Pa dragi moji da i ja predstavim moj prvi pokušaj NPT-a sa doniranim biljem,staklom i organizmima

.Dakle da krenemo sa predstavljanjem:
Akvarij dimenzija d30xv22xš16 centimetara znači brutto 10.56 litara,podloga je tresetna zemlja za cvijeće oko 2cm,pijesak okolo uz staklo i preko zemlje i na svemu tome je sitni šljunak granulacije od 1.5-2.5mm.Podloga je ukupne debljine oko 6cm.
Biljke su pistia,rogolist(drezga),Hydrocotyle(pluta),sagitaria,marsilea hirsuta,Lilaeopsis brasiliensis,polisperma,rotala r.,bacopa,valisneria nana,malo juncusa,HM,ludwiga neka i tako,vjerovatno ima još nečega

Od organizama nisam još ništa ubacio,ali ubacim iza nedjelje jabučara maleckih,malayce neću da ne raz*ebu zemlju,možda ramshorna i neke kozice iz vlastitog uzgoja.Ribice će ići kardinali(White Cloud Mountain minnow (Tanichthys albonubes) ) koji mogu bez grijača.Neću grijač ubacivati jer mi temperatura u kući nikad nije ispod 20C tako da ne treba.Lampu sutra riješim,moram maznit puncu iz garaže

.Evo par slikica,malo su mutne zbog vode,koja se nije još razbistrila,friško je usipana.