Srpanj 21, 2025, 04:49:59 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: EXO TERRA pijesak u akvariju  (Posjeta: 1000 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
EXO TERRA pijesak u akvariju
« u: Studeni 14, 2011, 12:11:59 poslijepodne »
Pitanje je sljedece, jel bi ovo moglo u akvarij kao podloga? Te jel bi mijenjalo kemiju vode ili bi bio neutralan u vodi?

Link: http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.920a67eda43d453f81e16814a10e9cac.exo-terra-pijesak-za-terarij-desert-sand-crni-4-5-kg.aspx

Link: http://www.exo-terra.com/en/products/desert_sand.php

Prvi link je taj pijesak iz pet centra, drugi link je origalan opis s stranice., koji glasi:

Exo Terra's Desert Terrarium Sand is natural real desert sand with no added dyes or chemicals. The sand has been sifted to remove impurities and to obtain a homogenous sand grain size.

Natural desert sand, no added dyes or chemicals
    Creates a natural and attractive desert environment
    Excellent heat conductor
    Stimulates natural digging and burrowing behavior
    Suitable as egg-laying substrate

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: EXO TERRA pijesak u akvariju
« Odgovori #1 u: Studeni 14, 2011, 14:37:00 poslijepodne »
Onaj klasicni bijeli sigurno moze, samo je taj pijesak grozno skup. Dok jos isperes najsitnije cestice da ti ne uniste filter mozda cak izgubis dodatnih 1/4 pijeska. A kvarcni pijesak imas za kupiti u Bauhausu jako jeftino.
Ako bas ciljas na crni, mislim da je crni pijesak magnetni, postoji mogucnost da ti se nahvata na rotor i unisti ga. Kako i da li mijenja kemiju vode ne znam. Probaj malo vise progoglati o magnetnom pijesku.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline valu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: EXO TERRA pijesak u akvariju
« Odgovori #2 u: Studeni 14, 2011, 16:16:06 poslijepodne »
Covjek mi je citao sve sta pise na pakiranju, isto kao i na netu. Ne pise nista kakav je to pjesak tj. svojstva. Samo mi je reko da uzasno smrdi kada dode u kontakt s vodom?! Eto to je sve sto sam saznao...

Stvarno usrano, sta nigdje u Zagrebu nema crnog pijeska za akvarij? Jedino imaju crni sljunak 2-3mm