Kolovoz 02, 2025, 22:23:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bluewave 05 filter  (Posjeta: 3816 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline astronaut

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.durancroatia.com
Bluewave 05 filter
« u: Studeni 12, 2005, 23:31:00 poslijepodne »

Jedno pitanje za onog tko mi moze pomoci?

primjetio sam da mi je voda u zadnje vrijeme zamucena sitnim mrvicama.Prvo sam mislio da su to one mlijecne bakterije,jer sam nedavno mijenjao vise od polovicu vode ali mi se ipak cini da je stvar u filteru.Otkad sam prvi put nakon dva tjedna koristenja promijenio spuzvu s ugljenom na pumpi,filter ja svako malo lose radio.Cesto sam ispirao one dvije plave spuzvice na ulazu u filter,a prije 15 dana sam ocistio cijeli filter sa spuzvicama osim onih kamencica unutra(do njih neznam kako da dodem)..

Da li se isplati ,odnosno da li trebam promijenit sve tri spuzvice i staviti nove ili da iskopcam filter pa da vidim hoce li se mrvice slegnuti..Ako i promijenim spuzvice jeli potrebno dodatno ubacivati korisne bakterije u vodu

Filter je u pogonu od osmoga mjeseca

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Bluewave 05 filter
« Odgovori #1 u: Studeni 13, 2005, 00:29:00 prijepodne »

nije ti do spužve,... spužva će biti takva kakva je i nakon 10 godina,... zašto misliš ako promjeniš spužvu da ćeš riješit problem,....

na koji si način čistio i održavao filter? Kažeš često si čistio spužve,... da nisi možda prečesto,....

kamenčići (keramika) se vrlo jednostavno izvade iz filtera jer su u plastičnom kučištu,...

Offline RobiR

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #2 u: Studeni 13, 2005, 00:31:00 prijepodne »
Imao sam taj filter i u principu sam bio zadovoljan s njim. Mana filtera je kaj se brzo zaštopa i to pogotovo u biljnim akvarijima. Ona mrežica ispred plavih spužvica je premale površine i trebalo bi je čistiti svaki tjedan. Pokazatelj da je filter zaštopan: izbacivanje zraka na izlazu vode i karakteristično grgljanje. Male leteće mrvice bi mogle biti ili infuzorije ili fakat filter treba generalno čiščenje. Oni 'kamenčići' su keramičke cijevčice i u principu bolje ih je ne dirati ali ako se unutra nakupilo puno smeća operi ih u akvarijskoj vodi isto kao i crne kuglice. Kutije s njima se daju otvoriti s gornje strane ali ih netrebaš otvarati. Plave spužvice se mjenjaju svakih cca. 6 mjeseci a crna svakih 1-6 mj., zavisi da li hočeš i kemijsku filtraciju.Spužve možeš i dobro oprati u tekučoj vodi ali smanji hranjenje slijedečih par dana dok se ponovno filter ne aktivira. Sredstva s bakterijama možeš, ali i nemoraš stavljati.
Santa Cruz / Zaprešić

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
Bluewave 05 filter
« Odgovori #3 u: Studeni 13, 2005, 00:53:00 prijepodne »
Robi pa to je cijeli doktorat  
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline RobiR

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #4 u: Studeni 13, 2005, 00:59:00 prijepodne »

Bogme sam se raspisao, i to sve samo s dva prsta . A tek da pišem sa svima!
Santa Cruz / Zaprešić

Offline astronaut

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #5 u: Studeni 13, 2005, 01:42:00 prijepodne »

hvala na pomoci

filter sam cistio tako da sam izvadio spuzve i nabio gumu unutra i sa pumpom povukao sav sh*t iznutra.spuzve nisam bas ono pravo prao nego bi ih sazmikao u malo mlake vode..

smanjio sam hranjenje i danas sam promijenio 15 l vode..

sad cemo vidjeti sta ce biti.inace filter ne pokazuje znakove da je zastopan.protok vode je odlican

e da-stavljao sam nutrafinov clear pa nistaEdited by: astronaut

Offline RobiR

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #6 u: Studeni 13, 2005, 01:51:00 prijepodne »
Nakupi ti se s vremenom na stijenkama filtera bakterija i inog s*anja pa mala promjena može pruzročiti odvajanje istih. Napravi svaka dva- trimjeseca generalku filtera, ono, izvadiš ga kompletnog, kutijice s kuglicama i cijevčicama staviš u posudu gdje je akv. voda, ostalo:četkicu u rukei peri (doslovno) . Edited by: RobiR
Santa Cruz / Zaprešić

Offline astronaut

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #7 u: Studeni 13, 2005, 01:58:00 prijepodne »

ok,hvala

znaci kuglice se isto povuku u toj plasticnoj kutijici prema gore kao i plave spuzvice.. u knjizici nema nikakvih uputstva u vezi toga..

Offline RobiR

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #8 u: Studeni 13, 2005, 02:06:00 prijepodne »
Da, samo pazi gdje koja dolazi kad ih vraćaš, ma u principu ih niti nemožeš zamjeniti jer su različiti utori ali.... na silu se može. Ako su jako prljave cijevčice i kuglice samo ihdobro protreseš u posudi s akv.vodom (akv. voda obavezno da nebi 'ubio' dobre bakterije).
Santa Cruz / Zaprešić

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Bluewave 05 filter
« Odgovori #9 u: Studeni 13, 2005, 09:50:00 prijepodne »
Robi dobro govori premda se meni osobno više sviđa i manje treba čistiti BlueWave 03 filter. Jest da je manji, ali zato ima manje prčkanja po njemu. Staviš Serin Siporex utrojku i opet imaš veliku površinu za naseljavanja bakterija pa možeš pjevathuja, haj .

BlueWave se istina puno brže zaštopa ako imaš dost bilja. Najbolje se vidi pad protoka kada se filter lagano (za kojih pol cm-a, a nekad i više)odvoji od stakla. No, da ne brkamo sve to s učinkovitošću ... BlueWave filteri (03-05-07-09) su svakako izvrsni ... malko glomazni, ali ipak izvrsni.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Bluewave 05 filter
« Odgovori #10 u: Studeni 13, 2005, 21:44:00 poslijepodne »

Neka mi netko tko ima iskustva sa bluewave 05 filterom kaže da li se isti lagano skidai dal se može zamjeniti sa nekim drugim filterom i što je sa žicama jer mi se čini da kabel od struje ide direktno u poklopac.

Pitam zato jer bi kupio cayman 60 pro i zamijenio orig. filter sa nekim drugim.

Thanks.

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
Bluewave 05 filter
« Odgovori #11 u: Studeni 14, 2005, 00:03:00 prijepodne »
Ma skineš ga za 5 minuta, a zamijeniš s čim god hoćeš. Nije problem.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #12 u: Studeni 14, 2005, 01:27:00 prijepodne »

Max sz, da li taj drugi filter,(dakle kad zamijenim onaj originalni) mogu spojiti na onaj glavni prekidač (kod cayman pro verizije) gdje se jednom tipkom pali i gasi sve (svjetlo,filter i grijač)?

Offline riza

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #13 u: Studeni 14, 2005, 11:28:00 prijepodne »
Sta se tice sitnih mrvica u vodi ja sam skinuo crnu spuzvu van, i na njezino mjesto natrpo sinteticku vatu i voda je super, ponekad i dodam aktivni ugljen smjesten u najlon carapu, da mi malo izvuce zutu boju iz vode. Plave spuzve ispirem pod vodom, keramiku ne diram bas cesto.
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline cico047

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #14 u: Studeni 14, 2005, 14:29:00 poslijepodne »
Citat: Renta

Max sz, da li taj drugi filter,(dakle kad zamijenim onaj originalni) mogu spojiti na onaj glavni prekidač (kod cayman pro verizije) gdje se jednom tipkom pali i gasi sve (svjetlo,filter i grijač)?

naravno da možeš, ali to znači da moraš odrezati utikač sa originalnog kabela...
ja sam stavio ex700, ali nisam spajao na caymanov prekidač...
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #15 u: Studeni 14, 2005, 15:50:00 poslijepodne »
Citat: cico047
Citat: Renta

naravno da možeš, ali to znači da moraš odrezati utikač sa originalnog kabela...
ja sam stavio ex700, ali nisam spajao na caymanov prekidač...

E pa to pitam! Ne volim rezat kablove tako da mi se ta opcija baš i ne sviđa ali opet taj originalni filter kod caymana mi jestvarno prevelik...

Neznam kaj da radim a baš sam mislio kupiti taj cayman 60 pro....

Offline cico047

• Punopravni član
Bluewave 05 filter
« Odgovori #16 u: Studeni 14, 2005, 16:12:00 poslijepodne »

a čuj to ti je problem sa svim aq. koji dolaze u kompletu...
najbolje bi bilo uzeti bez unutrašnjeg filtera, ali ne znam dal tko daje takvu opciju...
prodaj bluwave..
Jarun/ZG
Tanganyika