Srpanj 27, 2025, 13:24:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prvi od 54l pitanja!  (Posjeta: 1492 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dixidino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Prvi od 54l pitanja!
« u: Siječanj 03, 2012, 11:53:50 prijepodne »
Pošto nitko nije odgovorio na pitanja u drugoj temi evo otvaram novu.....
Pozdrav evo šaljem jako loše slike akvarija koji je evo malo vise od tjedan dana u pogonu...Akvarij je Aqua Szut 54l komplet iz pet centra...U akvariju imam 4 Anubias barteri var. Nana (ako se ne varam!?) i 4 Cryptocoryne ( ne znam koje!??)...Temperatura je na oko 25 C ....filter radi na najjačem i stavio sam otvoren regulator za zrak (da li je to ok?)...evo recite nesto i molim vas da odgovorite na sljedeca pitanja:
1. Mangrovino drvo-na njemu imam 3 anubiasa,jos ide prema povrsini pa jos uvijek drzim kamen na njemu(prokuhan)....dajte savjet!
2.Podloga-stavio sam oko 2 cm sitnog pijeska i 2 cm debljeg pijeska.....ok?
3.Anubiasi-znam da su slike jako lose,ali ako mi mozete reci zasto su mi anubiasi zuti i hoce li se listovi oporaviti?...ima par novih zelenih listova,ali neki stalno zute? u cemu je problem?
4.imam u posudi jos biljaka da li da posadim?...(1xanubias i 4 cryptocoryne)
5.Da li su ovo Cryptocoryne i ako jesu koje su?
6.Stalno nešto čačkam po aq-u jer moram čistiti listove anubiasa od smeđe alge....je li to loše?
7.sve ostalo je ok i za jedno tjedan dana kanim stavit prvog cistaca ili vise njih....prijedlozi?
8.Kanim drzati guppye....predlozite mi koliko komada...i ako mislite jos koju vrstu riba uz njih predlozite koju i koliko?
9.Voda je nakon tjedan dana ishlapila na razinu filtera (gornjeg ruba) pa sam dodao dva dana odstajalu vodu dovoljno da popuni to ishlapljeno...da li se to smije?
Evo slike:

Offline dixidino

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Odg: Prvi od 54l pitanja!
« Odgovori #1 u: Siječanj 03, 2012, 16:03:26 poslijepodne »
nitko?  -?

Offline stsith

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #2 u: Siječanj 03, 2012, 17:00:38 poslijepodne »
1. kad se drvo napije potonit ce, strpljenja
2. ok, ali mozes ocekivat tokom vremena da ce ti sitniji pjesak propast na dno, jesi stavio podlogu za biljke?
3. oporavit ce se, pusti nek se zaciklira pa cisti zute listove
4. i  5.posadi... za crypte  -?
6. ostavi ne diraj, vidi pod 3.
7. mozes ubacit ancija, ili sacekaj jos par dana vise
8. the more the merrier, procunjaj po forumu (nemam guppyije,  -?)
9. u principu ne moj dolivat novu vodu, dok se ne uspostavi ekosustav, (cikliranje)

procitaj prirucnik!!!! :nerd:

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Siječanj 03, 2012, 20:31:38 poslijepodne »
naravno da smiješ (i moraš) nadoknaditi vodu koja je ishlapila. bilo bi dobro da to radiš sa destitliranom ili RO

Offline adrijan79

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Siječanj 03, 2012, 21:08:18 poslijepodne »
Što manje čačkaš po akvariju to je bolje za gupije ti je minimalno 1 muški na 3 ženke.Oni se brzo razmnožavaju.Ne stavljaj niti jednu ribicu minimalno 2 tjedna od početka cikliranja, a kako vidim nisi niti stavio hranjivu podlogu
« Zadnja izmjena: Siječanj 03, 2012, 21:11:32 poslijepodne od adrijan79 »

Offline ovcica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • Panta rei. Carpe diem.
« Odgovori #5 u: Siječanj 04, 2012, 13:27:41 poslijepodne »
Ono što mene zanima je čime se te biljke hrane trenutno? Molim nekoga iskusnog da odgovori. Ako je akvarij u fazi cikliranja, riba nema, ne znam "hrani" li akvarij pa nema niti nitrata-nitrita koje bi biljke mogle apsorbirati iz vode-anubiasu ne treba hrana iz podloge kad je na drvetu....A rasvjeta znam da je loša. Ima štednu žarulju od 11 w. To znam jer je i ja imam samo što je moj Aqua Szut od 30l. A ovaj je za 24 l veći a jednaku žarulju ima kao i ja....
Clara pacta, boni amici.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #6 u: Siječanj 04, 2012, 13:31:35 poslijepodne »
Ono što mene zanima je čime se te biljke hrane trenutno? Molim nekoga iskusnog da odgovori. Ako je akvarij u fazi cikliranja, riba nema, ne znam "hrani" li akvarij pa nema niti nitrata-nitrita koje bi biljke mogle apsorbirati iz vode-anubiasu ne treba hrana iz podloge kad je na drvetu....A rasvjeta znam da je loša. Ima štednu žarulju od 11 w. To znam jer je i ja imam samo što je moj Aqua Szut od 30l. A ovaj je za 24 l veći a jednaku žarulju ima kao i ja....
A ako imas hranjivu podlogu onda iz nje izvlace ono potrebno za rast i razvoj , a bilo bi dobro da gnjojis s necim isto tako ili ako bar to ne onda one tabletice ispod bilja stavi  ;)

Offline ovcica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • Panta rei. Carpe diem.
« Odgovori #7 u: Siječanj 04, 2012, 13:38:19 poslijepodne »
Znači tabletice mogu ako nema hranjive podloge.....i tako uz korijen svake biljke? Ovo bih i ja mogla napraviti kod sebe...
Clara pacta, boni amici.