Pozdrav svima!!
Kako naslov kaže, prvi mrijest i trebam pomoć!!
Prekjučer navečer smo prvi puta gledali kako nam se pandice mrijeste, prekrasni su i presmiješni!!! Jučer smo uspjeli pronaći i prebaciti 8 jaja u kotilicu (nije puno, al veseli)
Inače mijenjamo vodu sa usisavanjem dna na tjednoj bazi otprilike 20-25%. Prekjučer je trebao biti dan za čišćenje, ali nismo ništa dirali da ih ne uznemirimo... Jučer smo po premještaju jaja u kotilicu stavili u aq propisanu dozu Mycopura protiv plijesni. Vodu još uvijek nismo mijenjali... Kotilica ima zračnu pumpu, aq ima „zračni“ filter... Od kada smo skužili jaja, svjetlo smo ugasili i palimo ga samo po potrebi i na kratko (jel to ok?).
Trenutno me najviše brine ta izmjena vode... Kada? Koliko?

Od 8 jaja, njih 5 ima jasno vidljivu bijelu točkicu, a ostala 3 su mi nekako sumnjiva, kao da nisu oplođena, a sve mi ih je žao baciti jer ih je tako malo... Na „dobrim“ jajima su mi i nekakvi muceki za koje nisam ziher dal je plijesan ili su to muceki od Cladophore...
U aq imam 5 pandica, 1 ancića, 3 kozice, 2 helene i hrpu pužića štetočina. Ako je slučajno koje jaje ostalo neprebačeno, kolika je šansa za preživljavanjem???
Inače, mamek i tatek su i dalje jako aktivni, naganjaju se po cijelom aq.. možda bude još kaj od njih...
Svi savjeti i preporuke su i više nego dobrodošli!!! Nitko sretniji od mene ak malci proplivaju!!!
Evo par slikica za bolju predodžbu, iako baš i nisu nešto...