Nisi čitao pažljivo šta sam napisao.
Nebuloza od pravilnika koje sam doživio je ta da ne smijemo držati 10 kokoški koje nesu jaja, ali smijemo ukrasne 
Pa razlog je vrlo jednostavan - da zabranis i drzanje ukrasnih sutra bi imao na naslovnici 24Sata ucviljene tupe face pune suza jer ce im oduzeti njihovog ukrasnog pijetla Vladu, da dozvolis drzanje svih sorti na istoj toj naslovnici 24Sata bi se cudili primitivizmu jer na svakom drugom balkonu u gradu stoji kotac s kokosima

. Malo karikiram ali nisam niti daleko od istine

Vodopravnu dozvolu nismo dobili ovo proljeće za bušenje bunara iako u isto vrijeme susjed koji je bušio bunar za vrijeme bivše Juge koristi ga bez ikakvih sankcija iako je i tada u našoj ulici bio vodovod.
Vrlo jednostavno, da uvedes obvezu prikljucivanja na vodovodnu mrezu s nekim krajnjim rokom vec bi sutra imao svog ucviljenog susjeda na naslovnici 24Sata gdje bi tulio da si on to sa svojih 143 kn mirovine ne moze priustiti, iako u dvoristu ima vozni par od pola milje kuna - takvi posebno vole plakati na naslovnicama

Zato odrezes datum pocetka novih pravila i tko god zeli nekakvu dozvolu mora ispostovati i to pravilo, a ovi postojeci ce prije ili kasnije nesto morati napraviti sa svojom kucom (i traziti dozvolu, kad postanemo civilizacija) pa ce se morati i on spojiti.
Po toj sam metodi i ja popusio s Elektrom kad sam prije sedam godina htio dovesti na kucu dodatni prikljucak pa sam uredno prilikom priprema instalacija i postojecu morao izvuci van da bi se na procelju kuce stavio ormaric za ocitanje oba brojila i jos su mi uvalili limitatore na novi i stari prikljucak.
Struju za novi objekat moraš platiti priključak HEP-u minimlano 6,5kW iako nikad nećeš koristiti njihove usluge i sl.
No dobro, to je vec dio rituala HEP-a i njihovog monopola.
Uglavnom sve su to nebulozna pravila i prisile koja se već primjenjuju i nemaju logike, ali smo prvaci u tome.
Naprotiv, vecina tih pravila su normalna u civilizaciji ali jednostavno moras definirati granicu od kad vaze - npr. svugdje u svojetu imas stare gradske jezgre u kojima se standardi gradnje i sigurnosti bitno razlikuju od danasnjih ali to ne znaci da ces ih zato sravniti s bagerom. Cim netko krene u modifikaciju, e taj ce se izuti i sve prilagoditi novim pravilima.
A ovo što bakice vrše prodaju svojih proizvoda to je već biznis i nek ih inspekcije rešetaju što se mene tiče tako i treba to nije za osobne potrebe nek plaćaju porez i sanitarne kontrole.
Pa to su upravo i napravili na Novom Zelandu, a pogledaj koja se prica iskonstruirala.
P.S ja ne živim u centru grada već u prigradskom naselju gdje ljudi još uvijek imaju svoje vrtove i gdje se do prije 15god. sadio kukuruz, a odjednom ne smijemo ništa od toga...
Za to su zasluzni veseljaci iz lokalne samouprave jer je ocito postalo sramota biti selo pa se svi prikrpali ili prozvali gradovi, a zaboravili da uz te statuse idu i pravila.