Srpanj 13, 2025, 19:06:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Smetliste v. 2.0  (Posjeta: 2264 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Smetliste v. 2.0
« u: Studeni 20, 2011, 18:33:30 poslijepodne »
Poz!

Evo jos jedno moje smetliste.....(ako se tko sjeca prvoga)....

Uglavnom, slozeno od viskova, ostataka i komadica.... Dimenzije (opet) 50x30x25, 40 litara.... Filter MCF 40, Grijac atman 100w (znam da je prejak, ali mi je on jedini visak), diy co2, rasvjeta 2x15w t8, jedna aquastarka i jedna 865 no name..... Podloga zemlja za cvijece, preko nje kamencici, panj.....

Od biljaka jedan anubias, smedja i zelena crypta, komadic hrasta koji je prezivio masakr u drugom akvariju, ali pusta korijenje i lijepo napreduje, za ovo ostalo neznam sto je, pa ako netko moze pomoci, nikad mi se nije dalo uciti nazive biljaka.... Nedostaje jedna v.gigantea, koja je othranjivanja ovdje, u lijevom cosku da se ne vidi filter, prerasla je akvarij pa je preseljena u drugi, kao i ove "paprati" s desne strane koja je sakrivala grijac, i ona je preseljena na drugo mjesto.... ako netko moze pomoci s tocnim nazivima biljaka - super!

Stanovnici - 1x betta (da, jos jedna) i 1x ancistrus, i pokoji mali puz, poklon s neke biljke, razmisljam da na koji dan stavim jednu botiu da ih rijesi?

Ok, da ne duljim evo i koja slikica. Nista posebno, ali lijepo ukrasava hodnik i ulaz u kucu  :D

Da, ako se netko pita (znam da se ne pita ali hajde  :D) smetliste v.1.0 je jos u funkciji, nista nije dirano, i ono sluzi kao uzgajaliste biljaka....

« Zadnja izmjena: Studeni 20, 2011, 19:00:28 poslijepodne od Damir_Sl »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
Odg: Smetliste v. 2.0
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2011, 16:20:41 poslijepodne »
Valjda ce biti kakva nagrada za ovo - 70 pogleda, 0 odgovora..... :up:  :D :D :D

Ajd sto nitko ne komentira akvarij, to je jasno, ni nema se sto komentirati, nikakav je...... ali da nitko nezna o kojim biljkama se ovdje radi....svi izgleda kao i ja spavaju kad se prica o nazivima biljaka....  :down: :down: :down: :down: :down: :down:

Offline alen051

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2011, 17:26:28 poslijepodne »
Pa akvarij ti može izgledati jako lijepo za par mjeseci, ali za to se trebaš potruditi. Ja bi na tvom mjestu svo bilje počupao van, malo se informirao i sve nanovo presložio. Mislim da si jako fulao sa izborom biljaka, odnosno njihovom pozicijom. Ako dobro vidim, u prednji plan si stavio hygrophilu i limun koje će biti previsoke i za stražnji plan. Ona kripta skroz iza može negdje i u sredinu...

A onda kad tako lijepo posložiš biljke, zamijeni ovu šarenu pozadinu jednostavnom crnom. Ili plavom. Pa će sve biti još ljepše :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2011, 19:24:44 poslijepodne »
Ovaj akvarij nije uopce namjenjen ni zamisljen da bude lijep....vec da othranjuje biljke za drugi akvarij, tako da, razmjestaj biljaka, odnosno sto ce koliko narasti uopce nije u prvom planu. Cim naraste dovoljno, ide u jedan od velikih akvarija.... :up:

O cemu tocno mislis da se trebam informirati, ako uzmes u obzir gore napisano??  ;) ;) ;)

A sto se pozadine tice....uvijek sarena i nacrtana....jednobojne mi nisu bas nesto, ok, to je stvar ukusa vise, a o ukusima se ne raspravlja..... :up: ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2011, 19:31:18 poslijepodne »
Onako da uletim sa pitanjem
Smisao teme je?

Za informacije o imenima bilja si trebo postaviti u podforum bilje i alge,i tamo otvoriti temu i slikati svaku biljku za koju nisi siguran koja je,i dobio bi odgovor
Ovako tema nema smisla,i zato ima par pogleda a 0 komentara

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 21, 2011, 19:35:43 poslijepodne »
Pa neznam, ovdje valjda ljudi stavljaju slike svojih akvarija...

a zadnji put kada sam ja provjeravao, ovo je bio akvarij, dakle, preduvjet br.1 je ispunjen, zar ne....

Ali ok, da ne duzimo besmislene teme, molio bih nekoga nadleznog da obrise ovaj topic..... :up:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #6 u: Studeni 21, 2011, 20:24:34 poslijepodne »
Ma ispunio si ti br 1,ali oko ovog akvarija se ne moze nista pametno reci
Niti taj akvarij kao ovakav moze napredovati,i zato nema komentara,jer ljudi ne znaju sta reci
Jedino sto ovdje mogu skupljati postove govoreci super,lijep je i tako dalje

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 21, 2011, 20:34:01 poslijepodne »
Ha cuj, ima i toga...valjda nikome ne treba ni postova da si poveca broj....

Zezam se.....kako sam i napisao, akvarij je sklepan od kojekakvih komadica biljaka, uopce nema namjenu niti namjeru da bude ozbiljni akvarij, vec da sluzi kao ukras u hodniku, i sto je jos bitnije, za uzgoj kojekakvih biljcica s kojima trenutno ili zbog velicine, ili zbog stanja u kojem su jednostavno nemam gdje....

S druge strane, ako netko zna o kojim biljkama se radi, i ima volje odgovoriti, nekako je svejedno gdje se tema nalazi.

A s trece strane.... vidio sam i puno losije uratke, sa puno vecim pretenzijama da budu ozbiljni akvariji, tako da..... :up: :up:

Offline alen051

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 22, 2011, 01:42:00 prijepodne »
Nije mi jasno... Pitaš ljude za mišljenje, ćudiš se što ti nitko ne odgovori i onda kad dobiješ odgovor opet ne valja?

Mislio sam da se moraš informirati o vrsti (imenu) biljke i nekim njezinim osnovnim karakteristikama, jer u niti jednom akvariju (imao li on pretenzij da bude lijep ili ne) hygrophila polisperma i limun ne idu u prednji plan.

I slažem se da je svaki postav akvarija stvar ukusa, ali biljke su u akvariju da bi sve skupa, između ostalog, i ljepše izgledalo. A ćinjenima ce (i to nema veze sa nečijim ukusom) da biljke puno ljepše izgledaju i dolaze do izražaja na jednobojnoj pozadini.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 22, 2011, 08:03:59 prijepodne »
Vidis da idu...posebice ako su tu privremeno..... :up:

A jednobojna pozadina ili ova nacrtana, crna ili umjetna stijena - stvar ukusa.....definitivno.....

Offline alen051

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 22, 2011, 09:32:36 prijepodne »
Ok, sorry, šta sam bilo šta komentirao! Zdravo!