da..to je stari silikon, to trebas jako paziti kada kupujes, nemoj ni traziti akvaristicke jer vecinom vec dugo stoje na skladistu. -dobar je svaki kiseli(bez fungicida) namjenjen za staklo, a od takvih jedan od najacih na nasim prostorima ti je henkelov/ceresit, za staklo i akvarije, prilicno cesto uvoze i ja kad god kopam po polici do oni iza(iza stavljaju novije da starije prije prodaju:) nadem datum poroizvodnje od prije 3-4mj max.
-inace nikad nemoj kupovati neki koji je istekao ili blizo roka isteka, to su sve maksimalni rokovi, zbog zakona mora ih biti, a ti uvjeti skladistenja nikada nisu zadovoljeni, mislim, koje skladiste ili shoping centar drzi temperature na +20, da nije promjenjiva temp. kroz dan/noc, godisnja doba, vlaznost, itd. ja sam ti jednom bio kupio silikon star manje od 6mj, rok mu je bio jos 1 ili 1.5god i potpupno tvrd, razrezao sam tubu napola i otisao da mi vrate novce. sad, neznam jel to rade s silikonima, vjerojatno ne, i vjerojatno bar ne svi i tako cesto jer to nije tako masovna prodaja i puna skladista, bar kod nas, ali znam da ponekad neke nase kompanije u vlasnistvu velikih hrvata tu i tamo brisu rokove i stampaju nove(pa ti kupi jogurt drugi put

) a racunaj i da kad god u eu ima neka fals serija iz vec bilo kojeg razloga, oni ti to bace da se proda na trzistima ovakvih zemalja kao nasa
-uglavnom, s silikonima jako pazi, to ti je najbitnije i jedino to drzi akvarij da se neraspadne, radije nemoj kupiti nego kupiti nesto lose. i za ljepljenje stranica ti je najbolje prozirni, on je uvjek jaci od crnog jer nema boje u sebi, a za fuge crni, neproazi svjetlo kroz njega i alge nece onda krenuti rasti po rubovima fuga i slabiti ga. to najvise morske tako rastu ali nebi me cudilo da i slatkovodne mogu