Lipanj 24, 2025, 23:35:46 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: P.metalica  (Posjeta: 3884 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline T-boy144

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
P.metalica
« u: Travanj 01, 2012, 14:55:08 poslijepodne »
Zanimaju me iskustva ljudi koji su drzali ovu vrstu. U petom mjesecu idem na sajam teraristike pa cu potraziti slingove ove vrste. Kakvi su po temperamentu? Trebaju mi osobna iskustva a ne care sheetovi na internetu sve sam ih procitao. Hvala unaprijed :up:

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
Odg: P.metalica
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2012, 16:57:04 poslijepodne »
Evo ja imam doma turbo mladu ženku,i još jedan sling stiže za 10ak dana  :)   nikad nikakvih problema s njom, ne pokazuje neku pretjeranu agresivnost (al ja ne ne uznemirujem uopće) Mada su poznate kao agresivnija i nervoznija vrsta sve ti to zavisi od jedinke do jedinke. Naravno ako svako malo kuckaš po terariju ili šta ti ja znam naravno da će biti temperamentnija.
Kad je bila mala jedva je čekala priliku da pobjegne iz kutijice. Bila je brza ko sam vrag, ko da ima nitro pogon u guzici ,sad je ajmo reći ubacila u nižu brzinu.
Iskreno po ponašanju nema nikakve razlike između nje i neke druge moje arborealne vrste koje posjedujem. Osim L. Violaceopes koje je pravi killer i agresivac
:devil-smiley-029:

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2012, 18:56:31 poslijepodne »
Bježe na svaku malu vibraciju...

Offline pero djetlić

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Travanj 02, 2012, 00:24:02 prijepodne »
Bježe na svaku malu vibraciju...
klasicno za male taratnule :)

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 07, 2012, 21:46:27 poslijepodne »
Citao sam na internetu da su jako agresivne pa me to malo zabrinulo -?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 08, 2012, 00:49:13 prijepodne »
Iskreno receno u tvojim godinama ja se nebi igrao s takvim paukom.
Nije problem u godinama jer poneki momci reagiraju i ponasaju se mnogo ozbiljnije od napuhanih starkenja/"iskusnjara" nego u nedostatku iskustva. Ja ti ovo govorim iz iskustva jer sam si ove otrovnije zivine nabavio tek prosle godine nakon kaj sam proso stvarno sve s paucima.

Naravno ovo nije pravilo nego moj savijet, ima puno prekrasnih paukova s kojima puno manje riskiras nego s ovima kao sto su poeciloterije, stromatopelma, pterinoculus, heteroscodra...

Odluka je tvoja ali moras znat da je to jedna od najbrzih i najotrovnijih tarantula ciji ugriz nije zanemariv pa kad to smijestis u nasu drzavu mislim da je logican odgovor "ne" ili " ne jos sad"
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 08, 2012, 13:30:49 poslijepodne »
@ivborosa hvala na opsirnom komentaru. Tocno to sam si i ja mislio da jos malo pricekam. Kaj se tice ozbiljnosti i ponasanja ne zahebavam se sa paucima i svjestan sam rizika koji ovaj hobi nosi. Budem jos malo pricekao pa cemo vidjeti nagodinu. Hvala svima! :up:

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Travanj 08, 2012, 18:34:39 poslijepodne »
Ako ti je tolka zelja. Uzmes slinga i dok naraste vec ces imat nekog iskustva ;)

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 09, 2012, 01:03:38 prijepodne »
Ako ti je tolka zelja. Uzmes slinga i dok naraste vec ces imat nekog iskustva ;)

Kako nebih imao zelju imati jednog od najljepsih pauka na svijetu :P :P Citao sam dosta o Poecilotheriama i dosta brzo rastu, za 2-3 godine bi imao odrasli primjerak, naravno zavisi o hranjenju i temperaturi. Nasao na podatak  da je P.metallica najmirnija i najneargesivnija od Poecilotheria. Takoder sam nasao na dosta mijesta kako je Psalmopeus irminia odlican pauk za "prelazak" na Poecilotherie jer je po ponasanju gotovo jednaka njima samo sto joj je otrov slabiji. Budem za pocetak nabavio irminiu pa cemo vidjeti kako ide sa njome.  ;)

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Travanj 09, 2012, 09:33:18 prijepodne »
Ako si oprezan nemas se cega bojati. Ja sam par mjeseci u teraristisi pa sam imo i irminiu slinga i irminiu odraslu zenku i cambridgei slingove i ornatu i murinusa maculati i nikakvih problema :)

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 09, 2012, 12:48:48 poslijepodne »
Evo nakon današnjeg seljenja u veći terarij našlo se par sekundi vremena za okinut fotku  :)    Jedna mirna mlada cura  :D :D

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 09, 2012, 13:00:06 poslijepodne »
Decki svaka cast  :klap:

Pravi ste primjer mladim teraristima kako se trebaju ponašat s paucima... >:( 
Ja sam u ovoj temi reko svoje....
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 09, 2012, 13:26:35 poslijepodne »
Decki svaka cast  :klap:

Pravi ste primjer mladim teraristima kako se trebaju ponašat s paucima... >:( 
Ja sam u ovoj temi reko svoje....

Ja se slažem s tobom.  Ako nemaš par godina iskustva nema smisla uzimati p. metallicu.
Samo sam htio reći da nisu sve iste da ima mirnijih jedinki ali i `divljih´ . Ali da treba TONA iskustva, to APSOLUTNO TREBA , jel će na kraju samo životinja patiti. I ponašanje i ophođenje s životinjom i uvijeti u kojima se ona nalazi. Moji pauci su u sobi di nema Tv-a , radio isl izvora buke jer da ima istih sigurno bi reagirali drukčije nego reagiraju sada.
Savjet , metallica će uvijek biti na tržištu a dok ne stekneš iskustva ima još masa predivnih paukova koji su idealni za ljude s nešto manje iskustva.  Evo ja bi trebao dobiti kroz 3 tjedna M. balfouri-je koji su terestijalni, puno mirniji, o ljepoti i bojama nema smisla trošit riječi a koliko samo pletu mreža i tunela to je nevjerojatno

Offline mata biolog

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #13 u: Travanj 09, 2012, 16:31:15 poslijepodne »

Ja se slažem s tobom.  Ako nemaš par godina iskustva nema smisla uzimati p. metallicu.
Samo sam htio reći da nisu sve iste da ima mirnijih jedinki ali i `divljih´ . Ali da treba TONA iskustva, to APSOLUTNO TREBA , jel će na kraju samo životinja patiti. I ponašanje i ophođenje s životinjom i uvijeti u kojima se ona nalazi. Moji pauci su u sobi di nema Tv-a , radio isl izvora buke jer da ima istih sigurno bi reagirali drukčije nego reagiraju sada.
Savjet , metallica će uvijek biti na tržištu a dok ne stekneš iskustva ima još masa predivnih paukova koji su idealni za ljude s nešto manje iskustva.  Evo ja bi trebao dobiti kroz 3 tjedna M. balfouri-je koji su terestijalni, puno mirniji, o ljepoti i bojama nema smisla trošit riječi a koliko samo pletu mreža i tunela to je nevjerojatno

di si to samo izvukao?!  oni su poznati po tome da su također vrste koje su malo napetije...

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 09, 2012, 17:39:49 poslijepodne »

di si to samo izvukao?!  oni su poznati po tome da su također vrste koje su malo napetije...

Imao sam jednoga prije nekog vremena i bio je miran da ne može biti mirniji. Evo kolega od kojeg nabavljam ima 4 ženke i masu malih i svi mirni. Ponavljam sve je u uvjetima u kakvim ih držiš.Ja svoje tarantule ne hendlam po rukama, ne uznemirujem kad mi recimo dođe ekipa pa ih želim pokazati. Hendlam ih samo kad ih selim iz manje u veće terarije.
 Iz mojeg iskustva , 99.9% mojih tarantula koje imam ili sam imao nisu pokazivale gotovo niakvu pretjeranu agresivnost osim lampropelme violaceopes koje me i ugrizla  :'(

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 09, 2012, 19:31:41 poslijepodne »
@Grozota neznam bas koliko to da kuckas po terariju ima veze sa njima jer tarantule te opcenito pauci nemaju mozak i imaju izrazito kratko pamcenje od par minuta.

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 09, 2012, 19:55:49 poslijepodne »
@Grozota neznam bas koliko to da kuckas po terariju ima veze sa njima jer tarantule te opcenito pauci nemaju mozak i imaju izrazito kratko pamcenje od par minuta.

Znam da nemaju mozak nego ganglije al ipak ne uznemiravam ju... Vidio sam kod frenda G. pulchra došlo društvo, svi diraju terarij, miču ga tamo vamo. Naravno da je tarantula luda i da trza i bježi na svaku manju vibraciju.

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #17 u: Travanj 23, 2012, 12:01:32 poslijepodne »
Tarantule su nervozne kada se osjećaju nesigurno,instinkt za preživljavanje,ali prirodno agresivne tarantule nikada ne mogu postati mirne jedinke,ponašanje je instinktivno,tarantule nemaju "karakter" i "osobine" zbog nedostatka kompleksnijeg "mozga".

Agresivna vrsta reagira agresivno samo kada za to osjeti potrebu,odnosno kada osjeti prisutnost stranog tijela.

...metallica može biti prava beba ako ćeš imati dovoljno veliki terarij,što je veći terarij to je životinja manje pod stresom prilikom manipuliranja istim,zamjene vode,što god...

...dok s druge strane,možeš imati "mirnu" tarantulu u lošim uvjetima koja će te maznut...

Što manje uznemiravat životinju i nema problema,ali ja bi se s obzirom na tvoje godine i iskustvo definitivno oprostio s ovakvim vrstama,ako nemaš iskustva vrlo lako ti se može dogodit da dođeš u situaciju zbog koje ćeš zažaliti što si odabrao tu vrstu,to su brze i otrovne tarantule,niti ćeš biti u stanju pravilno reagirat ukoliko krene juriti po sobi,niti ti je pametno riskirat ugriz takve vrste tako mlad...

Ne kažem da je nemoguće,ali je definitivno izazov,sam procjeni jesi li spreman.

P.S. Nadam se da si obavjestio roditelje i da ljudi znaju s čim će živjet...da nebi mama po prstima dobila,a onda na malo bolnije bolovanje... :)