Srpanj 09, 2025, 15:52:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Krill  (Posjeta: 883 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Krill
« u: Listopad 18, 2005, 21:31:00 poslijepodne »

Več smo oko toga dorekli kod smrznute hrane,gdje se pričalo baš o ovoj /Krill/,Cyclops i Mysis ihrani za ciklide,kao o nekoj adekvatnoij ishrani za ciklide.No često nit nismo u mogućnosti nabavke smrznute hrane,pa smo primorani ili sami praviti,no u današnjem svetu,gdje je sve odredjeno na minutu,često nam znade nestati vremena,a ponekad i snage za takvo i raditi.E sad je tu ona ishrana tvornička.

Ja sa danas popodne u nekoj radnji naletio na Krill dviju firme i mogu reči,da su Malawi ciklidi to jako dobro prihvatili.Možda to več znate,a možda če biti da vas podjsetim.

• Tetra delica Krill,ja sam kupio pakovanje od 100ml.Unutra su smrznuti okenaski račiči,strašnog li mirisa,ali su celi i ja sam to ciklidima dao malo i mešao sam sa lisnatom hranom.Ciklidi su to jako dobro prihvatili,no pošto je to jaka ishrana preporučuje se dodavanje te 2-3 puta nedeljno,dakle svaki drugi dan.Cena 4,5 Eura

• JBL premium Krill jeste isto krill,samo da je tu taj plankton fino samljeven i nalazi se u pahuljicama.Čitajuči uputstvo,to bi trebalo da štiti riblji stomak i probavni trakt.Zelenije boje,bez nekog mirisa,ribe to su pojele u sekundi.Dok kod Tetre ništa nije bilo dodato,tu je dodat ekstrakt vitamina E /antioksidant E 306/.Cena 2.5 Eura i takodjer 100 ml.
  • [/list]

Sad reba vidjeti i razliku u sami obojenosti ciklida,ponašanju te prihvačanju njih na tu ishranu,da bismo mogli utvrditi,jel skuplije bolje ili je obrnuto.

Naravno,da su sve sugestije u vezi te ishrane više nego poželjene,kako bih akvarista dobio neki pravi uvid u tu ishranu,potkrepljenu sa različitim iskustvima.

Ali opet,ako nije u smrznutom obliku ima u suvom,pa može nam biti ko alternativa.

Offline fishy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Krill
« Odgovori #1 u: Listopad 19, 2005, 08:40:00 prijepodne »
I ja dajem svojim ribama Arami Krill,100ml=16.00kn
Varaždin/Hrvatska