Srpanj 28, 2025, 21:16:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje..  (Posjeta: 1425 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dadovk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
Pitanje..
« u: Ožujak 04, 2012, 14:33:26 poslijepodne »
Jučer sam kupio 4 otocinclusa u pet shopu.Trgovac ih je rukom prebacivao u vrećicu,jer je voda otišla a oni ostali zaljepljeni za stijenku posude.Kad sam došao kući dva otića su se čudno ponašala.Stavio sam vrećicu u vodu i pustio ih da se izjednače uvijeti jedno sat vremena.Kad sam prebacio ribice,ta dva su i dalje bili čudni i izvrtali su se na bok.Jedan je uginuo jučer,a drugi danas :'(.Ona druga dva su vesela i rade sve u 16! :P
Pitam ja vas,imam li ja pravo tražiti od trgovca zamijenu za ta dva koja su uginula?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Pitanje..
« Odgovori #1 u: Ožujak 04, 2012, 14:41:01 poslijepodne »
mozes ti traziti a sad kaj ces dobiti................
A otici su ti inace super osjetljivi. Tak da nemoj se iznenaditi ako i dobijes druga dva da ti opet krepaju.

Offline dadovk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Ožujak 04, 2012, 14:49:43 poslijepodne »
Ma znam da jesu,ali ovi su se još u vrećici ponašali čudno i izvrtali na stranu!A strašno je bilo vidjeti kako ga rukom pokušava odlijepiti od posude.... :roll:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Ožujak 04, 2012, 14:55:29 poslijepodne »
a gle, nisi ih trebao uzeti onda. Meni je tak jednom neki antitalent u PC lovio foxove. Pa mu bas nije islo pa je poceo bzvz mlatarati mrezicom po akvariju pa sam mu rekao da ih pusti na miru i da cu doci neki drugi dan kad bude netko tko zna uloviti ribice.  :roll:

Offline dadovk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Ožujak 04, 2012, 15:00:06 poslijepodne »
Hmm...lako vama u Zagrebu!Mi imamo 2 pet shopa,a izbor je u :-X!

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Ožujak 04, 2012, 15:04:00 poslijepodne »
A strašno je bilo vidjeti kako ga rukom pokušava odlijepiti od posude.... :roll:

Nisi ih onda smio uzeti. Garancija na ribe ističe kad se zatvori kasa

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Ožujak 04, 2012, 15:09:17 poslijepodne »
Garancija na ribe ne postoji, barem ne kod nas. Isto tako, lijepo velikim slovima na vise mjesta pise "kupljene zivotinje ne mogu se vratiti". Ako si vec vidio sto se desava, nisi trebao uzimati. Ovisi o dobroj volji vlasnika dali ce ti "takvu" reklamaciju uvaziti ili nece, a u biti, ni ne mora, niti je on kriv, niti on zna stvaran razlog uginuca. Ono, koliko on zna, tebi je vrecica mogla i ispasti pod auto.... zezam se, ali praksa je najcesce ta da nema zamjene i garancije.....

Zenska je pecala misgurnusa, prvo je fulala pa ga umjesto u vrecicu istresla na stol, onda ga je jos u panicnom pokusaju da ga uhvati 2-3 puta prignjecila rukom, ni to joj nije bilo dosta pa joj je jos ispao i na pod sa metar i pol visine. Naisao gazda, nista, sve je to ok i normalno, niti je on rekao sacekaj da vidimo hoce li prezivjeti, niti nosi pa ako sve bude ok plati (iako sam redovan kupac tamo, barem sam bio do tada), ono, nista, samo 60kn molim..... naravno da ga nisam uzeo, za 3-4 dana ga vise nije bilo, uginuo je....

Offline dadovk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Ožujak 04, 2012, 15:13:35 poslijepodne »
Eto hvala vam na odgovorima:Pokušat ću djelovati na njegovu savijest ;),a ako to ne upali....kupovat ću samo na forumu,jer s tim ribama nikad nisam imao problema! :up:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Ožujak 04, 2012, 16:15:10 poslijepodne »
Kaj misliš da na forumu nikad nikom nije ispala riba?  :D
Otići jesu osjetljivi, a sad zašto su krepali ko će ga znat.
Ak misliš da je do toga šta ih je ovaj ozljedio, probaj dobit nove, zašto ne.
Samo znaš kak to opčenito ide po dućanima? Odma budi spreman da ti lijep način neće uspjet i onda ak ne namjeravaš povisit malo glas i spomenut nekoliko likova iz katoličkog kalendara bolje ti je nit ne ić. To obično upali, pogotovo ak ima još kupaca unutra.

Offline dadovk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Ožujak 04, 2012, 16:23:12 poslijepodne »
Ma znam ja da svakom može ispasti ribica,ali govorim iz osobnog iskustva:Do sada nisam imao problema s ribicama naručenim preko foruma.A i cijena je uvijek bila puno povoljnija nego u shopu! ;)
Ne znam zašto se ne mogu oteti dojmu da u shopovima ribice trpaju u nezaciklirane akvarije.I onda naravno da osjetljive ribice poput otića završe neslavno :dead:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Ožujak 04, 2012, 17:28:49 poslijepodne »
A čuj, ak te to tješi i u ZG su samo dva dućana u kojima bi kupio ribe. Vili i Belugo, Aqua-terra je nažalost zaprla butigu.