Kolovoz 11, 2025, 20:37:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pregradni unutrasnji filter sa predfilterima  (Posjeta: 2845 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline stomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: pregradni unutrasnji filter sa predfilterima
« Odgovori #25 u: Veljača 10, 2012, 21:48:26 poslijepodne »
hebote tlocrt :) sad mi je jasnije, to se bas neradi u tlocrtu ali ajd. uglavnom, to me i zbunilo, ove tri komore mi izgledale kao filter komora u poklopcu.

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #26 u: Veljača 11, 2012, 16:17:12 poslijepodne »
nacrtaj mi ti akvarij sa prednje strane i iza njega filter i da bude sve jasno kada si toliko naučen
hrga88

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 11, 2012, 20:15:29 poslijepodne »
da, samo da tebi ispadnem jako pametan i jasan kao dan ja cu se zahebavat 3h s 3d modeliranjem :) nisam ja uopce izucen, ono malo sto sam samouk nebi se ni trebala zvati neka nauka. ali, ni taj tlocrt nije bas previse jasan, tesko da bih gori nacrt napravio..ako je preljevni, sta bi uopce taj crtez trebao znaciti? dvije kockice spojene? preljevni je preljevi, di netko stavi tu kockicu je njegova stvar, napjred/nazad ljevo/desno, 25-50% ili cijelom duzinom akvarija. sta onda pitanje 'jel netko probao ovo napraviti' uopcne znaci? jel to onda s tehnicke ili filozofske strane bilo?
btw.  valjda je puno bitnije napraviti raspored elemenata nego prikazati samo lokaciju u tlocrtu. a kvadar se moze crtati i u 3d obliku na komadu papira, paintu, sta hoces, i izvuci komadi filtera u istom tom obliku, nacrtat komore, pumpu, medije, otvore, izlaze....sta treba neka nauka za to? takvo zahtjevno projektiranje se uci u prvih 8 razreda kolika ja znam

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #28 u: Veljača 11, 2012, 20:53:51 poslijepodne »

btw.  valjda je puno bitnije napraviti raspored elemenata nego prikazati samo lokaciju u tlocrtu. a kvadar se moze crtati i u 3d obliku na komadu papira, paintu, sta hoces, i izvuci komadi filtera u istom tom obliku, nacrtat komore, pumpu, medije, otvore, izlaze....sta treba neka nauka za to? takvo zahtjevno projektiranje se uci u prvih 8 razreda kolika ja znam

Pa proslo mi je puno nacrta kroz ruke i ovaj njegov mi se cini cisto ok tu namjenu. Istina, moze se dvojako shvatiti ali nece covjek upisivat napredni autocad tecaj da moze postat neku skicu nabrzaka ;)

Offline legolas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #29 u: Veljača 11, 2012, 21:26:17 poslijepodne »
meni je slika jasna kao dan, sve se jasno vidi?
Ne kuzim u cemu je problem?
Život je lijep, potroši ga dobro...

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 11, 2012, 21:50:57 poslijepodne »
filteri se obicno prikazuju u nacrtu, ne tlocrtu, ali nije sad ni zahtjevalo nista bolje. hebote tlocrt sam rekao jer je mene iznenadilo jer nisam mislio na to, nije bilo njemu upuceno u stilu hebote tebe tlocrt ili tako nesto. i nisam ja nista lose mislio niti imam sta protiv kolege ali kad mi kaze da ja nacrtam bolje..zato sam to spomenuo za nacrte. inace sve 5  :up:

Offline hrgamonster

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 12, 2012, 13:43:55 poslijepodne »
ovdje nije riječ o tome kakav je filter i nije nimalo bitno koliko je kockica u filteru nego pozicija filtera, ja sam ovdje nacrtao da je filter iza akvarija tako da ne zauzima mjesta u akvariju
hrga88

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 12, 2012, 14:21:10 poslijepodne »
pa imas puno takvih filtera, prije puno vise ali i danas ima dosta, pogotovo kod uzgajivaca, itd. samo ako je moguce nemoj ici na preljev pomocu cijevi vec izbusi rupe u staklu, cijev se prije moze zaglaviti, prestat s radom.

Offline hrgamonster

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 12, 2012, 16:49:26 poslijepodne »
pa mislio sam da bi filter bio samo u nastavku zadnje stranice znaci da nije odvojen od aq i na zanjoj stranici napravit rupe za ulaz u filter
hrga88

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Veljača 12, 2012, 19:41:03 poslijepodne »
mislis na akvarij jos zaljepiti to staklo za filter?, to ti je mozda i bolja opcija nego da je odvojen, bit ce blize, mozes blize zidu ici, a i ustedit ces na bulkhedima, kod nas i nisu bas jeftini. za same te rupe, otvore imas kupiti mrezice, neznam sada pravi naziv, ali uglavnom kostaju par kn. mozes napraviti ovako neke predfiltere, samo to onda vise mjesta zauzima pa ako neces stavi mrezice a u prvu komoru spuzve. povratnu vodu iz pumpe isto mozs vracati kroz rupu, samo mora biti primjer kao i cijev, ili malo manji, npr, otvor 20 a cijev je 22mm, gumena je pa se da nabiti kroz nju a onda voda nece ulaziti na tu stranu vec samo kroz pocetak filtera. i idi na sto veci mozes, nece ti biti zao poslje, lakse je baratati snjim a preveliku filtraciju ionako nemozes imati u svakom slucaju

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #35 u: Veljača 12, 2012, 19:53:05 poslijepodne »
pa mislio sam da bi filter bio samo u nastavku zadnje stranice znaci da nije odvojen od aq i na zanjoj stranici napravit rupe za ulaz u filter
najbolje je tak  :up: