Lipanj 27, 2025, 16:43:12 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Fontana, jezerce, u planu koi sarani  (Posjeta: 4618 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline exer92

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 32
Fontana, jezerce, u planu koi sarani
« u: Ožujak 21, 2012, 22:35:34 poslijepodne »
Prosle godine, negde pocetkom maja meseca dodjoh na ideju da sredim dvoriste malo. U planu je bio samo novi travnjak ali je to preraslo u mnogo veci posao. U momentima kopanja sam razmisljao o tome kako bi bilo da dozidam zid sa ulice i zid do komsije pa je i to doslo u obzir. Naravno to je onda trebalo pregletovati pa sam i to uracunao u troskove. Posle toga u toku daljeg sredjivanja resim da kupim bastenski rostilj (gotov, od jednog prijatelja koji ih lije), odradim jednu stazu pored kuce preko bunara, posadim nove jelkice "pod konac" sto bi se reklo (jer su moji to sadili odokativno svuda po dvoristu) Povadio sam par jabuka (zao mi je ali morao sam) i nastavio kopanje. U delu gde se sada nalazi fontana je bio jako star jorgovan (slike nemam ali je to bila prava dzungla) koji sam jedva izvadio. nakon sto sam prekopao svu zemlju poceo sam da je "filtriram" kroz sito da bih eliminisao korenje i kamenje. U medjuvremenu sam poceo sa zidanjem fontane i kopanjem jezerceta. Dok smo rad zalivali pivom razmisljao sam o travnjaku na ulici pa je i on dosao u obzir.

Sada bih ubacio slike jer je dosta teksta bilo. Problematika je u tome sto ne mogu ubaciti slike preko ovih dodatnih opcija, slike su po 1-2 MB. Moje pitanje glasi: da li mogu da upload-ujem slike preko imageshack-a i ovde ih postavim?

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
Odg: Fontana, jezerce, u planu koi sarani
« Odgovori #1 u: Ožujak 21, 2012, 22:38:34 poslijepodne »

Nemoj preko imageshacka...smanji slike.
ili ih pošalji meni na mail, pa ću ih ja smanjiti

Offline GROF

• Administrator
  • Punopravni član
    • Grof - akvarij
« Odgovori #2 u: Ožujak 21, 2012, 23:25:12 poslijepodne »
ide:

Offline GROF

• Administrator
  • Punopravni član
    • Grof - akvarij
« Odgovori #3 u: Ožujak 21, 2012, 23:28:45 poslijepodne »
dalje.....

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #4 u: Ožujak 22, 2012, 10:20:11 prijepodne »
Svida mi se fontana ali gdje je slika cijelog jezerca  :D

Offline exer92

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 22, 2012, 10:52:13 prijepodne »
evo video, bolje ce pokazati :)

jezerce nije tako veliko, staje oko 700-800l. dubina nekih 80cm, babuske su bez problema prezivele zimu u njemu.
sada planiram da njih izbacim (da ih vratim tamo gde sam ih upecao) i ubacim nove stanovnike (privremeno, dok ne napravim vece jezerce u drugom delu dvorista)
ovo su buduci stanovnici koji trenutno zive u akvarijumu malih dimenzija

kupio sam 9 komada i jednog koridorasa. velicine su od 2 do 3cm a cena im je 70din (to mu dodje oko 0.6eura) ima i vecih od 4-5 cm koji su 2eura.

Nemate pojma koliko se radujem tim ribicama, gledam ih kako jedu (uhvatio sam sebe kako sam sat vremena sedeo pored njih) i jedva cekam da im napravim vece jezerce.
Imam dosta ideja, dosta volje a valjda ce biti i para za taj zahvat :)

izvinjavam se urednicima sto sam ubacio slike preko imageshack-a, trazim nacin da smanjim slike, nasao sam neki program ali treba da ga download-ujem.

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #6 u: Ožujak 22, 2012, 10:59:01 prijepodne »
Lijepe ribice :D , ali corydoras nema sanse da bude s njima u akvariju a kamo li u jezercu , on je u toplijim krajevima i ne pripada tu , il ga pokloni ili prodaj  ;)

Offline exer92

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Ožujak 22, 2012, 11:03:48 prijepodne »
Meni ovi u prodavnici rekose (a i citao sam na nekim forumima) da je koridoras jako izdrzljiva riba i da se moze lako prilagoditi nizim temperaturama. Mogao sam uzeti i ancistrusa (valjda se tako zove) ali procitah da su oni malo agresivniji. u jezerce ga necu ubacivati, ostavicu ga pa kada budem radio akvarijum za dnevnu sobu do 300l dobro ce mi doci sa jos par pomocnika :)

Offline brle

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Ožujak 22, 2012, 17:18:29 poslijepodne »
lijepa fontana :up:
091/3852348

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #9 u: Ožujak 22, 2012, 21:27:55 poslijepodne »
Meni ovi u prodavnici rekose (a i citao sam na nekim forumima) da je koridoras jako izdrzljiva riba i da se moze lako prilagoditi nizim temperaturama. Mogao sam uzeti i ancistrusa (valjda se tako zove) ali procitah da su oni malo agresivniji. u jezerce ga necu ubacivati, ostavicu ga pa kada budem radio akvarijum za dnevnu sobu do 300l dobro ce mi doci sa jos par pomocnika :)

Ma pusti ti prodavace koji nemaju pojma a prave se da sve znaju ... Corydorasa ostavi za taj akvarij od 300L u kuci ali u jezerce nemogu ni on a ni ancitrus nikako!

Offline exer92

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Ožujak 22, 2012, 23:11:47 poslijepodne »
hvala brle :)

ne bih ga ubacio u fontanu, znam da je to riba za akvarijum.
za vikend cu izbaciti vodu i babuske iz jezerceta, ocistiti sve to lepo, dok se ne osusi (procitao sam da ova voda u kojoj su babuske mozda nece odgovarati koi saranima(tj. da akvarijumskim ribama ne odgovara voda u kojoj su bile recne ribe) pa cu za svaki slucaj ocistiti skroz)
malopre sam saranima dao malo zumanceta pored ove "sera goldy color spirulina" hrane.
hranim ih po malo, kazu ljudi da mogu da se prejedu pa ih vise puta dnevno hranim po malo.
da li da ih na primer hranim 6 dana pa da jedan dan "gladuju"? tako sam procitao negde. takodje sam video da neki ljudi ribama daju papriku da prociste organizam i creva, mogao bih na primer tog 7-og dana da im dam malo paprike pa sve ispocetka.