Lipanj 27, 2025, 20:02:47 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: hrana za ribice  (Posjeta: 2640 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline papicdu1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
hrana za ribice
« u: Travanj 24, 2012, 19:21:11 poslijepodne »
molim za savjet, imam veliko vrtno jezerce , unutra karasi a pošto je hrana u pet shopovima dosta skupa za njih molio bih iskusne jel ima kakva home made klopa za njih .Tražil sam po forumima ali nisam ništa našao kaj sve mogu jesti unaprijed hvala na pomoći  :up:

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: hrana za ribice
« Odgovori #1 u: Travanj 24, 2012, 19:28:31 poslijepodne »
Jesi gledao veca pakiranja, 10-15L? Mala pakiranja su uvijek skupa.

Ja kupujem kod slovenca

http://www.aquareja.si/vrtni_ribniki.php?kat=9

a imas i kod nas u

http://www.aqua-terra.biz/

Vidio sam im u trgovini kantice od 5L, vjerovatno imaju i veca pakiranja

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 24, 2012, 19:38:36 poslijepodne »
gledal sam te velike pakunge ali sam mislio da li se može hraniti ribice klopom tipa žganci , komadići salate , mladi grašak  negdje sam čital da mogu klopati takvu hranu , ali ipak tražim pomoć ovdje jer su ovdje ipak znalci

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 24, 2012, 19:48:57 poslijepodne »
sad sam gledal slovensku stranicu 4,5 kg hrane za 17 e  to je jako povoljno u odnosu sa našim pet shopovima ,kakva su vaša iskustva s tom klopom ?

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 24, 2012, 20:04:58 poslijepodne »
majstore 76 da li se može nekako naručiti ta hrana od slovenca ili Vi odete gore po nju pozdrav

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Travanj 24, 2012, 20:15:58 poslijepodne »
 Naravno da uvijek postoji home made opcija. Ovim ja hranim koie i zlatne.
- Riblje brašno 60%, pšenično brašno 20%, kukuruzno brašno 20% Na tu smijesu umutiš jaja (ja ih stavim 10-ak) ovisno okoličini smijese. Što je više jaja smijesa će biti žilavija i manje će se raspadati. Nakon toga napravim loptice veličine teniske i stavim u kipuću vodu. Kuha se dok ne isplivaju na površinu. Nakon toga sušenje i višak stavljam u frižider i po potrebi vadim  odmrzavam i dajem ribama. Napravljenu količinu imam za cijelu sezonu.
- Druga opcija je hranidba hranom za mačke. Vole ju jako. Samo nemoj pretjerivat jer je dosta masna i masti vodu.
Uz ovu hranu je potrebno davati i kupovnu za ribe. Ona je izvor minerala i vitamina. Hrana za mačke je također izvor minerala i vitamina. E sad što je hrana skuplja to je i kvalitetnija, to pravilo znaš. ;)

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 24, 2012, 20:18:05 poslijepodne »
puno hvala na pomoći, mačori idu na dijetu :up:

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Travanj 24, 2012, 20:28:42 poslijepodne »
Naravno da uvijek postoji home made opcija. Ovim ja hranim koie i zlatne.
- Riblje brašno 60%, pšenično brašno 20%, kukuruzno brašno 20% Na tu smijesu umutiš jaja (ja ih stavim 10-ak) ovisno okoličini smijese. Što je više jaja smijesa će biti žilavija i manje će se raspadati. Nakon toga napravim loptice veličine teniske i stavim u kipuću vodu. Kuha se dok ne isplivaju na površinu. Nakon toga sušenje i višak stavljam u frižider i po potrebi vadim  odmrzavam i dajem ribama. Napravljenu količinu imam za cijelu sezonu.
- Druga opcija je hranidba hranom za mačke. Vole ju jako. Samo nemoj pretjerivat jer je dosta masna i masti vodu.
Uz ovu hranu je potrebno davati i kupovnu za ribe. Ona je izvor minerala i vitamina. Hrana za mačke je također izvor minerala i vitamina. E sad što je hrana skuplja to je i kvalitetnija, to pravilo znaš. ;)

ovo me podsjeca na boile,ovaj tvoj recept :D :o..naravno uz dodatak jos nekih sastojaka i aroma....ali potpisujem da je to dobra preporuka,jer ako ne steti divljim ribama i pokazuje se uspjeh pri lovu,naravno da ce biti dobre i za tvoje domace ribe,bez straha.. :up: :klap:
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #8 u: Travanj 24, 2012, 20:39:07 poslijepodne »
sad sam gledal slovensku stranicu 4,5 kg hrane za 17 e  to je jako povoljno u odnosu sa našim pet shopovima ,kakva su vaša iskustva s tom klopom ?

Ja i kolega hranimo ribe s tom hranom oko godinu dana i zadovoljni smo. Meni je 2mm hrana bila prevelika za moje zlatne ali sad su i one cca 5-6cm pa mogu je jesti (u komadu). Hrana je plutajuca, sporo se raspada i tone nakon par sati, ne prlja vodu i ribe ju vole, tak da smo obojica zadovoljni.

Slovencu novac uplacujes na pbz tekuci i on 2-3x mjesecno ide preko granice i salje u prvoj Hrvatskoj posti tako da to funkcionira dobro, nema problema.

Imas dolje desno link na brosuru za tu hranu

http://www.garant.co.at/index.php?id=56
« Zadnja izmjena: Travanj 24, 2012, 20:44:36 poslijepodne od majstor76 »

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #9 u: Travanj 24, 2012, 21:13:49 poslijepodne »
Riblje brašno 14kn/kg u poljpr. apoteci. Pšenično i kukuruzno 10-20 kn, 10 jaja10kn. Ukupno 50-ak kn i imaš hrane za cijelu sezonu. ;)

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 24, 2012, 21:24:48 poslijepodne »
još jednom puno hvala na pomoći