Kolovoz 05, 2025, 18:01:27 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izrada akvarija od 200cm  (Posjeta: 1147 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jerdam

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Izrada akvarija od 200cm
« u: Travanj 13, 2012, 15:25:04 poslijepodne »
Zanima me dali je kod izrade iz sigurnosnih razloga bitna kolika je dubina i sirina akvarija, dakle ja planiram napraviti akvarij dimenzija 200x40x40cm sto bi ispalo oko 320l, pa me zanima dali je moguce tako izraditi jer nisam nikad imao akvarij nego ga radim za poklon jednoj osobi.

Vidio sam da su se neki nudili ovdje na forumu da rade u staklarnicama i ako je netko zainteresiran da im mogu napraviti akvarij, pa evo preporucite mi nekog od koga ste vi narucili ili ga smatrate pouzdanim.

Kad bi narucio od nekoga s foruma, odmah bi da mi ga i sastavi, jer me u dijelovima ne zanima.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Izrada akvarija od 200cm
« Odgovori #1 u: Travanj 13, 2012, 15:30:44 poslijepodne »
http://www.aqua-terra.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=114

evo tu pogledaš u katalogu ako ima tih dimenzija, ako nema, naručiš tu svoju dimenziju, oni ti ga zalijepe i dostave  :up:

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Travanj 13, 2012, 16:01:42 poslijepodne »
idealne dimenzije akvarija obično ovise o namjeni. kako si došao do tih mjera, je li ti poznato što bi taj kojem ćeš ga pokloniti držao u njemu? biljni, ciklidni, morski akvarij?

Offline tomek1221

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Travanj 13, 2012, 16:33:26 poslijepodne »
ja ti imam gotov tih dimenzija samo nije novi -?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Travanj 14, 2012, 11:07:12 prijepodne »
Naravno da je bitno. Sto je akvarij visi, treba ti deblje staklo, jer je pritisak vode veci.

Odnosno, dimenzije igraju ulogu u sigurnosti samo kod odabira debljine stakla i pojacanja, a inace se moze napraviti kombinacija dimenzija koja god ti treba. Neki standardi su visine 40,50,60.... ali ti mozes naruciti i visinu 42cm (karikirano) ako ti to pase. isto je sa duzinom i sirinom, koliko ti treba....