Ovo mi nije prvi akvarij, imao sam akvarij jos ko mali popisacan prije odprilike 3 godine, silio sam i ajd starci su mi se smilovali, unutra sam prvo ugurao ribe onda tek nekaj malo bilja i tak, bil je totalni đumbus, akvarij sam stavio kraj prozora radi dodatnog svijetla, dizao rolete i makival zastor da dodje malo vise suncevog svijetla, vodu nisam kuhao niti stavljao bilo kakvu kemiju, i tocio sam ju hladnu iz pipe u akvarij, ribe sam kupoval jednu po jednu svaka 3 dana, sve kaj sam mogel fulat sam fulal, ali problema s ugibanjem riba nisam imal, imal sam neonke mollye guppye, svi su bili zivi i zdravi zacuđujuce!! Sve je bilo ok dok nije zbog sunceve svijetlosti sve obrasla odvratna alga pa sam se bacil u wc osim riba, koje sam doniral u petshop xD
Zato ako mene pitas, ljudi ipak malo pretjeruju! I da, nije bilo nikakvog grijaca, voda oko 22-23 stupnjeva je bila i jos su se guppy razmnozavali ko ludi.
U ovom akvariju nece bit takvih glupih greska, ali jos uvijek ne vjerujem u kemije za pripremanje vode i datumima kad tocno odredjena riba moze u akvarij i to, jasan mi je proces cikliranja, ali recimo to da sad neonka ne moze u akvarij za mjesec dana nego 2 ili vise, mi nema bas smisla, msm da je sve to malo napuhano!
Nemojte ovo krivo shvatit, malo ispada ko da serem po ljudima kaj znaju vise nego ja ikad budem o akvaristici, nisam tako mislio, ali posto znam u kakvim sam uvjetima prije imal ribe koje su bile zdrave i zivahne, prilicno sam siguran da ove budu isto zive ostale!

I da jos jedna stvar, jednom sam stavio neki stari grijac koji se nije dal podesit vise, i voda se zagrijala na 35 stupnjeva i tako bila jedno 5 sati, i ribe su zive ostale, i prezivjele su naglo hladjenje ulijevanjem 50% friske vode s pipe xD