godišnje? zašto bi plaćao t-comu više za istu stvar?
Bio sam baš bezobrazan, jer mi je dosta kojekakvih pametnjakovića koji dolaze prodavati m**a pod bubrege. Onda kad je vidio da sa finim ništa ne postiže, kaže on meni to ne može tako, te žice su t-comove i ne možete vi imati internet preko H1. Reko jel vidite da može.
Na kraju kaže nemojte se začuditi ako krenu isključenja za takve slučajeve. I odoše njih dvojica dalje..
Koja je to gamad, na sve moguće načine, čak i na silu te pokušava natjerati da njima plaćaš. Očito je dosta ljudi otišlo od njih, kad su se takvim forama počeli služiti

To su ti obični akviziteri koji kupe nove-stare korisnike i imaju proviziju po ugovoru,mi isto planiramo na godinu preći na H1jer imamo mogućnost sve 3 usluge za 199kn,a kod t-coma me to utaće preko 100kn mjesečno skuplje,e sad ću postaviti sliku kako gamad radi redirect korisnicima,baš sam bio puko tu veče,a inače sam smiren.

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 21, 2012, 19:12:51 poslijepodne »
Baš sam danas gmatanicu napisao kako mi istice danas ugovor sa Iskonom, a ujedno sam poslao ugovor H1 i u srijedu bih mi trebali aktivirat uslugu.. I nazovem ja danas Iskon dali ja trebam raskinut ugovor ili ce ovi iz H1 i oni mi rekli da mogu i ja jer se zna nekad dogodit da oni to ne naprave pa nastanu problemi. I nista ja ga pitam kako da raskinem i on meni kaze zvat ce vas ovi iz sluzbe kada ce doc po modem i TV uredjaj, a ja rekoh pa zar to ne ostaje meni jer kad sam odlazio sa T Coma je ostao meni i prodao sam ga nakon tjedan dana tako sam planirao i sa ovim, ali su me odmah uskratili... Vise se ne zna ko tu koga laze jos citam na H1 stranici na faceboku kako im obecavaj da ce ih aktivirat pa nikako, nadam se da nece tako biti samnom da obecavaju a od toga nista, navodno da ce me sutra nazvat kada da dodje u srijedu njihov operater.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #19 u: Svibanj 21, 2012, 19:20:17 poslijepodne »
Onda kad je vidio da sa finim ništa ne postiže, kaže on meni to ne može tako, te žice su t-comove i ne možete vi imati internet preko H1.

mamicu im bezobraznu kak su zice njihove?

davno kad smo mi uzimali prvi telefon smo pklacali po 1000 njemackih maraka kao investiciju za zice i stupove a sad gaamd tvrdi da su njihove, e nisu nego su nase samo kaj je cijela drzava takva sjebana pa ne mozes nista napravit

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Svibanj 21, 2012, 19:24:11 poslijepodne »
Malky> da, ima nas jos koji smo placali, u "iljadama" maraka telefonski prikljucak, pa sada nemamo nikakve pogodnosti naspram ovih koji dobiju kompletan prikljucak i sve za 1kn....

Istinabog, placali smo mi 50 godina doprinose i za kanalizaciju, plin, struju i sve, pa nas nista to ne spasava, i dalje kakamo u rupu u zemlji. Ili kod Karla.  :D

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 21, 2012, 19:44:18 poslijepodne »
mamicu im bezobraznu kak su zice njihove?

davno kad smo mi uzimali prvi telefon smo pklacali po 1000 njemackih maraka kao investiciju za zice i stupove a sad gaamd tvrdi da su njihove, e nisu nego su nase samo kaj je cijela drzava takva sjebana pa ne mozes nista napravit

Toga se i ja sjećam iz svojih ranih dana, da je to bio pravi događaj kad se telefon priključivao, jer je bilo poprilično skupo, a sad su žice "njihove".

To su ti obični akviziteri koji kupe nove-stare korisnike i imaju proviziju po ugovoru

Bilo mi je jasno da su mi došli prodavati priče i gluposti čim sam ih vidio, ali me stvarno iznenadilo to kad je lik rekao doslovno tim riječima "to su t-com-ove žice i vi ne možete imati internet preko H1".
Moguće da su to samo priče tog lika koji je plaćen po količini ugovora koje utrpa korisnicima, pa priča svašta samo da uvali ugovor, ali ako je to stav t-com-a da su žice njihove i da će nas jednostavno poisključivati ako ne budemo njihovi korisnici, onda je stvarno sve otišlo u ....

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #22 u: Svibanj 22, 2012, 13:21:58 poslijepodne »
Malky> da, ima nas jos koji smo placali, u "iljadama" maraka telefonski prikljucak, pa sada nemamo nikakve pogodnosti naspram ovih koji dobiju kompletan prikljucak i sve za 1kn....

Istinabog, placali smo mi 50 godina doprinose i za kanalizaciju, plin, struju i sve, pa nas nista to ne spasava, i dalje kakamo u rupu u zemlji. Ili kod Karla.  :D

Ima nas koji smo jednako skupo placali prikljucak pa usljed nedostatka parica bii "dvojnici".
Nekako se slabo sjecam da nas je netko jos onda zalio.

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #23 u: Svibanj 22, 2012, 13:24:23 poslijepodne »

Klinci koji su placeni po zrtvi prodaju priglupu pricu.