Srpanj 07, 2025, 22:40:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: crvena glina  (Posjeta: 2373 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stfish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
crvena glina
« u: Ožujak 18, 2012, 22:14:15 poslijepodne »
Zna li neko di ima za nabavit crvene gline?

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: crvena glina
« Odgovori #1 u: Ožujak 28, 2012, 15:45:32 poslijepodne »
možda da pitaš na vrtnom odjelu šoping centra ili cvijećarni... Iz zgb-a sam pa mi je teško uputit te negdje konkretno.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 28, 2012, 16:08:08 poslijepodne »
koliko ja znam glinu neprodaju u takvim ducanima? ima ona expandirana, za poroznost u tegli, itd, ali ta nam ne koristi. a za onu u obliku kamena/sljunka, terakota i slicno, sto je vec pecena neznam jer se sta gubi nakon takve obrade? ali sigurno nije tako bogata zeljezom, ono sto sam ja vidio i nije bas crvene boje, vise na zuto vuce
znam da su ciglane imale, dobiju glinu kao sirovinu pa bi se mozda moglo nesto nazicat ako imas koju u blizini? a laterit ti je isto dobra zamjena, sto se zeljeza tice tu je i bogatiji, samo glina ima neke druge prednosti nad njim

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 28, 2012, 16:24:27 poslijepodne »
kolko sam ja čitao, glina je ful inertna u akvariju.... i upravo zato se i stavlja u podlogu.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 28, 2012, 16:53:27 poslijepodne »
kako mislis inertna? u odredenim uvjetima ispusta zeljezo, ima i prilicnu cec vrijednost, itd. zasto bi ju stavljao onda, mogu onda i pjesak stavit ako bi htio razjedit substrat? sve kupovne zemlje, bar vecina, za sadnice, itd, imaju glinu u sebi, nebi ju stavljali da nema vrijednost. a i mnoge akvarijske podloge isto imaju glinu u svome sastavu

evo tu se spominje crvena glina, neki diy i kupovni substrati. ima tog dosta o glini na netu ali sad nemogu naci na brzinu
http://home.infinet.net/teban/jamie.htm
-a aaraon talbot je rekao da koristi crvenu glinu s mineraliziranom zemljom bas zbog toga sto sadrzi zeljezo i da prihranjuje bilje njime
« Zadnja izmjena: Ožujak 28, 2012, 17:01:12 poslijepodne od stomed »