Kolovoz 15, 2025, 00:21:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: filter sa pregradama  (Posjeta: 1345 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spajki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 48
filter sa pregradama
« u: Ožujak 09, 2012, 17:12:02 poslijepodne »
Pozdrav...

nadam se da sam pogodio temu...
dao sam da mi se pravi akvarij velicine 100x60x50 gdje sam planirao od pozadine oduzeti 10cm i napraviti filter sa pregradama i jos 3d pozadina i bas mi to izgleda cool...
pitanje glasi
1 kakvu pumpu da stavim da vraca vodu u akvarij... citam po forumima i vidim da ljudi svasta stavljaju....
2 kolike protocnosti pumpa posto ce to biti akvarij nekih 250L
3 vidim da ljudi stavljaju i grijac kao dio tog filter pa me zanima jel to pametno? naravno akvarij ce lijepse izgledati jer se nece vidjeti nista od opreme...
4 ako DA grijac u filter u koju komoru da ga stavim....prvu (di ulazi voda) ili u zadnju di ju pumpica vraca u akvariji...jel vidio sam obadve solucije da ljudi koriste...
5 vidio sam da su neki dovukli crijevo od CO2 u filter i stavili ga tako da mjehurici izlaze tocno di pumpa uvlaci vodu tako da uvuce i mjehurice i tako ih baca po akvariju i navodno tako se blje otopi CO2 i bolje rasprsi po akvariju....

molim misljenja

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
Odg: filter sa pregradama
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2012, 17:29:34 poslijepodne »
Pozdrav.grijac ide u prvu komoru s ulazom.
Mislim da su ti nepotrebne tri pregrade i da su dovoljne dvije tako ces i u onu komoru di je pumpa takodjer moci staviti nesto od filter materijala.
Pumpa na tu kolicinu bi trebala biti bar 1500l/h no ovisi o biotopu koji ces imati.
Co2 ti je potreban ako ces imati biljni ak. ako ces imati ciklidni ne trebas se s tim zamarati
sretno

Offline Spajki

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2012, 17:34:58 poslijepodne »
 dali moze forex ici u akvarij...konto sam od njega praviti pregrade, zapravo cjeli taj filter :)

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2012, 19:42:28 poslijepodne »
Ako si se vec odlucio na forex ili plesiglas bilo bi ti pametno da ga napravis cijeloga a ne samo dvije strane tako da ga po potrebi mozes cijelog izvaditi van i ocistit. za forex neznam dali moze iako ne vidim razlog zasto ne a plesiglas moze bez problema

Offline Spajki

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2012, 19:51:34 poslijepodne »
...a sto se tice CO2 rasprsivaca...jel to istina da je efikasniji ako gastavim prije pumpe u filter tako da ga pumpa razbaca po akvariju??

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 09, 2012, 20:04:32 poslijepodne »
efikasniji je svakako ako ga jos pumpa usise i razbaca, samo moras biti siguran da uspjeva sve usisati u sebe, ako ne, i ako je difuzor samo pa vecina pliva iz njega van na povrsinu bolje onda staviti u akvarij na protocno mjesto.
moze ici u vodu ali i forex i pleksi se savijaju od vlage i dosta ih tesko zaljepiti za staklo u obliku stranica pa da samo bok drzi, morat ces poprilicne fuge radit i na knap rezat te stranice