Lipanj 30, 2025, 01:07:50 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Zmija  (Posjeta: 3461 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Parisopolis

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Zmija
« u: Prosinac 14, 2011, 23:27:41 poslijepodne »
Cura se  lagano udomaćila i friško presvukla pa sam okinuo par fotki da podjelim s vama...Model je SD Mrežasti pitom.....Super Dwarf Platinum 0.1   ;)

Najslađa stvar kod Platinuma je što su njegove homozigotne forme Bele zmije...Ivory, Ultra Ivory i Leucistic!  :)

I jedna fotka za one koji ne vjeruju u Super Dwarfove....10 mjeseci i punih 160 grama  :D

Pozz

« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2011, 23:31:00 poslijepodne od Parisopolis »

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
Odg: Zmija
« Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2011, 23:44:19 poslijepodne »
Em ti miša koliko je sad lipša od kako se prisvukla!  :heart:

Ja ti virujen! Biggie je 7 mjeseci star i ima 116 grama! :zagrljaj:

Kako se zove mala?

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 15, 2011, 10:57:07 prijepodne »
Biggie S je cini mi se nova kategorija dwarfova...lima je micro SD! :D
Mala je jos No name, kad se slegnu dojmovi bu ga dobila! :)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #3 u: Prosinac 15, 2011, 15:29:13 poslijepodne »
Ja sam se zaljubila  :heart:
Ovim natpisima o veličini i težini me potičete da i ja nabavim jednu, jer me do sad bio strah da ne naraste prevelika  -?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Prosinac 15, 2011, 19:27:10 poslijepodne »
Prekrasna zmijurina, najbolje od svega mi je kaj su to toliko nove zmije da zapravo jos uvjek neznas kaj bus dobio kad poraste i kad ju sparis...

Bas sam gledo jednu epizodu di frajer objasnjava kak uvjek ima probleme s tim dal neki novi morf prodat po ciejni od npr 10 000 dolara ili pak sacuvat zmiju i nakon otprilike 3 godine opet dobit nekaj novo...mozda to nama sad izgleda smjesan problem ali vjerujem da njima nije svejedno  :D

Kao sto sam reko i Chro-u drzim fige da jede ko sumanuta i da sto prije poraste
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 15, 2011, 19:51:52 poslijepodne »
Istina! Ovo su sve vrlo nove zmije, odnosno morfovi i neke kombinacije koje ja zamisljam jos uopce nisu napravljene. Ako budem imao srece da sve bude po planovima i ja bi moga medu prvima u svijetu dobit neke morfove. U svakom slucaju jedno je sigurno a to je da ne idu SD preko 5kg tako da nema straha od toga da ce bit monstrumi Chilli! Manji su od velike vecine carpet pythona i siguran sam da ce kroz koju godinu ucinit dar mar na trzistu i uzet veliki dio kolaca! Svaka ozbiljnija kolekcija zmija ce imat po neki hebeni morph super dwarf retica u skoro buducnosti ;)
Paris i ja cemo imat za radit opake bebe kroz koju godinu. Morfovi koje imamo se super poklapaju i medusobni crossevi ce bit cudo!

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Prosinac 15, 2011, 20:05:59 poslijepodne »
Boje, paterne, oci......Vanja druze......sta da kazem...... onemeo sam!!!! Zelim vam puno srece i za razliku od ostalih clanova, ja vam zelim da budu sto manji kad porastu  :) !!!!!

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 15, 2011, 23:47:37 poslijepodne »
Ja sam se zaljubila  :heart:

Bome i ja  :)

Prekrasna zmijurina, najbolje od svega mi je kaj su to toliko nove zmije da zapravo jos uvjek neznas kaj bus dobio kad poraste i kad ju sparis...
Kao sto sam reko i Chro-u drzim fige da jede ko sumanuta i da sto prije poraste

Bez brige nisu oni više toliko novi da se ne znaju ishodi parenja.Bitno je da je u parenju uključen jedan od tzv. SD lokaliteta i da imaš pouzdan izvor...shorty zagarantiran!
Ova cura će zapet između 220 i 250 cm! ;)
Hvala za dobru vibru!

Istina! Ovo su sve vrlo nove zmije, odnosno morfovi i neke kombinacije koje ja zamisljam jos uopce nisu napravljene. Ako budem imao srece da sve bude po planovima i ja bi moga medu prvima u svijetu dobit neke morfove. U svakom slucaju jedno je sigurno a to je da ne idu SD preko 5kg tako da nema straha od toga da ce bit monstrumi Chilli! Manji su od velike vecine carpet pythona i siguran sam da ce kroz koju godinu ucinit dar mar na trzistu i uzet veliki dio kolaca! Svaka ozbiljnija kolekcija zmija ce imat po neki hebeni morph super dwarf retica u skoro buducnosti ;)
Paris i ja cemo imat za radit opake bebe kroz koju godinu. Morfovi koje imamo se super poklapaju i medusobni crossevi ce bit cudo!

:up:

Boje, paterne, oci......Vanja druze......sta da kazem...... onemeo sam!!!! Zelim vam puno srece i za razliku od ostalih clanova, ja vam zelim da budu sto manji kad porastu  :) !!!!!

Hvala druže to se traži!  :D
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2011, 23:54:55 poslijepodne od Parisopolis »

Offline Extibo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Prosinac 16, 2011, 16:01:52 poslijepodne »
Prekrasna ti je zmijica  :up:

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #9 u: Prosinac 16, 2011, 17:20:25 poslijepodne »
Krasne živine, nema šta!

Ali ta težina mi nije jasna!? Pa moja blizanka regiusa koja je izležena sa 29g sa nepunih godinu dana je imala cca. 400g -?.
Pa ako će rasti tom brzinom, pariti će te ih negdje oko 2020 :D.

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 16, 2011, 18:05:13 poslijepodne »
Igzu pa tribali bi i bit tu negdi po tezini ka adulti! Parimo ih sa pune 3 godine!

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 16, 2011, 21:19:44 poslijepodne »
Krasne živine, nema šta!
Ali ta težina mi nije jasna!? Pa moja blizanka regiusa koja je izležena sa 29g sa nepunih godinu dana je imala cca. 400g -?.
Pa ako će rasti tom brzinom, pariti će te ih negdje oko 2020 :D.

Đaps uzmi u obzir da je živina putovala dvadesetak dana, i prije puta sigurno nije dobila jest desetak dana...Znači stigla je opasno gladna i dehidrirana što se vidi i na vagi.
Sad kad se fino smjestila dobila je friškog pacova i vaga pokazuje 200  ;)

Pazi ovo, SD kojeg sam uzeo prošle godine sa nepunih 12 mj je imao 200+ grama....U manje od godinu dana uz ferkvenciju hranjenja 7 do 10 dana sa finim komadima mališa je dogurao do 480, a Toma me popljuvo i reko da je zmija debela svinja i da mora na dijetu!
A sa druge strane njegov dwarf koji nema još ni godinu dana zapravo čak je i mlađi od moje cure ima 500g...Stigo od istog lika u istom paketu...Velim ti ima nešto u tim super dwarfovima  ;)

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 16, 2011, 21:32:45 poslijepodne »
Slazem se! Postotak super dwarfa je veoma znacajan za konacnu velicinu retica. U nekim slucajevima cak i neki dwarfovi budu manji od 5kg ali oni uglavnom budu oko 10kg dok super dwarfovi najcesce ne prelaze 5kg. Ja sam siguran da ce ova platinumka bit ispod 5kg. Ocekujem za Rhiannu(dwarf abino golden child) nekih 10kg i to me veseli jer vise kg znaci vise jaja a bit ce parena sa 75% SD tako da cu dobit bebe koje nece prelazit 7kg i bit ce medu prvim albino golden child super dwarfovima u svijetu.

Ja svoje hranim svakih 7 dana do godine dana, onda prelazim na svako 14 dana sljedecu godinu, dvije te kao adulte(3+ godine) hranim zenke svakih 21 dan a muzjake jednom mjesecno. Mislim da uopce nema potrebe za hranjenjem vise jer ovo nisu svinje nego zmije i u interesu mi je da su sto zdravije i u boljoj kondiciji. Najveci problem drzanja zmija u zatocenistvu je pretilost i kod njih dosta nepolodnost uzrokovana time!

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #13 u: Prosinac 16, 2011, 21:58:21 poslijepodne »
Ajmo ne komplicirati... Ako čekaš treću zimu za parenje ženke, koja bi trebala imati 5 kg, kako to misliš postići ako ona nakon godinu dana ima 100 - 150g?

Sa koliko se oni izlegu?

Ne kažem da sam u pravu, ali mi je nevjerojatno mi je da retic ima tako malu težinu nakon godinu dana.

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 16, 2011, 22:22:15 poslijepodne »
S godinu dana ce imat cca. 500-700 grama po mojoj procjeni s obzirom da sad ima 200 grama na svojih 7 miseci, dakle ima jos 5 miseci dok napuni godinu dana a prirast ce bit sigurno jaci sad kad moze jest veci plijen. Sljedecu godinu ima isti, mozda malo slabiji prirast i rjede hranjenje pa recimo da dobije 2kg, to su ti  2,5-3kg sve skupa na kraju druge godine... Retici inace mogu pojest brutalno velik plijen bez straha od regurgitacije. Preporuca se hranit sa plijenom koji ostavlja lump koji je vidljiv 72h. Neznam za Parisopolisa, al ja cu svoje video i photo vagat jednom mjesecno tako da imam dokumentaciju za sve nevjerne Tome i sve ce bit transparentno ka u Dinamu!

p.s. Tezina pri izlasku iz jaja se krece od 40-100 grama za SD, ovisno o %SD gena. Sta veci %SD u genima to je manje tezina tek izvaljene bebe naravno.
« Zadnja izmjena: Prosinac 16, 2011, 22:30:05 poslijepodne od Crochondro »

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 16, 2011, 22:44:39 poslijepodne »
Ajmo ne komplicirati... Ako čekaš treću zimu za parenje ženke, koja bi trebala imati 5 kg, kako to misliš postići ako ona nakon godinu dana ima 100 - 150g?
Sa koliko se oni izlegu?
Ne kažem da sam u pravu, ali mi je nevjerojatno mi je da retic ima tako malu težinu nakon godinu dana.

Ne treba imat 5kg da ju rokneš, dovoljno je 3...Sve preko je šlag na tortu jer baca više jaja.
Našao sam točni datum platinumke...hatch date 22.3.2011 niti 9 mj  ;)

p.s. Tezina pri izlasku iz jaja se krece od 40-100 grama za SD, ovisno o %SD gena. Sta veci %SD u genima to je manje tezina tek izvaljene bebe naravno.

Čak 30+ grama čisti Madu!

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 16, 2011, 23:03:28 poslijepodne »
Tomba da te podsjetim, SD Tiger ženka (mater od moje svinje) 3kg, 240 cm....17 jajca!  ;)
I sa druge strane UK linija SDa najlakša beba 31g i to Tiger! :D

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 16, 2011, 23:18:14 poslijepodne »
Frodo mislim da je realno za ocekivat da moze imat 5kg s obzirom da je 50% SD a i to je mini skroz s obzirom ako gledas da jedan mainland retic bude 80-100kg.
Ja svoje necu parit po kilazi vec po starosti. Bob Clark mi je reka bia u Hamm-u kad san ga pita kako odredit kad je retic zenka spremna da je najbolje pricekat cetvrtu godinu i da je onda sigurno spremna ako je hranjena uredno i ako ima masnih zaliha. Sve prije je moguce al onda bi tribalo radit power feeding koji ja ne podrzavam.

Mislim da je vrlo bitno u kakvom je stanju zenka prije prvog parenja. Ako je mala i nije dosegnula svoj maksimum ni nece ga po meni nakon sta joj jaja uzmu danak na rastu. Ja cu radije pricekat godinu dana i imat vecu i jacu zenku koja ce mi na dugorocno bolje sluzit! ;)

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 16, 2011, 23:37:45 poslijepodne »
Frodo mislim da je realno za ocekivat da moze imat 5kg s obzirom da je 50% SD a i to je mini skroz s obzirom ako gledas da jedan mainland retic bude 80-100kg.
Ja svoje necu parit po kilazi vec po starosti. Bob Clark mi je reka bia u Hamm-u kad san ga pita kako odredit kad je retic zenka spremna da je najbolje pricekat cetvrtu godinu i da je onda sigurno spremna ako je hranjena uredno i ako ima masnih zaliha. Sve prije je moguce al onda bi tribalo radit power feeding koji ja ne podrzavam.

Tovare mater od moje svinje i je 50% SD a pogledaj ju kakva je  ;)
Može imat 5+ kg u pravu si.Genetika je zajebana stvar a power feeding će i od regiusa napravit retica bez beda! :D

Sjećam se ja šta je Bobo reka, al Bobo je trgovac kaj on kurac zna  :D

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 16, 2011, 23:48:48 poslijepodne »
Da da Bob je racku bez kojeg ne bi bilo ni albina(1999), ni piebalda(2011) ni punooo toga u ovom svitu tako da molim te midgetu show some respect! ;)
Nije ni meni on najdrazi uzgajivac al njegov doprinos svemu je neosporan!

Travanj 1994, original albino muzjak u Malesiji sa Anson Wongom!

Isti albino muzjak s Bobom, 2011!

Ovaj muzjak je predak SVIM albino reticima na svitu! ;)

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #20 u: Prosinac 17, 2011, 16:17:03 poslijepodne »
Hahaha ne mogu da verujem da je to ista zmija...neverovatno!

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #21 u: Prosinac 17, 2011, 16:56:26 poslijepodne »

Smoriste sa jebenom genetikom :roll:... Ekstra su ti Retici Vanja, svaka čast i puno Sreće sa njima! :up:

Nego, koja vam je to fora sa brisanjem fotki? Da znam, pa da izbrišem i ja iz mojih tema...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #22 u: Prosinac 17, 2011, 18:22:01 poslijepodne »
To je zato što ne uploadaju fotke tu na server ....  :down:
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Prosinac 17, 2011, 23:03:49 poslijepodne »
Ekstra su ti Retici Vanja, svaka čast i puno Sreće sa njima! :up:

Hvala druže!

Nego, koja vam je to fora sa brisanjem fotki? Da znam, pa da izbrišem i ja iz mojih tema...

Ma nema fore, obrišem ih da ne kvarim kvalitetu foruma.
Ili kako je jednom rekao jedan simpatičan momak s foruma kada su ga pitali zašto nikad nije stavio fotku svojih živina....Veli, imaš slika na Googleu koliko oćeš pa uživaj  :D ;)
« Zadnja izmjena: Prosinac 17, 2011, 23:12:11 poslijepodne od Parisopolis »