0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
lajsne sam kupio u poljoprivrednoj apoteci (10 kn metar),nisu skupe,lipo ih je vidit,a ojacaju i osiguraju akvarij 100%
Citat: dzems - Ožujak 03, 2012, 21:02:54 poslijepodnelajsne sam kupio u poljoprivrednoj apoteci (10 kn metar),nisu skupe,lipo ih je vidit,a ojacaju i osiguraju akvarij 100%Iz primera pre par godina skoro mogu da trdim da ovde ne drži sve 100%.Ako staviš te jasne na rub, i pad napuniš akvarij s vodom, se počne staklo malo "kriviti". Postoji mogučnost da dodje do prevelikog pritiska na tom mestu i staklo pukne. To se je dogodilo jednom drugaru pred par godina.
Citat: daredevilx - Travanj 08, 2012, 22:03:36 poslijepodneCitat: dzems - Ožujak 03, 2012, 21:02:54 poslijepodnelajsne sam kupio u poljoprivrednoj apoteci (10 kn metar),nisu skupe,lipo ih je vidit,a ojacaju i osiguraju akvarij 100%Iz primera pre par godina skoro mogu da trdim da ovde ne drži sve 100%.Ako staviš te jasne na rub, i pad napuniš akvarij s vodom, se počne staklo malo "kriviti". Postoji mogučnost da dodje do prevelikog pritiska na tom mestu i staklo pukne. To se je dogodilo jednom drugaru pred par godina.Teoretski moguce,ali nevjerujem.Lajsne su 15mm x15mm i od njih do stakla ima sigurni 1 mm silikona ,pa ako i dodje do "krivljenja"stakla premala je povrsina lajsni i silikon amortizira eventualno krivljenje.Vjerovatno je drugar stavio sire lajsne i mali sloj silikona