Srpanj 08, 2025, 18:28:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: EHEIM 2026  (Posjeta: 809 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dvu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
EHEIM 2026
« u: Prosinac 22, 2011, 14:52:34 poslijepodne »
Poštovani imam filter EHEIM 2026 i caymyn 80 120l u akvaču su neonke i čistaći te 2 botie te par biljčica.
problem: čini mi se da filter ima slab protok.
čistio sam ga već par puta.
gledajuči po netu primjetio sam da mu fali ona plastična mrežica koja dolazi na gornju košaricu.
od filter medija ima u donjoj košarici valjčiće i plavu spužvu, a u gornjoj ima kuglice i bijelu vatu.
piše da filtrira 750l/h
prije ovog filtera imao sam juvelov iz ria180 koji je jače izbacivao vodu nego ovaj.
voda na onu cijevčicu sa rupicama izlazi kao da netko piški. :b15[1]:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: EHEIM 2026
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2011, 15:04:36 poslijepodne »
mislim da ti to nema veze sa plasticnom mrezicom, Ja imam 2022 i isto mi se ponekad dogodi da kad ga pokrenem nakon ciscenja jednostavno ne tjera vodu kako bi trebao. I mislim da je to zbog zraka. Jer kad ga napunim tako da povucem vodu kroz izlazno crijevo skoro uvijek mi se to dogodi. No ako ga napunim nekih 80% prije zatvaranja a ostatak vode ulijevam kroz ulazno crijevo dok mi se visina na izlaznom ne izjednaci sa akvarijem, pa zatim malo puhnem u ulaznu cijev da istjeram sav zrak iz izlazne i zatim zatvorim izlaz i ulijem ostatak vode u ulazno crijevo, prikopcam usis, ustekam filter u struju i onda tek otvorim izlaz to mi se ne dogodi nikada. Uvijek je protok maksimalan. Je tlaka, ali radi. A proceduru mogu istrpiti svaka 3-4 mjeseca.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2011, 15:12:33 poslijepodne »
protok bi trebao biti jos brzi ako nema mrezice..osim ako ti je vata gore na vrhu pa da se dize i blokira usis

Offline dvu

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #3 u: Prosinac 24, 2011, 20:38:31 poslijepodne »
Sada znam zašto imam slab protok na filteru.
Pa fali mi nekoliko dijelova koji su na slikama, taj mali ljevak što ulazi u komoru i gumice za isti i zelena rešetka.
Ako netko slučajno ima viška neka se javi.
pozz i sve najbolje za Božić.