Kolovoz 03, 2025, 05:02:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tanganyka - odabir riba  (Posjeta: 1523 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Tanganyka - odabir riba
« u: Veljača 01, 2012, 13:52:15 poslijepodne »
Do sada sam imao 70-litarski akvarij sa kolonijom multića koji su sami i funkcioniraju bez problema. Od sinoć imam novi, 160 l (100×40×40). Unutra je trenutno par sumbu compresicepsa (sa nekoliko malih) i jedan leleupi.

E sad molim ljude koji su probali tu kombinaciju da kažu iskustva, kako bi izgledalo da multiće pridružim ekipi? To mi je svakako bio plan ali ako ipak nema šanse da žive zajedno onda neću ni pokušavati. Sa kamenjem sam podijelio područja pa bi možda mogli držati svaki svog "kutka"?

Zanima me jel imaju koji plivači da ih pridružim, jer se ovi ipak drže donjeg dijela pa je gore prazno? I naravno da je dostupno na našem tržištu!  ;)

Za sad to izgleda ovako, stalak je privremeno improviziran, treba složit poklopac i sakrit filter:
(slikano jutros sa mobitelom pa nije ni slika bog zna što  :-[ )

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Tanganyka - odabir riba
« Odgovori #1 u: Veljača 01, 2012, 17:38:13 poslijepodne »
ja ti mogu samo predlozit za plivace Cyprichromis leptosoma, u ovo ostalo se ne mjesam

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 01, 2012, 18:58:50 poslijepodne »
ja ti mogu samo predlozit za plivace Cyprichromis leptosoma, u ovo ostalo se ne mjesam

da, koliko sam vidio na ciklidi.com to je jedini izbor koji dolazi u obzir  :up:
a morat ću malo obić trgovine...

Offline Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Veljača 01, 2012, 20:10:14 poslijepodne »
možeš stavit 3-4 calvusa i ovom leleupiu pridružit društvo i kak malky veli 6-7 leptosoma i to ti je to kak bi ja...  :)

ja bi ostavio sumbue kao jedine školjkaše, da nebi bilo problema oko teritorija...

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 02, 2012, 07:12:36 prijepodne »
možeš stavit 3-4 calvusa i ovom leleupiu pridružit društvo i kak malky veli 6-7 leptosoma i to ti je to kak bi ja...  :)

ja bi ostavio sumbue kao jedine školjkaše, da nebi bilo problema oko teritorija...

hvala, budemo i to razmotrili!  ;)

A jel možeš pretpostaviti koji bi bio dominantniji? Sumbui su jako lijepi ali su multići puno aktivniji, plivaju mi po cijelom tanku. Probao bi ubaciti samo par komada ali me strah pokolja!

Offline Sinkee

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Veljača 02, 2012, 09:02:02 prijepodne »
Ako na kraju budeš imao samo jednu vrstu školjkaša onda na jednom kraju lijevom ili desnom možeš izbaciti školjke i posložiti kamenje da napraviš špiljice i prolaze i naseliti par Julidochromis transcriptus...
Tak da su ti oni na jednom kraju tanka, a na drugom školjke sa školjkašima.....i naravno plivače gore i to leptosoma kak ti je i ekipa preporučila...
Eto to je jedna od verzija....  ;)
Abusus abusum invocat - Jedna greška vuče drugu za sobom.
Biljna Tanganyika u 60l http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=63539.0

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 02, 2012, 09:12:04 prijepodne »
Da, to je vrlo izgledna varijanta ako se multići ne uklope...
A kamenja ima još puna kanta, ovo sam natrpao na brzinu da mogu staviti ribe jer u transportnoj kanti nisu bili baš povoljni uvjeti!  ;)

Offline Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Veljača 02, 2012, 11:16:13 prijepodne »

hvala, budemo i to razmotrili!  ;)

A jel možeš pretpostaviti koji bi bio dominantniji? Sumbui su jako lijepi ali su multići puno aktivniji, plivaju mi po cijelom tanku. Probao bi ubaciti samo par komada ali me strah pokolja!

a čuj možeš probati jel...

znam, da Faber u sličnoj litraži ima sumbue i ocellatuse pa funkcionira, ali u prolazu se znaju pokefat tu i tamo...

juliche ne znam dal bi stavljao uz sve to, jer kad se oni počnu mrijestiti onda je to kaos u akvariju, meni su u 200 litara zatukli pol akvarija, a i kad krene mrijest, nemožeš ih se riješit...  ;)

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 02, 2012, 11:34:28 prijepodne »
To što će se oni malo u prolazu nije problem, ne bi volio da dođem s posla pa ih nađem zalijepljene na usis filtera (kao što si ti imao slučaj!). Ne znam, budem probao za vikend dio preseliti da vidim kak će se ponašati...