Prije više od 6 mj. kupio Rio 120 , napravio podlogu prema uputama (dolje lavalit gore šljunak promjera 3-4 mm), posadio biljke ... ali one nikako da krenu! Dapače, naveliko im trule listovi i jedva da se održavaju u životu. Radi se o više vrsta echinodorusa (bleheri, tellenus itd). Čak i bacopa, koja inače dobro raste, često "pukne" ipočne plutati po akvariju. Neke osjetljivije biljke u potpunosti su umrle. Osjetljivije ribice poput ramireza također izumrle, ali su neonke, pande i ostali stanovnici živi i zdravi...
Nedavno počeo prihranjivati tekućim gnojivom ali nema promjena (doduše bacopa baca više izdanaka - koji i dalje nakon što porastu, trule i pucaju).
CO2 nisam još nabavio jer mi se to ne čini glavnim problemom...
Pretpostavljam da su problem lampe (originalne Juwel) - koje dvije lampe preporučate?
Dušikove spojeve nisam već dugo kontrolirao,ali i ranije trulilo dok su oni bili u "dozvoljenoj" zoni.
U akvariju imam puno končastih (zelenih) algi, koje fox nije u stanju poklopati. Akvarij je u vrlo svjetloj prostoriji ali ne na direktnom svjetlu.
Hvala na pomoći,
Maroje
ps. vidim stare poruke i čini mi se da je problem u lampama, no možda ima i nešto drugo