Pozdrav ekipi...
Sjetim li se rezultata testiranja moje vode SerinimgH testom, kojeg smo radili Pink, Ribica Marica i ja kod mene (test sam dobio na poklon plus još jako puno stvari i ovim putem im još jednomHVALA!!!!

), i ono..., dođe mi na pamet ona pjesma "Je*eš takav rođendan"

Dakle, rezultat je bio poražavajući! U mom Juwel RIO 125 akvariju izmjerili smo 25°dGH.

Od kamenja nemam ništa što bi moglo povisiti tu vrijednost, jer svaki sam kamen testirao, a podloga je od kvarcnog pijeska za koji su mi rekli da nije gotovo nikakav faktor koji bi utjecao na kemiju vode (ne znam jel' to točno...). Mislim da bi bilo dobro polagano mijenjati vodu i polagano snižavati vrijednost °dGH. Ispravno?
Pripremio sam vodu, iz slavine, cijelu je noć odstajala s AquaSafe-om i izmjerena vrijednost je 19 °dGH.
Prokuhao sam vodu, nakon što se ohladila uzeo sam malo (dakle bez onog što se nakupi gore i onog taloga što sjedne dolje), stavio AquaSafe i to je odstajalo sat vremena i izmjerio sam 9 °dGH.

E sad... Da li je moguće da sekuhanjem toliko snizi ta ukupna tvrdoća (što li je to već) ?
Kakva su vaša iskustva? Što mislite o destiliranoj; i demineraliziranoj vodi? (Ovu posljednju sam danas "pokušao" kupiti, ali bez uspjeha, nigdje nitko nema i ne zna što je to...)
Pomaže li treset u ovakvim slučajevima, jer pretostavljam da je i ph poremećen...
Hvala svima na pomoći!
Edited by: Aqarius