Kolovoz 07, 2025, 01:27:41 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Otkazni rok , godisnji, visak sati ?  (Posjeta: 2902 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline markomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Otkazni rok , godisnji, visak sati ?
« u: Veljača 12, 2012, 21:19:02 poslijepodne »
situacija je ovakva:
Radim vec godinu i nesto sitno u bolnici, nekidan su me pozvali na razgovor radi prekidanja radnog odnosa. ovaj zadnji ugovor mi istjece 31.3.2012 i receno mi je da ce mi produziti jos na 3 mjeseca da stignem naci posao te da od 31.3. ako nadjem posao mogu prekinuti radni odnos sporazumno uz preporuku...
e sad mene zanima...ja imam godisnji koji mi pocinje u 5., 9. i 11. mjesecu te nekih cca 150 sati viska.
Sto sa tim? da li traziti da mi se isplati? traziti da iskoristim? u kojem periodu? sto ako prihvate da recimo koristim godisnji u 5 mjesecu a ja nadjem posao u 4 mjesecu? da li se godisnji prenosi na novi posao? visak sati kao da ne postoje? da kli se isplacuju?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Odg: Otkazni rok , godisnji, visak sati ?
« Odgovori #1 u: Veljača 12, 2012, 21:24:54 poslijepodne »
ako nema prekida radnog odnosa,, godisnji se prenosi. u protivnom ga ili isplate ili popusis
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #2 u: Veljača 12, 2012, 21:28:41 poslijepodne »
to je prošlogodišnji godišnji ili novi od ove godine?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2012, 21:31:36 poslijepodne »
ako prelazi bez prekida od dva dana prenosi se godisji ali opet zavisi dal ice ga novi poslodavac dozvoliti koristiti...po mome najpametnije raditi do 31. 3 i onda ta ta tri mjeseca biti na godisnjem, slobodnim danima....a ako uleti kakav posao...hebes godisnji
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 12, 2012, 21:31:58 poslijepodne »
tak majne frau veli
(Koprivnica)

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 12, 2012, 21:58:46 poslijepodne »
to je prošlogodišnji godišnji ili novi od ove godine?

od ove godine.

reborn : ako mi kazu da ce mi dat godisnji i visak sati u 6 mjesecu a ja dobijem posao u 4-om znam da sam popusio...i to me najvise zivcira..nakon svega da mi i to uzmu...covjece 150 sati viska ...7 sati dnevnica...baci racunicu...to je kao drugi godisnji,a o parama da ne pricam,...zanima me mogu li oni tako da mi ne isplate te sate ili godisnji il postoji caka da obadvoje iskoristim
e da i mislim da je 7 dana dozvoljeno izmedju 2 radna odnosa da se ne vodi kao prekid radnog odnosa
« Zadnja izmjena: Veljača 12, 2012, 22:02:50 poslijepodne od markomed »

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #6 u: Veljača 12, 2012, 22:24:20 poslijepodne »
ako imaš pauzu do 8 dana između dva posla imaš pravo na godišniji uz potvrdu da nisi u prošloj firmi koristio godišnji...
 idi odmah na slobodne dane i korsiti ih, jednostavno im recii( kad potpišeš  ugovor) da ti ili isplate te prekovremene ili neka ti omoguće da iskoritiš slobodne dane.. nisu to velike pare, jer je velik porez na njih tako da ne misliš da će to biti neko veliko brdo para... radije iskoristi slobodne dane i poslije godišnji i za to vrijeme traži  posao..tako da si skoro sve to vrijeme pokriješ sa zrađenim satima i godišnjim.. ne znam, što si po struci, ali obrati se  u sindikat oni imaju tamo pravnike i neka te savejetuje..tada ćeš biti najsigurniji..

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 12, 2012, 23:16:54 poslijepodne »
ako imaš pauzu do 8 dana između dva posla imaš pravo na godišniji uz potvrdu da nisi u prošloj firmi koristio godišnji...
 idi odmah na slobodne dane i korsiti ih, jednostavno im recii( kad potpišeš  ugovor) da ti ili isplate te prekovremene ili neka ti omoguće da iskoritiš slobodne dane.. nisu to velike pare, jer je velik porez na njih tako da ne misliš da će to biti neko veliko brdo para... radije iskoristi slobodne dane i poslije godišnji i za to vrijeme traži  posao..tako da si skoro sve to vrijeme pokriješ sa zrađenim satima i godišnjim.. ne znam, što si po struci, ali obrati se  u sindikat oni imaju tamo pravnike i neka te savejetuje..tada ćeš biti najsigurniji..

Medicinski tehnicar sam, nisam u sindikatu.
sutra cu otici u upravu i raspitati se jos malo bolje, hvala puno za savjet

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2012, 00:16:43 prijepodne »
Kae frende,si pedalu dobio? Aj bar ćeš moć u 4. mj. na kampiranje s nama!  :D

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Odg: Re: Otkazni rok , godisnji, visak sati ?
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2012, 05:57:20 prijepodne »
Od 1.1.2010. GO se ne prenosi nego ukoliko se ne iskoristi se isplacuje,nikakve potvrde vise ne igraju. Isplacuje se cak I ako nisi 6 mj na radnom mjestu,samo kaj ne isplate cijeli nego dio koji si odradio. Sto se tice prekovremenih.. I to moraju platit,da li ce dati u vidu slobodnih dana,dodatku na placu to je sad pitanje,..ali opet u Hrvatskoj si prekovremeni su uvijek siva zona kad dode do isplate.
sent from Black Angel Android
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2012, 06:46:45 prijepodne »
Kae frende,si pedalu dobio? Aj bar ćeš moć u 4. mj. na kampiranje s nama!  :D

4 mj. spada u otkazni rok al vidjet cemo ak bude sta od godisnjeg il slobodnih dana :)

BlackAngel: znaci u principu onog trena kad prekinem s njima radni odnos oni meni moraju iplatit ostatak godisnjeg odmora?
nisam znao da se vise ne prenosi G.O., hvala

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Odg: Re: Otkazni rok , godisnji, visak sati ?
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2012, 09:13:49 prijepodne »
Tako je ;)

sent from Black Angel Android
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2012, 20:16:24 poslijepodne »
Zakonski ti GD moraju isplatiti, ali ako to ne spomeneš većina firmi šuti i onda lijepo to izgubiš. Isto tako se zna desiti i sa viškom sati. Ako ti nude još produženje ugovora da iskoristiš GD ili višak sati, potpiši pošto se sve računa u staž. U međuvremenu ako nađeš posao to je najlakše prekinuti. Ako ti je to godišnji od ove godine imaš koliko znam 1,8 dana GD po mjesecu i tako sve dok ne napuniš 6 mjeseci osim ako nije drugačije organizirano od firme u kojoj radiš. Uglavnom još se dobro raspitaj.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2012, 20:44:20 poslijepodne »
U mojoj firmi  isto su nas gazili sa  prekovremenim ( neplačenima ) dok nije stigla inspekcija rada. 
Nakon toga 1 god smo radili   po 8 h na dan   :up:
Onda opet počeli sa gdje kojom subotom ( neplačenom ) kao neče  prekovremene sate , pa opet došla inspekcija rada.
Uz pretnju direktora  ( zatvaranja firme bla,bla  itd ) , opet radi koji mjesec po 8 h
Nakon 3-4 mj normalnog rada evo opet počeli, u ovoj god več 2 subote radne ( đabe ) :-X :-X
Polako opet počinje dokle neznamo, do 3 put...
Firma ima 1200 zaposlenih i svi radnici su na minimalcu, dok uprava ima normalnu plaču barem duplo.
Ima par koji su tužili za prekovremene  i odmah su dobili prekomande u druga mjesta ( poslovnice ) imaju prava ali sve to traje i traje

Offline Zoomba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2012, 20:58:23 poslijepodne »
ako oni prekidaju radni odnos onda imas pravo na to da ti se godisnji isplati...i prekovremeni - znam iz iskustva
ako ti napustas firmu, onda imas sedam dana da te druga firma prijavi kako bi sacuvao godisnji - znam iz iskustva
ako odes par dana prije isteka ugovora na bolovanje i na bolovanju docekas istek ugovora, onda imas pravo otici na socijalno i prijaviti se tamo...ako to bolovanje uspijes produziti na mjesec dana, socijalno ti isplati jos jednu placu, a firma ti isplati nakon toga godisnji i prekovremene - znam iz iskustva :D
TikaTaka, MadaFaka

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2012, 22:23:03 poslijepodne »
hvala vam svima na savjetima, na kraju cu ovako:
cekati da potpisem taj zadnji ugovor jer se ne mislim zajebavat da mi jos i to s*ebu, a mogao bih odmah traziti i preporuku te naštancat...nikad se ne zna.
Nakon toga do glavne sestre traziti slobodne dane, jer posto me otpustaju, vjerujem da imaju sasvim dovoljno radne snage da pokrije moje smjene  :devil:
ako nista od toga onda fino do glavnog tehnicara bolnice kod njega traziti isto..,lagano dosadjivat jer kak se kaze..sta imam za izgubit?
isplatit mi moraju i ovako i onako...nadam se da ce uletit posao odma iduci dan nakon potpisa zadnjeg ugovora ali ako ne uleti..makar ce da me zapamte