Srpanj 18, 2025, 23:03:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MRIJEST ANCITRUSA  (Posjeta: 1460 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TKD

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
MRIJEST ANCITRUSA
« u: Prosinac 01, 2011, 10:38:29 prijepodne »
radi se o tome da su mi se prije tri dana mrijestili ancitrusi, e sad, po nekoj slobodnoj procjeni u pecini (kokos) je bilo oko 50 komada ikre, (10 gore-dole :P) ,medjutim do danas muzjak konstantno izbacuje ikru tako da je sada ostalo mozda 10tak komada.
dali je moguce da ikra  nije oplodjena pa je zato izbacuje?

moram napomenuti da se sve desava u odvojenom akvarijumu, i da sam zenku odmah nakon mrijesta prebacio u drugi.
takodje da napomenem da sam do sada mrijestio vise puta ancitruse ali se nije desavalo da ovoliko ikre propadne, kao ida sam ovog muzjaka prvi put ubacio u ulogu oca (star je oko 1 god)
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline baco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: MRIJEST ANCITRUSA
« Odgovori #1 u: Prosinac 03, 2011, 10:35:46 prijepodne »
Tesko da nije oplodjena ako ih je cuva prva 3 dana, mozda je oplodjena pa je propala, kako ih izbaciva?

Ja danas vidia jaja na sredini akvarija, ovaj put nisu to obavili u spilji, pojma nemam zasto, mislin da muzjaka ceka ogroman posao

Offline TKD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2011, 11:54:49 prijepodne »
meni sva ikra propala, sad moram cekati sledeci mrijest
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #3 u: Prosinac 10, 2011, 18:15:32 poslijepodne »
Ako se dešava, da mužjak izbaci ikru  moraš promenit špilju -kokos u kojeg je par odložio ikru, jer se u ovom što su sad položili ikru ne oseča sigurnim i zato je nervozan i usled toga izbaci ikre.

Rupa na ulazu mora biti ovoliko velika,da je on može svojim telom sasvim zatvorit, tako če bit siguran da mu ne ulazi neki štetnik koji bih mogao uništit mrest.
Možda ti je bio prijašni mužjak krupniji, za njega je otvor bio dobar a ovom ne odgovara.

Za ancistruse su najbolji glineni vrčeki ( neznam kako se kaže na Hrvatskom jeziku), koje stavimo na dnu akvarija tako da je otvor malo podignut.

Kot mene ima svaki mužjak svoj ovakav vrček, otvore prilagodim na veličinu mužjaka.