Srpanj 19, 2025, 02:24:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: DIY Kotilica  (Posjeta: 2292 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laki8472

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
DIY Kotilica
« u: Veljača 18, 2012, 18:03:55 poslijepodne »
Pozzz, kako raspolazem s 300l nisam mogao gledati kako se zivorotke nakon sto udaljim roditelje iz standardne kotilice(vrlo oskudne s mjestom) malci guraju u onom malom prostoru, a "kanibali okolo samo kruze i plase mi nemocni podmladak.Guppy i skvertovi su se poceli intenzivno razmnozavati i mjesta za skrivanje je sve manje za sve njih pa sam poceo razmisljat kako ih spasiti sto vise.
Odlucio sam napraviti im veci prostor gdje mogu bezbrizno plivati, nisam neki majstor za estetiku, ali funkcionalnost je tu.
Uzeo sam poslozak kalica za cvijece i izrezao dno, te sam uzeo prozirnu mrezicu za komarce i spojio je u valjak.Dno i rubove sam spajalicom pricvrstio i izrezano dno podloska spustio na njega da mi se cijela kotilica nesmezura i zarobi ribice, a na nji sam stavio kamen da neisplica i drzi cijelu strukturu.
Gore sam uz odrezani rub podloska stavio cepove od pluta da se sve to lijepo drzi na povrsini i jednu grancicu sam zabio u dno i pricvrstio cijelu stvar da neide posvuda.
Kako sam rekao nije nesto estetski ali nisam imao vremena a ni strpljenja gledati kako mi se stanovnistvo smanjuje, evo slikica, s moba nazalost.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: DIY Kotilica
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2012, 18:23:26 poslijepodne »
Po meni dobro zamisljeno i izvedeno , mozda da mrezicu skratis i nategnes da ne visi ovako ako znas na sto mislim (nemojte krivo shvatit recenicu :D)